Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Technický plán přechodu A co dál?
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Od pásku k bezpáskovému workflow Zlín Ing. Pavel Čermák Česká televize TS Brno.
Jsou televize dalším ohroženým druhem?
Nová zpravodajská televize. Analogová TV se loučí Digitální TV on air.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
INTERNET.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Radiokomunikační sítě – RKS (referát)
Audiovizuální tvorba v multimédiích HD Odbavování v ČT Ing. Jakub Vaněk KIT digital Czech a.s.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
ANOPRESS IT Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Obor informační technologie
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Elektrotechnika Přenosová technika
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Michal Krsek Za hranice YouTube Michal Krsek
Chronologický přehled vývoje médií Marek Matějka.
Digitalizace: Jsme na straně diváků Jan Lamser, člen představenstva a vrchní ředitel ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu a přímé bankovnictví 17. května.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
Digitální televize 36ACS Lukáš Skřivánek 2006/2007.
Tato prezentace byla vytvořena
Vysílací síť DVB-T Nový rozsah a nová technologie pro spokojenost diváků a posluchačů v Praze, v Brně a v Ostravě 9. února 2006.
Spolupráce nebo boj s médii aneb
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O REKLAMĚ Reklama TV spot Rozhlasový spot Billboard Leták ve schránce Inzerce v novinách Reklama v časopisech Bannery na internetu Spam.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Televizní vysílání v České republice
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Internet jako mediatyp pro reklamní investice Jan Edlman
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
Televize 8. ročník.
Důležitost digitalizace Červen 2009 / Ředitel společnosti: Jan Tuček / Client Service Manager: Petr Zvára / STEM/MARK, a.s.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Měření sledovanosti obrazovek připojených k internetu Tomáš Bičík INNOVATION DAY, 7. října 2015.
Masová komunikace 2 PhDr. Hana Slámová,Ph.D.. * Odbor médií a audiovize MK ČR * audiovize/default.htm
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Měření multimediálního obsahu
Chronologický přehled vývoje médií
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Role ČT v rozvoji DTT.
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Změny v rámci digitálního vysílání kabelové televize DVB-C
Transkript prezentace:

Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT

Diverzifikace distribučních kanálů Analog TV / terrestrial Analog TV / Cable Digital TV / DVB-T Digital TV / DVB-S Digital TV / DVB-C Digital TV / DVB-H Digital TV / IPTVDigital TV / IPTV Internet streamingInternet streaming Digitalizace není jen DVB-T Veřejný vysílatel musí pokrýt veškeré distribuční kanály

1750 Noviny Kdy to vlastně začalo ? 1938 K.Zuse IT 1895 Gramofon 1915 Film 1837 Telegraf 1925 model tv vys start tv vys rozhlas Poč.síť1969 Arpanet 1975 poč.ALTAIR (Intel 8080) 1981 IBM PC 1993 Multimedia PC Pentium 1989 www 1995 Komerční INTERNET Digitalizace Komunikace Media

ICT jako zdroj změn Chci se dívat Chci se dívat kdy chci,kde chci a na co chci

RozvojDTVRozvojDTV Faktory rozvoje digitálního televizního vysílání TržnípodmínkyTržnípodmínky ZákonnáregulaceZákonnáregulace Broadband IP IPNetworksBroadband Networks ProgramovýobsahProgramovýobsah Technologický rozvoj Kompresní technologie technologieMoorůvzákon Technologický rozvoj Kompresní technologie technologieMoorůvzákon

Podstata přechodu na digitální vysílání P2P (Point to Multipoint) M2M (Multipoint to Multipoint) Přechod I Robustní distribuční síť Diverzifikovaná víceprogramová distribuční síť

Podstata přechodu na digitální vysílání M2M M2N (Multipoint to Networks) Přechod II Obecná datová síť Konvergence světa ICT a světa medií

Analogový program Pořady Dramaturgie Programové schéma Prime time Program Marketingové informace Divácká odezva

Digitální program fiktivní příklad Integrovaný multiprogramový a multimediální systém Integrovaný komunikační systém a multiplatformní distribuční systém WebVODSlužbyAplikace Broadband

Digitální programy a služby Interaktivní reklama T-Mail Sázení T-Learning Interaktivní Informační služby Hry Regionální vysílání+ služby T-Banking T-PaymentT-Government Vysílací síť DVB-T,DVB-S,DVB-C IPTVDVB-H Broadband On-demand Pay per View Interaktivní programové služby

ČT - Internet streaming Streaming vysílání České televize od roku 1999 –pouze Události z ČT1 a pouze ve formátu Real Network –K ontinuální vysílání ČT při povodních v roce 2003 Program digitalizace – konec roku 2004 V roce 2005 v květnu spuštění současného live vysílání ČT24 V roce 2006 změna archivace, archiv je od počátku 2005 –k dispozici jsou 4 formáty Win/Real pro modem a broadband V současné době je v archivu dílů od 317 různých pořadů, zpětně od 1. února 2005 Celková stopáž archivu k byla hodin. K jeho nepřetržitému sledování by tedy bylo potřeba 333 dnů a 23 hodin.

Internetové vysílání České televize zvítězilo v soutěži Best Broadband Application prvním ročníku soutěže o nejlepší broadbandovou aplikaci na českém internetu. Základní internetové služby ČT24 Live Internet broadcasting Živé vysílání ČT24 navštíví zhruba unikátních návštěvníků ze měsíc (až denně) VOD Internet broadcasting VOD vysílání ČT navštíví v průměru unikátních návštěvníků za měsíc Internetové vysílání ČT je zároveň testovací platformou pro jednotlivé typy služeb na platformě IPTV ČT - Internet streaming

Limity rozvoje Broadband Tv & IPTV Digital divide Dělící roviny Věk VzděláníPřístup Technologie Programová skladba Program Divák TV

Limity rozvoje Broadband & IPTV Digital divide Malá reálná penetrace Vysílacípráva Rozvoj internetového vysílání není prioritně otázka technologie Rozvoj internetového vysílání závisí na originálním programovém obsahu

Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT Děkuji za pozornost