Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní technologická platforma pro udržitelnou chemii
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
ECVET v Programu celoživotního učení
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
6RP – struktura a základní pojmy Věra Jenčová, Naďa Koníčková Technologické Centrum AVČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Kontakt: Sídlo: Pošta: Údolní 53Arna Nováka Brno
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
1 Pravidla účasti v 7.RP (předběžná informace) Eva Hillerová, TC AV ČR
Operační program Podnikání a inovace  USA: Silicon Valley Pilotní projekt 2010: Kde je CzechAccelerator?  USA: Silicon Valley  USA: Východní pobřeží.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Projekt sociálně-ekonomický rozvoj Hradce Kralové VNG-GST-projekt ve spolupráci měst Hradec Kralové (CZ) aArnhem (NL) Mezinárodní konference Praha, 16.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
TP1 vědy o živé přírodě 2255 M€ TP2 informační technologie 3625 M€ TP3 nanotechnologie 1300 M€ TP4 letecký a kosmický výzkum 1075 M€ TP5 bezpečnost a kvalita.
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
ISSS Conference Hradec Králové March 2004
Transkript prezentace:

Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký

Osnova kurzu Projekty EU * 6. a 7. RP, * strukturální fondy, * sociální fondy. Zámořské projekty.

Projekty EU Přehled existujících projektů: 6. RP, 7. RP, strukturální fondy, sociální fondy. Kurz bude zaměřen na projekty určené pro vědu a výzkum, tedy především na projekty 6. a 7. RP. Cíle projektů. Typy projektů (sítě excelence, integrované projekty, …).

Projekty EU – návrh projektu Návrh projektu. Obhajoba projektu. Poněkud problematické: ve VV projektech EU je úspěch založen často na síle partnerských organizací a samozřejmě vědeckém výkonu pracoviště.

6.RP – Co je to? Co je to 6. RP?: 6.RP je rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace. U takových projektů je nutné sestavit tým z organizací různých evropských států.

6.RP – podporované oblasti Vědy o živé přírodě, genomika a biotechnologie pro zdraví Technologie informační společnosti Nanotechnologie a nanovědy, inteligentní multifunkční materiály, nové výrobní procesy a zařízení Letecký a kosmický výzkum …

6.RP – Typy projektů Sítě excelence (NoE) Integrované projekty (IP) Programy prováděné společně několika členskými zeměmi EU Specifické projekty cílově orientovaného výzkumu (STREP) a specifické projekty cílově orientovaných inovací (STIP) Koordinační akce (CA) …

6.RP - Hodnocení Projekty mohou projít jedno nebo dvoustupňovým procesem hodnocení. Po přijetí projektu je podepsána smlouva. Obecně je možné říci, že organizace z nově přijatých zemí EU mají velmi malou šanci účastnit projektu v 6.RP.

Zámořské projekty Především projekty USA NSF (National Science Foundation). Vypracování ukázkového projektu. Účastník ze země mimo USA musí hledat partnera z USA.