…. koho, že to máme za souseda? Bratři Slováci, tušili jste, že máte své hlavní město v Čechách?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo září – 4. října.
Advertisements

Naše země za 1. světové války
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
Extrémy Čech a Slovenska v EU
CENTRAL PARK NEW YORK
Jednoho dne paní, která měla tři dcery, všechny moc dobře vdané, se rozhodla vyzkoušet své dva zetě a Motoflashe jak ji mají rádi.
Závěrečná zpráva projektu Průzkum sociální situace cizinců na území Hl. m. Prahy.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Česká republika 5. ročník
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
CESTOVNÍ RUCH MŮŽETE PODLE POKYNŮ KLIKAT SAMOSTATNĚ POKUD SE OBJEVÍ ČERVENÝ TEXT – JEDNÁ SE O ÚKOL, OTÁZKU. PŘED DALŠÍM KLIKNUTÍM JE TŘEBA ÚKOLY SPLNIT.
„A nebudeš mě už nikdy zkoušet, viď?!“ „Teda, tak to tedy nechápu,proč mě ty ženské v mém věku ještě zajímají!“
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Německo 23. listopadu 2005.
…. koho, že to máme za souseda? Slováci, máte své hlavní město v Čechách?
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.
Slovní úlohy (s procenty v zadání řešené pomocí rovnic)
Švýcarsko Tomáš Černík.
Vývoj příjezdového cestovního ruchu za 1. až 3. čtvrtletí 2007 v České republice Tisková konference v rámci veletrhu MADI 6. listopad 2007 Výstaviště Letňany.
Itálie.
POVALEČNÉ ČESKOSLOVENSKO
Kdo jsem Zdenka Suchánková Jsem pátá zleva.
Statistický pohled na gymnázia v roce 2012/13 Michaela Kleňhová vrchní ředitelka sekce koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT Konference asociace.
Naše vlast – Česká republika
Auta na elektriku  2011.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
1 © by GfK SE 12/14 Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – prosinec 2014 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
1 © by GfK SE 09/14 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – září 2014.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
ZNÁZORŇOVÁNÍ ZLOMKŮ NA ČÍSELNÉ OSE.
Karolinka-město ve kterém žiji
Německo.
Místo kde žiji: Lhotsko
Obyvatelstvo EVROPY.
P r o c e n t a % I. Ú v o d Matematika 7.ročník ZŠ Creation IP&RK.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Toto je jedna z otázek z přípravného testu studijních předpokladů pro uchazeče o přijetí na vysokou školu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Švýcarsko Téma: Česká republika jako součást Evropy Číslo.
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Období „Druhé republiky“. Do konce 30. let vložilo ČSR do svého opevnění více než 10 mld. Kč Obranou linii tvořilo větších či menších pevnůstek.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Swing Rebeka vitová.
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Řešení slovních úloh rovnicemi
Řešení slovních úloh rovnicemi
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Naše vlast – Česká republika
Poloha České republiky
Ahoj Čau.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_05
Národnostní menšiny, migrace
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Transkript prezentace:

…. koho, že to máme za souseda?

Bratři Slováci, tušili jste, že máte své hlavní město v Čechách?

Víte, co si o nás myslí cizinci? Víte, co si o nás myslí cizinci? „Skvělí hokejov í hráči, producenti prvotřídního piva a špičkových automobilů?“ Blbost! Podle průzkumu ministerstva zahraničí v cizině je typickým představitelem našeho národa „neveselý, prostý vesničan, lpící na své půdě.“ ČR je středozemní krajina s bujnou vegetací téměř nezasažená civilizací a nejznámější jsme výrobou věžních hodin, slunečnicového oleje a skla. Divní Divní – Sídlíme uprostřed Evropy, ale přitom se zdravíme námořnickým způsobem Ahoj! a italsky Čau! Neproduktivní Neproduktivní – Ve srovnání s Evropany trávíme v práci nejvíc času, ale nejmíň toho stihneme. Místo abychom makali, vymlouváme se na novoroční krizi, jarní únavu, letní dovolenou a podzimní depresi... Smradlaví Smradlaví – Spotřebujeme nejmíň deodorantů v Evropě. Zatímco průměrný Angličan vypatlá pět balení ročně, Čech jenom 1,5 - víc než polovina mužů deodoranty raději nepoužívá vůbec. A za tohle tvrzení strčím klidně ruku do ohně ! Někteří lidé by si měli uvědomit, že nevoní po fialkách. Jací teda vlastně jsme?

… a my jsme si mysleli, že vlajka Czech Republic vypadá takto

Švýcaři se diví a Češi žasnou, … kde jsou Alpy? Švýcaři se diví a Češi žasnou, … kde jsou Alpy?

Jací ještě jsme? Zaprdění Zaprdění – Návštěvy nutíme přezouvat se do svých starých, smradlavých bačkor. Pseudosportovci Pseudosportovci – Nosíme teplákové soupravy, i když jdeme na nákup do města. Zkorumpovaní Zkorumpovaní – čeští politici byli označeni za třetí nejzkorumpovanější na světě. Evropští Evropští – Skrýváme se za češství, ale z genetického hlediska jsme míchanicí Slovanů, Němců, Keltů a Židů stejně jako naši sousedi. Nespokojení Nespokojení – Nadáváme, že nic nemáme. Víc než polovina z nás svůj majetek odhaduje na víc než za milion Kč. Pětina z nás vzpomíná na komunisty jako dobu, kdy se žilo levně. Televizní Televizní – Více než osminu dne, přesněji tři a čtvrt hodiny, čumíme na bednu.

Tady jsme zmizeli ….., a bratia Slováci klesli na jih?

Jak nás vidí Bulhaři

… a ještě jeden stručný vzkaz: „Gratulujeme k pivu a k lidem.“ … a ještě jeden stručný vzkaz: „Gratulujeme k pivu a k lidem.“

Pohledem cizinců: „Je vzrušující jet do České republiky, protože je to jako výprava padesát let zpátky.“ Pohledem cizinců: „Je vzrušující jet do České republiky, protože je to jako výprava padesát let zpátky.“

Pohledem cizinců známí Češi jsou Pohledem cizinců známí Češi jsou zpěvák Karel Gott pornohvězda Dolly Buster topmodelka Eva Herzigová a Pan Tau

hudba: Myslím, že tolik ….. ©