Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Projekty generující příjmy v aplikaci eCBA Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Informační systém Benefit7+
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Úřad Regionální rady.
ROP Jihovýchod – prezentace nejúspěšnějších projektů z výzvy uzavřené Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
Informační systém Benefit7
Příprava projektu Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Zák. č. 250/2000 Sb..  Tento zákon je rozdělen do 5ti částí  Upravuje tvorbu, postavení, obsah a funkce rozpočtů územních samosprávných celků, jimiž.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
11 Problematika projektů vytvářející příjmy dle čl. 55 obecného nařízení.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Zpracování CBA v MS2014+ Ing. Petr Halámek, Ph.D..
ROP JV – informace o novém programovém období
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Rozpočtové právo I 20. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Hlavní principy systému eCBA Uživatelsky příjemné prostředí pro žadatele – žadatelé zadávají pouze data, která znají; standardizované zpracování finanční a ekonomické analýzy umožňující srovnání projektů mezi sebou; garance metodologického postupu výpočtů; nastavení vstupních parametrů v souladu s požadavky RR;

Hlavní principy systému eCBA provoz systému zcela bez nároků na obsluhu, výstupem systému bude přímo dokument obsahující výsledky hodnocení; systém funguje jako webová aplikace; provoz systému na serveru RR; archivace nastavení systému; výstup dat do.pdf pro tisk.

Hlavní principy systému eCBA Časový horizont posuzování projektů OdvětvíPočet let silnice25 letiště25 infrastruktura veřejných služeb20 další služby15 Inflace Veškeré vstupy uváděné ve finanční a ekonomické analýze jsou kalkulovány ve stálých cenách, tedy bez zohlednění inflace.

Pravidla a postupy při zpracování finanční a ekonomické analýzy uvedení pouze rozdílové varianty totožné jako vyčíslení rozdílu nulové a investiční varianty uvádějte výši provozních příjmů a výdajů po celé referenční období pouze jedno započítání výdajů –koeficient výdajů % vs. ostatní provozní výdaje počítejte s reálným náběhem provozu/obsazenosti počítejte s reálnou obsazeností maximální míra zlepšení současného stavu je 100% u novostaveb, při rekonstrukci a modernizaci je to méně

Výsledky finančního hodnocení pro ROP JV

Upozornění

Zásady při zpracování projektu v systému eCBA pracujte postupně, aplikace obsahuje velké množství logických vazeb; zbytečně neměňte zpětně nastavení vstupních parametrů (typ žadatele, oblast podpory, apod.); pro novou žádost zpracujte nové hodnocení, aplikace neslouží k uchovávání dat; zadávejte hodnoty, které umíte podložit; ověřte, zda jsou data stejná jako v žádosti v Benefit7; ověřte, zda jsou data stejná jako ve Studii proveditelnosti finálně uložit, vytisknout a podepsat.

Systém pro vyhodnocení finančního zdraví žadatelů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Vyhodnocení finančního zdraví žadatelů výpočet finančního zdraví žadatele je zahrnut v aplikaci finanční a ekonomické analýzy projektu usnadňuje a zjednodušuje hodnocení finančního zdraví žadatelů ucházejících se o podporu z ROP Jihovýchod; vyhodnocení finančního zdraví rozliší finančně zdravé žadatele, kteří za splnění dalších podmínek mohou žádat o podporu z ROP JV, a na rizikové, kteří podporu nemohou obdržet; při stanovení finančního zdraví využíváme ověřitelné údaje za 2 uzavřená účetní období; finanční zdraví není bodováno;

Finančního zdraví žadatelů Žadatelé, kteří pouze vyplní tabulku finančního zdraví a další doklady k prokázání finančního zdraví již nedokládají, jsou: kraje, organizace zřizované a zakládané kraji, obce, organizace zřizované a zakládané obcemi, dobrovolné svazky obcí, právnické osoby súčastí samosprávy, dopravci zajišťující základní dopravní obslužnost v rámci závazku veřejné služby pouze u žádostí o podporu v oblastech podpory 1.2, 1.3, malí a střední podnikatelé pouze u žádostí o podporu v oblastech podpory 3.1, 3.2, 3.3.

Finančního zdraví žadatelů Ostatní žadatelé předkládají opisy daňových přiznání k dani z příjmů společně s povinnými přílohami (např. rozvaha, výkaz zisku a ztráty) za poslední 2 roky hospodaření ověřené finančním úřadem, ne starší 60 dnů. Ověření je požadováno na tzv. „poslední známou daňovou povinnost" ve smyslu § 46, odst. 1 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Nestačí tedy pouze podací razítko na první straně daňového přiznání.

Finanční zdraví podnikatel – účetnictví

Výsledek hodnocení finančního zdraví

Přehled finančního zdraví žadatelů

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Kontakty: Mgr. Marta Sargánková ředitelka tel Metodické řízení programu: Ing. Artur Zatloukal vedoucí Odboru řízení ROP tel Ing. Erika Šteflová vedoucí Odboru implementace projektů Jihlava tel Konzultace projektů: Ing. Jan Karásek vedoucí Odboru implementace projektů Brno tel