AMERIKA obyvatelstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od vigvamů k mrakodrapům.
Advertisements

Obyvatelstvo Ameriky Autor: Mgr. Marian Solčanský
Afrika – obyvatelstvo a sídla
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2013
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Opakování z minulé hodiny:
JIŽNÍ AMERIKA -OBYVATELSTVO
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
AMERIKA Hospodářství, obyvatelstvo III2-Z7-I-07
Obyvatelstvo AMERIKY.
AMERIKA - OBYVATELSTVO
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
AMERIKA.
Jižní Amerika.
Geografická charakteristika latinské ameriky
Zeměpisné objevy v 17. a 18. století
Snímek 1-15 – 10 min ZÁMOŘSKÉ OBJEVY
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
AMERIKA OBYVATELSTVO.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anotace Prezentace, která se zabývá základními charakteristikou Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží vyjmenovat.
Zámořské objevy 15. století
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
SEVERNÍ AMERIKA -OBYVATELSTVO
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_028.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Amerika Obyvatelstvo a sídla
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Zdeněk Bergman, G Teplice
 Áňa vypracovala- text  Terka vypracovala-  Poloha země: rozkládá se v severní části severní Ameriky  Hlavní město: Ottawa  Podnebí: subpolární.
Quebec Jana Korotvičková.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Zámořské objevy Anotace: Materiál je určen k výuce dějepisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy a informacemi o zámořských objevech.
Severní Amerika Obyvatelstvo a sídla.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
OBYVATELSTVO AMERIKY.
EVROPA – ÚVOD A RAGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_01 Název materiáluObyvatelstvo.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Demografie Jižní Ameriky Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-9 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Severní Amerika – charakteristika obyvatelstva, hospodářství Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Amerika – Obyvatelstvo Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Kvíz na zámořské objevy Číslo vzdělávacího materiálu: ICT1-20 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
6. AMERIKA - OBYVATELSTVO
OBYVATELSTVO SEVERNÍ AMERIKY
Obyvatelstvo Na Zemi žije v současnosti více než 7 miliard lidí.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_02
ZÁMOŘSKÉ OBJEVY Anotace: Prezentace je určena
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
USA – obyvatelstvo opakování
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zeměpis Amerika.
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
AMERIKA - obyvatelstvo
Původní obyvatelé byli Indiáni, tvořili velké říše Aztékové, Mayové,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

AMERIKA obyvatelstvo

Obyvatelstvo jako první dopluli do Ameriky Vikingové, kteří ji však neosídlili v roce 1492 Ameriku pro Evropany objevil Kryštof Kolumbus Severní Ameriku kolonizovali Angličané a Francouzi; Střední a Jižní A. kolonizovali Španělé a Portugalci původními obyvateli byli indiáni, jejich počet neustále klesal díky tvrdé práci pro kolonizátory v průběhu 18. a 19. století se do Ameriky dováželi na práci černoši z Afriky v současné době obývá Ameriku téměř 800 mil. lidí počet obyvatel roste zejména ve Střední a Jižní Americe kontinent obývají všechny tři základní rasy jazyky: Severní Ameriky: angličtina a francouzština Jižní a Střední Amerika: španělština, portugalština (Brazílie)

náboženství: většinou vyznávají křesťanství domorodé kmeny v Jižní Americe – přírodní náboženství největší města: Ciudad de México (20 – 28 mil. obyv.) New York (18 mil. obyv.) Sao Paulo (18 mil. obyv.) ve velkých městech, zejména Jižní Ameriky vznikají slumy → špatné hygienické podmínky