Burzovní obchody. Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

BURZY A BURZOVNÍ OBCHODY
Instituce sloužící k obchodování s cennými papíry Téma „Finanční trh“
Burzy a burzovní obchody
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Kapitálový trh – předmět a literatura
Investiční společnosti a podílové fondy
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 23. dubna 2014.
Pravidla pro poskytování nepeněžitých vkladů Zjistitelnost a hospodářská využitelnost ve vztahu k předmětu podnikání Musí být splaceny před zápisem výše.
Obchodování na pražské burze Petr Koblic, CEO. 2 Historický exkurz  1871 Komoditní a akciová burza v Praze  1920 – 39 Období rozkvětu burzy  1939 –
FINANČNÍ TRHY (2) (burzy a OTC trhy) Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
Představení Energetické burzy Praha
ORGANIZOVANÝ KAPITÁLOVÝ TRH.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO145 Název.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Základní organizace a změny v oblasti cenných papírů Petr Holeček Petr Slavíček Martin Novák Právo ve financích a finančních službách JUDr. Ing. Otakar.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
EKONOMIKA BURZY IV Ing. Renata Slaná
Burzy Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Akciová společnost Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Finanční trh II. Kapitálový trh
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.
Cenné papíry a burzy Milena Tichá Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PŘÍLOHA A: SCHÉMA INTEGRACE DOHLEDU NA FINANČNÍM TRHEM V ČR.
EKONOMIKA BURZY II Ing. Renata Slaná
Organizovaný kapitálový trh
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
Finanční trhy 2. část, přednáška KS
BURZY PŘEDNÁŠKA. Burza cenných papíru je instituce, kde se na základě mechanismu vytvářejí ceny cenných papírů – je místem střetávání nabídky s poptávkou.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
Trhy s cennými papíry Michal Radvan.
BURZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Právo finančního trhu 13. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 34.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_04 Název materiáluBurza cenných.
BURZA CENNÝCH PAPÍRŮ PRAHA Prague stock exchange Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium,
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
BurzyBurzy. Kdo obchoduje na burze Na burze mohou obchodovat jen akcionáři burzy a firmy, kterým udělila burzovní komora oprávnění. Jsou to: banky, brokeři.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1502_BURZA Téma: Pojem F. G._ Obchodování s cennými papíry Číslo.
BURZY BURZY – druhy, způsob obchodování. lat. bursa – výměna 1531 – Beurs, Antverpy – obchodování směnkami, zlatými a stříbrnými mincemi – New York,
Zákon o kolektivním investování 189/2004 Sb.. Základní ustanovení Kolektivní investování = podnikání, jehož předmětem je shromažďování peněžních prostředků.
Průmyslová revoluce 6 Obchod a bankovnictví. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluvy_32_INOVACE_dej1_dkc 8 Označení materiáludkc08_prum_rev_obchod_bankovnictvi.
Finanční trh 26. března 2017 Mgr. Lukáš Hrdlička
Kapitálový trh – charakteristika CP
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
Právo finančního trhu 19. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Struktura finančního trhu
Investiční služby investiční nástroje
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Finanční trhy a cenné papíry
FINANČNÍ TRHY (2) (burzy a OTC trhy)
Obchodní právo I. Akciová společnost
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Akciová společnost Výuková prezentace.
Právo finančního systému
Kolektivní investování
Centrální depozitář cenných papírů
Organizátor regulovaného trhu (burza) a jeho právní úprava VOKT (P-5)
Transkript prezentace:

Burzovní obchody

Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři, kteří obchodují přímo sami na vlastní účet (investiční společnosti nebo penzijní fondy).

Burza  probíhá podle burzovních zákonů a pravidel  prezenční typ burzy – na burzovním parketu  elektronický typ burzy – prostřednictvím počít. systému

Burza cenných papírů Praha, a.s.  založena na členském principu  má podobu elektronické burzy  členy burzy (obchodníci burzy) se mohou stát právnické i fyzické osoby, ale předmětem činnosti musí mít obchodování s cennými papíry

Struktura burzy  valná hromada  burzovní komora – zřizuje burzovní výbory  dozorčí rada

Členění trhů na burze  hlavní trh (A) – je považován za prestižní trh a emitent má povinnost zveřejňovat některé informace o firmě  vedlejší trh (B) – je považován také za prestižní trh, ale liší se objemem a likviditou obchodů  volný trh (C) – nejsou zde kladeny tak přísné podmínky

Nejznámější burzy na světě  NYSE (New York Stock Exchange) – burza v New Yorku  LSE (London Stock Exchange) – burza v Londýně

Další instituce na kapitálovém trhu  Středisko cenných papírů  RM – SYSTÉM, a. s.  Komise pro cenné papíry