IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, 22.- 23. října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha, Svaz měst a obcí České republiky
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
Sběr bioodpadů Letná, Ovčírny, Růmy, Podhoří
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
SITUACE ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ
Kabinet odpadů Tereza Paulová 28. duben 2011.
POH Ústeckého kraje Z ávazná část. Závazná část POH Ústeckého kraje vychází z: 1.Základní charakteristiky kraje 2.Cílů POH ČR, které musí POH Ústeckého.
Ing. Michaela Bačáková EAV, z. s. p. o., Jiráskova 65, Jihlava web:
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu
BABYLON 22. říjen 2014 Liberec Databáze kompostáren za rok 2013 Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů.
Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Karlovarský kraj.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Programy EVI 9 a ESPI 9 Přehled novinek, co připravujeme IX
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
KATALOG ZAŘÍZENÍ Babylon Liberec 22. října 2014 Ing
Kvarta: Martina Pluskalová Jan Novotný Dobromila Malíková.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Odpadové hospodářství Královéhradecký kraj
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Současný systém managementu skládkování v MSK
Duben ’15Plzeň Odpady Aspekty energetického využívání odpadů, srovnání situace v ČR a EU. Pavel Bartoš – FITE, a.s. Dagmar Juchelková – VŠB-TU Ostrava.
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Technické kreslení.
Operační program Životní prostředí
Odpadové hospodářství
EVVO v Karlovarském kraji
SITUACE V ODPADECH Z POHLEDU SVAZU MĚST A OBCÍ ČR Bc. Marek Sýkora člen Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky XII.
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji „Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji“ Radim Zika
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Hodnocení plnění POH LK
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Ing. Josef Gába 0 POH ČR s ? ? – Most POH ČR  POH ČR:  PREVENCE – RECYKLACE – KOMPOST – ZEVO - SKLÁDKA  262 kg.SKO/osobu,rok = 3.8 osob =
LEGISLATIVNÍ RÁMEC A LIMITY (POH kraje) :   snížit maximální množství biologicky rozložitelných komunálních odpadů (BRKO) ukládaných na skládky tak,
Právní režim nakládání s odpady
Sdružení podnikatelů v teplárenství Odpady 2015 a jak dál? Význam energetického využívání odpadů pro teplárenství Ing. Martin Hájek, Ph.D.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Plán odpadového hospodářství Karlovarského kraje Veřejné projednání návrhu POH Ing Martina Škvorová Ing. Pavel Novák s.r.o.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
KOMUNÁLNÍ ODPADY A JEJICH ENERGETICKÉ VYUŽITÍ Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí EGÚ Brno, Energetika 2015 Brno, 23. září 2015.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
STUDIE NAKLÁDÁNÍ S BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÝMI ODPADY VE MĚSTĚ VSETÍN.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období 2016 – 2025 Semináře obce SK 2017 FITE a.s.
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s.
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
Řízené rozhovory se starosty obcí s rozšířenou působností
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Návrh integrovaného systému nakládání s BRO v Moravskoslezském kraji
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Moderní postupy využití škváry ze ZEVO
Transkript prezentace:

IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Ing. Petr Březina, Mgr. Dan Vojtěch Krajský úřad Olomouckého kraje

2 Přehled zařízení pro nakládání s odpady Skládky NO...3x (volná kapacita cca 650 tis. m 3 ) Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Skládky Skládky OO…9x (volná kapacita cca tis. m 3 ) Skládky IO…2x (volná kapacita cca 12 tis. m 3 )

3 Přehled zařízení pro nakládání s odpady Spalovna NO...2x Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Spalovny (roční kapacita cca t/rok)

4 Přehled zařízení pro nakládání s odpady Kompostárna...24x (max. kapacita cca 85 tis. tun/rok) Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Kompostárny Malé zařízení…1x (max. kapacita cca 150 tun/rok) Komunitní k.…6x (max. kapacita cca tun/rok)

5 Přehled zařízení pro nakládání s odpady Autovrakoviště...42x Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Autovrakoviště

Přehled zařízení pro nakládání s odpady Kompostárna...24x Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Síť zařízení Malé zařízení…1x Komunitní k.…6x Skládky NO...3x Skládky SO…9x Skládky IO…2x Spalovna...2x Autovrakoviště...42x Biodegradace…4x Recyklace SO…33x Sběrny…215x Další zařízení…36x

7 Způsoby nakládání s odpady v Ol. kraji Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Veškerý odpad Odpad kat. N Komunální odpad Odpad kat. O

8 Způsoby odstraňování odpadů v Ol. kraji (skládkování/spalování) Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Veškerý odpad Odpad kat. N Komunální odpad Odpad kat. O

9 Odstraňování odpadů v Ol. Kraji vývoj v období Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství skládkováníspalování

10 Způsoby využívání odpadů v Ol. kraji (materiálové/energetické) Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Veškerý odpad Odpad kat. N Komunální odpad Odpad kat. O

11 Využívání odpadů v Ol. Kraji vývoj v období Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství materiálovéenergetické

12 Množství skládkovaného biologicky rozložitelného odpadu (BRKO) v Ol. kraji vývoj v období Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství

13 Další nedostatky v oblasti OH Nedefinované odpady k využití na terénní úpravy (rozvoj provozu skládek bez zabezpečení či monitoringu) Nedefinované odpady k využití na terénní úpravy (rozvoj provozu skládek bez zabezpečení či monitoringu) Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Nedostatečné definice náplně smluv autovrakovišť (formální deklarace smluvního vztahu) Nedostatečné definice náplně smluv autovrakovišť (formální deklarace smluvního vztahu) Chybějící koncepce v rámci prevence vzniku odpadů (dílčí opatření zpracována v rámci POH kraje) Chybějící koncepce v rámci prevence vzniku odpadů (dílčí opatření zpracována v rámci POH kraje) Chybějící zařízení k využití zbytkového SKO (skládkování výrazně převládající konečný způsob nakládání) Chybějící zařízení k využití zbytkového SKO (skládkování výrazně převládající konečný způsob nakládání)

14 Prevence vzniku odpadů v Olomouckém kraji Zaměření na environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství Spolupráce s ASEKOL, ELEKTROWIN, EKO-KOM Spolupráce s ASEKOL, ELEKTROWIN, EKO-KOM (sběrové nádoby, mediální kampaň, osvětové akce) (sběrové nádoby, mediální kampaň, osvětové akce) Outdoorové vzdělávací a osvětové akce Outdoorové vzdělávací a osvětové akce Publikace vlastních vzdělávacích materiálů Publikace vlastních vzdělávacích materiálů Ustanovení spolku za účelem společného postupu zúčastněných subjektů v oblasti odpadového hospodářství Ustanovení spolku za účelem společného postupu zúčastněných subjektů v oblasti odpadového hospodářství

15 Provozovaná zařízení v rámci odpadového hospodářství IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Ing. Petr Březina, Mgr. Dan Vojtěch Krajský úřad Olomouckého kraje Děkujeme vám za pozornost