Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Informace Erasmus Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus v akademickém roce 2010/11, 2011/12 Zahraniční Oddělení Právnické Fakulty Univerzity.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Státy Evropy regionální dělení.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
EVROPSKá UNIE.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Členské státy a jejich hlavní města
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
EVROPSKÁ UNIE.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP *
Erasmus 2010/11.
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *

Erasmus – výběrové řízení na rok 2015/2016 Podávání přihlášek: od 5. 11. 2014 – do 26. 11. 2014. Formulář přihlášky – na internetových stránkách Zahraničního oddělení PF UP v sekci Erasmus a v Aktualitách (od 5. 11. 2014) Ústní kolo výběrového řízení: v týdnu od 1. do 5. 12. 2014 Krátký motivační dopis součástí přihlášky V případě velkého zájmu možnost vyhlášení i písemného kola před ústním – bude případně upřesněno. Vyhlášení výsledků – prosinec 2014 nebo leden 2015 O dalších povinnostech (po výběru k výjezdu) informujeme studenty včas e-mailem.

Způsob vyplnění přihlášky a ústní kolo výběrového řízení PŘIHLÁŠKA: Přihlášku vyplnit na PC Vyplnit všechny údaje podle pokynů v přihlášce (hlavně kontakt na studenta) Možnost vybrat si 3 Vámi preferované univerzity, možnost výjezdu na 2 univerzity (ZS, LS) Krátký motivační dopis v cizím jazyce Vyplnit, vytisknout, podepsat a zanést na Zahraniční oddělení PF UP, nebo poslat poštou ***** POHOVOR: Zkouška z jazyka nejpreferovanější univerzity (uvedené na prvním místě). Schopnost pohotově reagovat na otázky položené komisí Výhodou je schopnost používat právnický cizí jazyk – aktuální otázky práva, politická situace, Evropská unie, apod.

ERASMUS Erasmus Student má 2 možnosti: - studium v zahraničí – 1 nebo 2 semestry - pracovní stáž v zahraničí – 2 – 12 měsíců Každý student může využít obou možností Erasmus, omezena je pouze délka pobytu v zahraničí, a to 12 měsíců za studijní cyklus (resp.24 m). Už neplatí omezení jednou za život. Podmínka: 1. student musí být studentem denního studia 2. na stáž a praxi Erasmus (studijní cyklus- tzn. bakalářské, mag., doktorské st.) 3. Pokud už student vyčerpal povolenou délku pobytu v rámci programu Erasmus (stáž x studium) a chce vyjet opětovně, může tak učinit pouze v rámci statutu Free-mover.

ERASMUS STUDIUM Co pro mě znamená být Erasmus studentem obecně? Jsem studentem dvou univerzit současně = zahraniční a domácí univerzity → studium na domácí univerzitě se nepřerušuje (student má zajištěn individuální studijní plán). Mám nárok na stipendium dle podmínek programu Erasmus. Stipendium = příspěvek na náklady spojené se studiem v zahraničí (v některých zemích stačí např. jen na ubytování) Platí pro mne obecná pravidla Erasmus programu - zpracovat formuláře - splnit určený počet kreditů - dostát požadavků vysílající fakulty (potvrzení apod.) - jazykové testování

ERASMUS – Země s výukou v angličtině Nizozemsko: Haag, Rotterdam Velká Británie: Wolverhampton, Newcastle, Liverpool, Sheffield. Estonsko: Tallinn Maďarsko: Budapest, Pécs Polsko: Katowice, Olsztyn, Toruń, Kraków Chorvatsko: Zagreb Rakousko: Salzburg, Graz Francie: Clermont-Ferrand, La Roche Španělsko: Coruňa Itálie: Milano, Ferrara .

ERASMUS - Země s výukou v němčině Německo: Rostock, Potsdam, Dresden (i AJ), Frankfurt/Oder (i AJ), Leipzig Rakousko: Salzburg (i AJ) Graz (i AJ)

ERASMUS - Země s výukou ve francouzštině Francie: Paris-Sud, Clermont-Ferrand (i AJ), Chambéry, La Rochelle, Versailles, La Roche

ERASMUS - Země s výukou ve španělštině Španělsko: Madrid, Salamanca, Granada, Santiago de Compostela, Málaga, Coruňa (i AJ)

ERASMUS - Výuka v italštině Itálie: Milano ( i AJ), Neapol, Ferrara (i AJ)

Přibližná paušální částka na měsíc pobytu v Eur Skupina 1 Vyšší životní náklady Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Norsko, Rakousko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie 500 EUR/měsíc – studium 600 EUR/měsíc – stáž Skupina 2 Střední životní náklady Belgie, Česká republika, Chorvatsko, Island, Kypr, Lucembursko, Německo, Nizozemsko, Portugalsko, Řecko, Slovinsko, Španělsko, Turecko 400 EUR/měsíc – studium 500 EUR/měsíc – stáž Skupina 3 Nižší životní náklady Bulharsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Makedonie, Malta, Polsko, Rumunsko, Slovensko 300 EUR/měsíc – studium 400 EUR/měsíc – stáž * Stipendium je studentům zasíláno na bankovní účet v několika částech (ne každý měsíc)

ERASMUS - Mé studium na PF a v zahraničí Povinnost získat minimálně 15 ECTS kreditů za jeden semestr. V případě nesplnění min. 15 kreditů nutnost vrácení stipendia! Splnění podmínek směrnice děkana č. S-1/2012 v platném znění o podmínkách účasti studentů Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci v programu Erasmus Závaznost Learning Agreementem Na PF UP – Individuální studijní plán (Nesmí být ukládány žádné zvláštní povinnosti). Pozor na absolventské ročníky- zápis předmětů

ERASMUS – pracovní stáž Zajišťuje Kancelář zahraničních styků – Rektorát, Mgr. M. Raková, marie.rakova@upol.cz Fakulta nemá žádné partnery = student si zaměstnavatele hledá sám Nesmí být: instituce a orgány EU, organizace spravující programy EU, národní diplomat. Zastoupení domovské země studenta, ostatní zastoupení či veřejné instituce domovské země studenta. Pouze země EU Délka stáže - 2 – 12 měsíců. UP finančně podpoří max. 6 měsíců pobytu. Informace a žádosti: web OMV RUP

Kontakty Proděkan pro Zahraniční záležitosti JUDr. Pavel Bureš, Ph.D., D.E.A. Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouc Tř. 17.listopadu 8 771 11 Olomouc Email: pavel.bures(at)upol.cz Tel.:+420 585 637 671 Referentka Zahraničního oddělení Mgr. Radana Kuncová Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouc Zahraniční oddělení Tř. 17.listopadu 8 771 11 Olomouc Email: radana.kuncova(at)upol.cz Tel., Fax.: +420 585 637 675  Úřední hodiny: Po - Čt 8:00 – 11:30