Ochota pomoci ve skupině Nic nechci raději vidět!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
Advertisements

do procesu nástupu a zajištění tvorby mléka zasahuje:
Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.
Neboj se mít zájem o druhé!. Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)
Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Bezpečnost na internetu
Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH.
Ať je to návod i pro Tebe.
Noc venku - jen jedna noc?. Motto: Nemyslíme si, že muset spát na ulici je v pořádku. A proto Noc venku …
Nezbytnost interdisciplinárního přístupu k problematice sex.zn.
Občanská výchova Milan Šimek
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
První pomoc při poranění elektrickým proudem
Smrt.
PROŽÍVÁNÍ OBĚTÍ JEDNÁNÍ S OBĚŤMI
Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
Soudní znalec …aneb, co je důležité…. Soudní znalec patří do kategorie expertů patří do kategorie expertů vidí detaily… vidí detaily… je perfekcionalista…
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana.
Rozdělení (sebe)obrany
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Poznámky pro výuku Předmět: Vlastivěda
RYBY A LIDSKÉ ZDRAVÍ Vliv konzumace rybího masa na nemocnost a úmrtnost na koronární nemoc srdeční Robert Žižka, Společnost Prameny zdraví.
Present Perfect Simple Předpřítomný čas prostý. Začal v minulosti a pokračuje do součastnosti Začal v minulosti a pokračuje do součastnosti Bydlíme tu.
Spirituální péče v hospici z pohledu lékaře
Každý den jsme trochu starší…
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.15 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Srdeční a mozková mrtvice Typ: DUM - výkladový Předmět:
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Psychologie II Sociální psychologie
Střídavá péče je prostředek racionální správy společnosti
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
“Přemýšlej...” Klikej, abys viděl obrázky... (Oceníš to...)
1. Někdo mě vede za ruku, | když bojím se jít tmou
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Zdravá výživa Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Konflikt Vypracovala : Monika Arsenjevová Datum: 5.října 2012.
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Co potřebují oběti znásilnění ?
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
VNÍMÁNÍ A PŘÍSTUPNOST PROSTŘEDÍ
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Vřed je defekt na sliznici v trávicí trubici
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Občanská výchova 6.ročník PhDr. Martina tesaříková
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Každý den jsme trochu starší…
Maya Angela a její moudrá slova
Maya Angela a její moudrá slova
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Ochota pomoci ve skupině Nic nechci raději vidět!

Ochota pomoci ve skupině Bývá mnohdy výrazně menší, z důvodů: 1.Anonymita v davu, já tady nejsem… 2.Strach, že se strapním, znemožním, ztratím tvář 3.Představou (klamnou), že je jistě přítomen někdo, kdo je lepší než já, je to odborník, profesionál 4.Strach nést zodpovědnost 5.Strachem z případných následků, když něco nezvládnu,každý ve skupině si jistě všimne mé chyby 6.Vlivem davu dochází k většímu vybuzení a to přináší větší počet chyb u složitějších činností (u jednoduchých ne) 7.Přítomnost jiných lidí rozptyluje a i to přináší chyby 8.Dále sociální lenivost, ke které dochází ve skupině 9.Difuze odpovědnosti na celou skupinu 10.Někdy i nejednoznačnost situace (nemocný/opilý) 11.Pozor na 11.Pozor na trestní zákon v § 207 a v § 208 PhDr. Ing. Alois K o n e č n ý soudní znalec, akreditovaná osoba,autorizovaná osoba soudní znalec, akreditovaná osoba,autorizovaná osoba

Ochota pomoci ve skupině Příběh ze života: Jeden můj známý inženýr se ocitl v situaci, že viděl na zemi na ulici ve městě ležet cizího člověka Při bližším ohledání byl tento člověk v bezvědomí a nedýchal… Doplňující údaje: Kolem člověka byl kruh několika-ti, cca 20 lidí, kteří pouze pozorovali Ten člověk byl špinavý, opilý, pozvracený, nemytý a hodně smrděl Můj známý zahájil srdeční masáž a umělé dýchání, doslova z úst do huby Stačil ještě křiknout, ať někdo zavolá rychlou, což tedy kdosi z davu až na jeho výzvu učinil Závěr příběhu: Dotyčný člověk bohužel při převozu do nemocnice zemřel Můj známý mně dokonce vyhledal v psychologické poradně a byl na tom psychicky hodně špatně…měl naprosto neopodstatněně výčitky svědomí a pocit viny…lidé ze skupiny jistě ne?! Život není filmový příběh… PhDr. Ing. Alois K o n e č n ý soudní znalec, akreditovaná osoba,autorizovaná osoba soudní znalec, akreditovaná osoba,autorizovaná osoba