Under-Licensing Proč se zabývat správou softwarových licencí? (softwarovým managementem)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Advertisements

Monitorovací systém Asistent
Projektové řízení Modul č.1.
Bezpečnost na internetu
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Softwarové zabezpečení serveru
Audit IT procesů ve FNOL
Museli jsme začít úplně od nuly Nalezeno 13 PC navíc, některé bez licence Opis smlouvy School Agreement (20 PC) Pravidelné plně automatizované kontroly.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ekonomika informačních systémů
Struktura personální směrnice
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Systém managementu jakosti
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
01.14 Inventarizace majetku
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi Kurz právního minima Jihlava 26. – Ing. Libuše Nivnická.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Plánování a controlling 1
Metodika řízení projektů
Peníze do vašeho rozpočtu. ALC, spol. s r.o. ALC se zaměřuje na optimalizaci metodik a vývoj softwarových nástrojů na podporu řízení IT a ostatních interních.
Trendy v řešení bezpečnosti informací (aspekty personalistiky) F.S.C. BEZPEČNOSTNÍ PORADENSTVÍ a.s. Tomáš Kubínek
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Jak dostat IT pod stoprocentní kontrolu během chvíle. 20. května 2011 Petr DokoupilADVANteach s.r.o. Obchodní ředitelŠkolská čtvrť 1343 Tel.:
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Systém managementu jakosti
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Inventarizace
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Management počítačové sítě
IAS 38 Nehmotná aktiva.
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
Transkript prezentace:

Under-Licensing Proč se zabývat správou softwarových licencí? (softwarovým managementem)

Benefits přínosy ochrana dobrého jména firmy úspory finančních prostředků lepší plánování investic omezení nežádoucích aktivit uživatelů efektivnější práce s daty

Business Risks Zbytečné investice Částečná či úplná nefunkčnost či nekompatibilita programů Počítačové viry Chybějící technická podpora nebo upgrady produktů Dlouhodobé a obtížně vyčíslitelné ztráty možná rizika zanedbání

pyramida správy licencí (softwarového managementu) inventarizace = softwarový audit jednorázové zdokumentování veškerého používaného SW, skutečných potřeb uživatelů. Koncepce sw platformy, narovnání licencí. metodika (směrnice), evidence sw pravidla nakládání se software, definice odpovědností, způsob evidence, školení uživatelů periodické kontroly aktualizace evidence, metodik

pojmy, se kterými se setkáte  softwarový audit je procesem vedoucím k sestavení seznamu všech počítačových programů, které jsou instalovány na firemních počítačích. Získaná data jsou následně porovnána s účetními a inventurními záznamy a se skutečnými potřebami uživatelů.  scannování – sběr údajů z jednotlivých počítačů o souborech a programech, které jsou na nich  auditn í skupina tým odborných pracovn í ků speci á lně vytvořený pro proveden í SW auditu  koncepce softwarové platformy definování množiny programov é ho vybaven í - budoucí standard pro stanovenou množinu poč í tačů  pasport poč í tače (specifikační list počítače, evidenční list počítače) dokument, jednoznačně identifikující daný poč í tač a jeho uživatele - obsahuje z á znamy o hardware a instalovan é m software na dan é m poč í tači

inventarizace (softwarový audit) Základní informace pro správu licencí Vám poskytne důkladná inventarizace počítačové sítě. Většinu práce zde za Vás může udělat k tomu určený softwarový nástroj. Kolik máte stolních počítačů, serverů a dalších zařízení? Která z nich jsou připojena v počítačové síti? Znáte jejich přesné umístění a konfiguraci? Jsou tyto počítače označeny nějakým jednoznačným identifikátorem pro jejich pozdější trvalou evidenci? Jaký software skutečně používáte? Jaký software uživatelé ke své práci potřebují?

fáze 2 - narovnání licencí vyhodnotíme data získaná z inventarizace stanovíme softwarovou platformu pro budoucí užívání odstraníme z počítačové sítě vše, co tam nepatří dokoupíme potřebné licence software typy licencí předinstalovaný software software v krabici multilicenční programy

přezkoumání zásad a postupů centralizace procesu nákupu zásady využívání softwaru vytvoření evidence licencí

Jak mohu pomoci? inventarizace narovnání licencí přezkoumání zásad a postupů plán správy softwarových licencí

Kontaktujte nás Název firmy Moje jméno Telefon Adresa Webová adresa