Jak na to : Počítačový Virus.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dat v síti Martina Ambrožová.
Advertisements

Bezpečnost práce na Internetu
Viry, trojské koně a červi
Brána firewall a její využití
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Operační systém MS Windows xp
Počítačové viry.
Počítačové viry.
Obecně o operačních systémech
Proč chránit data v počítači
Antiviry.
Systémový software Aplikační software
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Antivirové programy Josef Toth.
Softwarové zabezpečení serveru
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Informační a komunikační technologie
CO TO JE … Počítačový virus???.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Počítačové viry a jak se proti nim chránit
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Počítačové Viry a antivir
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Mně se to stát nemůže… JIŘÍ KUČERA GOB A SOŠ TELČ.
ŠKOLSKÝ INTRANET ANEB CO JSEM KRESLIL NA TABULI. SÍŤOVÉ TOPOLOGIE Popis struktury sítě z pohledu propojení Nesouvisí se skutečným umístěním PC Často se.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Ochrana počítače Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název: Zabezpečení PC a ochrana před škodlivými kódy
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE A INTERNETU.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Základní pojmy v informatice –II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů.
Počítačová bezpečnost Je obor, který se zabývá zabezpečením počítače.
Jak učit ochranu počítače ? Malý, L. ZČU Plzeň. Úvod Každé PC, ať už je připojeno k internetu nebo ne, se stane dříve či později terčem útoku nějaké havěti.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_412_Počítačové viry AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu (problematika počítačových virů a červů, firewall) Mazal Jan, 4.A.
Počítačové viry Michael Čambor 7.A říjen 2010.
Počítačové viry jsou bezesporu nejznámějším bezpečnostním rizikem pro počítačové sítě a počítače jako takové. Virem nazýváme programy schopné kopírování.
SOFTWARE IV Viry.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Prohlížeče, vyhledávače, , viry, červy a trojské koně. Nejznámější viry a jejich dopad! Zdeňka Pelová Jana Smitalová.
Antivirus Vytvořil Adam Friedl
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Bezpečný počítač.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Škodlivý software, počítačové viry
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Kurz přežití na Internetu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vírusy Maroš Capík 3.A.
Viry a antivirové programy
Autor: Dominika Vycpálková
Transkript prezentace:

Jak na to : Počítačový Virus

Co je to počítačový virus? Program, který se připojí k jinému programu nebo systémové oblasti a ty pozmění. Ukrývá se do jiných spustitelných souborů a dokumentů - soubory COM a EXE operačního systému a Microsoft Office + ovládací prvky pro bootování disket Je to druh malware (počítačový program určený ke vniknutí nebo poškození počítačového systému.)

Co takový virus umí? a)Typ search and destroy - Virus vyslaný mazat nebo zamezit v přístupu k určitým souborům b)Obtížný virus - Virus vyslaný za účelem škádlit oběť jako např. 1000 otevřít a zavřít DVD-ROM atd. c)Stealth virus - Virus naprogramovaný tak, aby se někde schoval a po čase začal přijímat úkoly z venčí (internet), využil PC oběti k tomu aby vyřešil úkol a odeslal odpověď.Přičemž velmi zatěžuje PC.

Kde se u mě vzal virus? aneb. šíření viru a) E- m@il - Virus obsažený v příloze spamu. Ale pokud takový mail odfiltruje spam filter nebo nebudete tak hloupí a spam neotevřete, tak se virus nerozšíří. b)Virus se také může rozšířít obyčejným prohlížením webových stránek.Většinou s obsahem 18+.Na takové viry by vás měl upozornit váš antivirový program a okamžitě přerušit spojení se serverem. c)Download - Stáhnete si nějaký soubor a při jeho rozbalení se uvolní i virus.Proto před každou instalací stažených souborů proveďte kontrolu souboru.

Jaký mají viry účel? Vytváří je programátoři velkých softwarových firem, kteří byli propuštěni ze zaměstnání; a ti se svým zaměstnavatelům pomstí vytvořením nějakého viru a jeho vpuštěním do jejich lokální (firemní) sítě aby zničili nebo poškodili firmu. Vytváří je mladí programátoři, kteří si chtějí vyzkoušet své schopnosti: pokud se takové viry rozšíří, může to být důsledek chyby nebo neuvědomění si celkového dopadu svojí činnosti Viry vytváří programátoři softwarových firem které vytvářejí antivirové programy za účelem zvýšení prodeje svých výrobků.(malá pravděpodobnost) Viry jsou jednou z cest, jak ovládnout a řídit větší množství počítačů a využívat je např. k rozesílání spamu.

Jak se bránit? Na obranu proti virům nám slouži Antivirové programy jako např. NOD32,Avast antivirus,AVG,Kaspersky Anti-Virus

Zdroj cs.wikipedia.org Thx for watching

Dodatek - Virus vs. Červ Vir (virus): program, který se připojí k jinému programu nebo systémové oblasti a ty pozmění. Může se nekontrolovatelně rozšiřovat, nebo po svém spuštění vykonat destrukční proceduru. Červ (worm): program, který vytváří své kopie do jiných počítačových systémů (sítí). Do systémů se většinou dostane pomocí využití některé z bezpečnostních chyb.