CZ.04.3.07/4.1.02.3/0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s. 774 574 915, 777 574 905 Vodičkova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
CZ / /0359 HR servis – podpora lidských zdrojů Evropský kariérní institut - EKI Mobi spol. s r.o., Občanské sdružení Petrklíč (k duši klíč),
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
Představení klubu manažerů
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Kariérové poradenství a podnikavost
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova 33, Praha 1 tel./fax: Partneři projektu:

2 Zaměření projektu Záměr projektu  vytvoření poradenského centra pro zaměstnavatele, zaměstnance a OSVČ v centru Prahy 1, Vodičkově ul. 33  Poskytování poradenských služeb v oblasti rozvoje lidských zdrojů

3 Zaměření projektu Konkrétní cíle  Vytvoření a stabilizace poradenského centra pro podnikatele  Tvorba metodických materiálů pro podnikatele - "Tvorba projektu po vstupu do EU" - "Efektivní řízení lidských zdrojů v malé firmě" - "Jak zahájit podnikání" Hlavní aktivity Centrum bilanční diagnostiky Assessment centrum Development centrum Centrum projektového poradenství Podmínky účasti v projektu  účast podnikatelských subjektů působících na území hl.města Prahy  účast malých a středních podniků: do 250 zaměstnanců čistý roční obrat nižší než 50 mil. EUR

4 Zaměření projektu Hrubý odhad investic:  do lidí (“software“): 2 200tis. Kč  do vybavení, místností, přístrojů („hardware“): 700tis. Kč Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků  jiné a nové podmínky ČR po vstupu do EU  výrazné strukturální změny celé společnosti  potřeba získávat nové informace  nutnost naučit se novým způsobům řízení firmy  potřeba podnikatelských subjektů přizpůsobit se požadavkům trhu  potřeba podpory konkurenceschopnosti  nedostupnost služeb pro MSP

5 Cílové skupiny  Zaměstnavatelé  Zaměstnanci  OSVČ  Zájemci o zahájení podnikání Přínosy pro cílovou skupinu Projekt Harbour poskytne všem cílovým skupinám zázemí pro získávání informací a kompetencí. Zde pražské podnikatelské subjekty získají informace a poradenské procesy k řízení lidských zdrojů, k posuzování způsobilosti a k rozvoji zaměstnanců, začínající podnikatelé poradenské služby potřebné pro zahájení podnikání a rozvíjející se podnikatelé poradenství pro tvorbu projektových záměrů. Zapojení cílových skupin V roce 2005 byl společností PERSONA GRATA v.o.s. proveden průzkum zájmu firem o služby v oblasti RLZ a projektového poradenství. Ze 72 dotazovaných subjektů projevilo zájem o poradenské služby 67, tedy 93%. Cílové skupiny jsou dále oslovovány jednak prostřednictvím médií, jednak po linii jejich profesního sdružování - asociací, komor a zájmových uskupení. Z prvních reakcí je možno konstatovat, že zájem bude vetší než využitelná kapacita projektu,

6 Typy činností Typy činností realizované projektem Poradenská činnost  analýzy osobnostních předpokladů  profesní diagnostika  identifikace rozvojových potřeb, rozvojové programy - konzultace  poradenské služby k základním podnikatelským činnostem  projekty podporované EU – semináře, konference Projektová činnost  konzultace, příprava a tvorba podnikatelských projektů  příprava a tvorba projektů s využitím finanční podpory zemí EU Tvorba materiálů, publikace  Příručky pro podnikatele

7 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení Složení realizačního týmu  vedoucí projektu  vedoucí psycholog - analytik  asistent projektu  technik HW/SW  tým poradců, konzultantů – právník, sociolog, informatik, ekonom, projektant  psycholog specialista  asistent psychologického pracoviště  administrativní pracovník Partneři  Martia a.s.  EFG CZ spol. s r.o.

8 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Řízení projektu  pravidelné porady realizačního týmu  koordinace základních aktivit projektu  přesně definované pravomoce jednotlivých členů týmu  definovaná odpovědnost členů týmu  průběžné vyhodnocování cílů  vnitřní informační systém – součást databázového systému na internetu Hlavní rizika projektu  časové zvládnutí aktivit projektu  nezvládnutí finančních toků vzhledem k striktně formulovaným oprávněným nákladům  obava ostatních článků systému z konkurenčního působení aktivit projektu

9 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Prevence, přijatá opatření a řešení problémů  vypracování časového harmonogramu  dodržování a monitorování harmonogramu  detailní kontrola finančních toků (supervize)  odborné a přesné zpracování účetních dokladů  rezerva finančních zdrojů (možnost debetního režimu)  konference projektu představující pozitivní dopad projektu na podnikatelské prostředí

10 Zajištění publicity Zajištění publicity projektu  Články MF Dnes, Listy Prahy  Konference  pracovní setkání  fotografie, film  Letáky  Prezentace projektu na webu  webové stránky:

11 Výstupy a výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (počet organizací, jejichž zaměstnanci byli vyškoleni, inovované produkty) - Aktivity probíhají, dosud nebyly ukončeny jednotlivé etapy Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY300(68) ORGANIZACE40(9) PRODUKTY3(3)

12 Doporučení pro další programovací období Stručná charakteristika nejzajímavějších činností RLZ z hlediska inovativnosti a přenositelnosti… -Personální audity, celoživotní učení Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace stávajících projektů -Diskuzní platforma na webu Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů (podání žádosti, změna vah hodnocení, elektronická komunikace a administrace...) - Veřejná výběrová řízení