Z pohádek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
Advertisements

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
CELINE DION SO THIS IS CHRISTMAS TAK JSOU TADY VÁNOCE,,A CO JSI UDĚLAL,,DALŠÍ ROK JE PRYČ,,A NOVÝ PRÁVĚ ZAČÍNÁ,,TAK JSOU TADY VÁNOCE,,DOUFÁM ŽE SE BAVÍŠ,,MŮJ.
6. Hospodin plní slib Abrahámovi - narodil se mu syn Izák
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…

Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Každé ráno začíná život....
Má láska význam? Nic nedělej, jen vyčkej…
PANE MŮJ Pane můj, dals mi dost šťastnejch chvil,mnohem víc já zažil, než jsem mohl si přát. Pane můj marně teď vzpomínám, čím si zasloužit mám, že mě,
JÁ SVOU VÍRU 1) V HORKU STÍNEM, V NOCI ÚTOČIŠTĚM MÝM, SILNÝM ŽÁREM
Pro Lucku kterou z celého srdce miluji!
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Ledová kráska.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
VÁNOČNÍ TAJEMSTVÍ Zpívá Hana Zagorová a Petr Rezek.
Tahle pohádka není pro děti 2
ZÁJMENA Český jazyk 5. ročník ZŠ
Co je to smíšený pocit? Když se vám tchýně zabije ve vašem úplně novém autě.
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 6.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
1. Díky za tvůj kříž, jenž nás vykoupil, když ses nám vydal cele do rukou. Ó Pane náš, ó Pane náš. Naše skutky zlé tys nám odpustil, přikryl krví svou,
JEŽÍŠKU—MÁM PŘÁNÍ.
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
SEN NewFoton.
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
P u s i n k y Jednej se mnou laskavě, můj pane. Žádné srdce na světě není vděčnější za laskavost než moje milující srdce.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
1. Buď stále se mnou Spasiteli můj! | Ač nejsem hoden, přec se nevzdaluj! | Tys moje světlo, všecka radost má, | bez tebe smutno mi a v duši tma. | Buď.
Přes hory stráně úbočí, Tvá řeka lásky pramení, chci srdce své ji otevřít a přijmout osvobození. Přes hory stráně úbočí, Tvá řeka lásky pramení, chci srdce.
Stafoušek minizpěvohra
Láska za hrob….
ZVONY ZVONÍ JEN CHVÍLI Zvony zvoní jen chvíli.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
1. Postav, prosím, Hospodine, naším ústům stráž! | Postav, prosím, Hospodine, naším ústům stráž! | Ať v něm žádná marnost místo nemá, | pomluvy a slova.
1. Mé srdce mluví slovo dobré chvály; | já písně zpívat budu svému Králi | a řeč svou plním slovy hbitými: | Tys, Králi krásnější před jinými, | tvůj ret.
Scházíš mi lásko .... Scházíš mi lásko ...
   Kdo jen zlobil, tomu nic    a nám hodným o to víc,    zdraví, lásku, peněz dost,    štěstí ať je stálý host.    Radostné Vánoce a šťastný Nový rok přejeme!!
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
UŽITEČNÉ MYŠLENKY.
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Jaký báječný svět… Louis Armstrong.
1. Blíž tobě, Bože můj, | jen tobě blíž! | Byť mne i táhnout měl | blíž k tobě kříž, zaplesá vždy můj duch: | Blíž tobě, jenž´s můj Bůh, | blíž tobě, jenž´s.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Práce s textem úryvku z pohádky.
Aneb kdo ještě vydržel v tomhle ústavu
Instrumentál singuláru
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
ZACHRÁNCE MŮJ TADY JÁ JSEM, ČEKÁM TĚ ZACHRÁNILS MĚ SKRZE SVOU KREV
Praha naše hlavní město
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
ZVONY ZVONÍ JEN CHVÍLI Zvony zvoní jen chvíli.
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 2. ročníku
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

Z pohádek

Vím jedno oudolí Vím jedno návrší, zámek nádhernej. Z nejhezčích pohádek, ho znám stavěnej z křišťálu sahá k nebi pomálu povětří přijde k duhu princeznám. Stavěnej z křišťálu, sahá k nebi pomálu povětří přijde k duhu princeznám Bílý je lilium bilej krásnej sen bílý je pravý hedvábí. Jdu cestou necestou za svou bílou nevěstou jiná mě na tom světě nevábí. Jdu cestou necestou za svou bílou nevěstou jiná mě na tom světě nevábí.

Vím jedno oudolí, vím já pěknej mlejn, dobře to v tomhle mlejně znám Vím jedno oudolí, vím já pěknej mlejn, dobře to v tomhle mlejně znám. Bydlí tam panenka voči má jak pomněnka, jinou už na tom světě nehledám. Bydlí tam panenka voči má jak pomněnka, jinou už na tom světě nehledám. Vím, jedno oudolí, vím já pěknej mlejn, míří sem cesta s přívozem. Jde cesta necesta, tady je má nevěsta, nerovná se jí žádná z princezen. Jde cesta necesta, tady je má nevěsta, nerovná se jí žádná z princezen. Vím, jedno oudolí, vím já pěknej mlejn, vedle něj rybník s rákosím. Ta dívčí co jí znám je má bílá princezna, tu si já od pantáty vyprosím. Ta dívčí co jí znám je má bílá princezna, tu si já od pantáty vyprosím.

Široký, hluboký Široký, hluboký, ty vltavský tůně. Měl jsem já panenku, měl jsem já panenku, teď mi srdce stůně. Měl jsem já panenku, měl jsem ji dvě léta, Teď mi ji odvedli,teď mi ji odvedli, po lásce je veta. Co našlapal vody, co našlapal bláta, přec jsem tě nedostal, přec jsem tě nedostal, má panenko zlatá. Co jsem se nachodil, našlapal kamení, Přec jsem Tě nedostal, přes jsem Tě nedostal, moje potěšení.

Když jde malý bobr spát Když jde malý bobr spát, bobr spát, bobr spát, tak si chvilku hraje rád, hraje rád, hraje rád, postaví se na zadní, na zadní, na zadní, jenom, bobře, nespadni, jenom nespadni. Prosím vás, buďte tak dobří, dělejte to jako ti bobři, raději hned po dobrém následujte za bobrem. Když jde malý bobr spát, bobr spát, bobr spát, dobré jídlo jídá rád, jídá rád, jídá rád, pije mléko, glo-glo-glo, glo-glo-glo, glo-glo-glo, aby mu to pomohlo, dělá glo-glo-glo. Prosím vás, buďte tak dobří, dělejte to jako ti bobři, raději hned po dobrém následujte za bobrem.

Když jde malý bobr spát, bobr spát, bobr spát, tak si uši myje rád, myje rád, myje rád, vyčistí si pravý zub, levý zub, dupy-dup, a už spinká jako dub, spinká jako dub. Prosím vás, buďte tak hodní, dělejte to jak bobři vodní, stejně Jana jako Jan pochodujte do hajan. Když jde malý bobr spát, bobr spát, bobr spát, tak si chvilku hraje rád, hraje rád, hraje rád, postaví se na zadní, na zadní, na zadní, jenom, bobře, nespadni, jenom nespadni. Prosím vás, buďte tak dobří, dělejte to jako ti bobři, raději hned po dobrém následujte za bobrem.

Rumělku ve tvářích, ležím v polštářích, to mě právě baví Rumělku ve tvářích, ležím v polštářích, to mě právě baví. Nic mě netíží, jen si prohlížím, všechny šperky,co mám. Tak svět mi radosti chystá a v kramfelcích jsem si jistá, když se načančám,když se načančám,když se načančám. Po drahých kobercích, chodit ve špercích, to mi zkrátka sluší. Hosty přijímám, jen se zajímám, copak ušít si dám. A svět mi rukama tleská, jsem roztomilá a hezká, když se načančám,když se načančám,když se načančám. Když se načančám

R:Jen já,jen já,o mě tu kráčí, jen,já,jen,já jsem princezna tvá, ta,která udělá hačí, a k vladaření ji stačí, když se načančá,když se načančá,když se načančá.

Čím je to čím, že spím-li či bdím, tak stále jsem švarná Čím je to čím, že spím-li či bdím, tak stále jsem švarná? Příčinu znej, já ze všech jsem nej, že na sebe dbám. Ať projdu zámkem, či smrčím, jsem dokonalá a frčím, když se načančám,když se načančám,když se načančám. R:Jen já,jen já,o mě tu kráčí, jen,já,jen,já jsem princezna tvá, ta,která udělá hačí, a k vladaření ji stačí, když se načančá,když se načančá,když se načančá.