Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost stav přípravy – listopad 2013 Mgr. Renata Kořínková vedoucí Oddělení koordinace Strukturálních.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2013, Ostrava Operační program Podnikání.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Informace o budoucím programovacím.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Dvůr Králové nad Labem, 15. prosince 2014
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV NOVÉ PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ NA OBDOBÍ 2014 – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV 20 let jsme partnerem.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Operační program Životní prostředí
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Strategie MPO v oblasti podpory inovací
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Zaměření jednotlivých OP v programovém období a využití malými obcemi listopad – prosinec 2014 Mgr. Josef Miškovský, Ph.D. RNDr. Lucie Jungwiertová,
ENERGETICKÁ POLITIKA EU: udržitelná, bezpečná a dostupná energie Petr Zahradník, člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) a EPOS při MMR.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Ostrava
Nástroj změny v místním prostředí
Nástroj změny v místním prostředí
Nástroj změny v místním prostředí
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie AERS.
Transkript prezentace:

Smart cities Kde vzít peníze??

Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:

Plánovací období 2014 – 2020 – struktura OP DopravaŽivotní prostředí Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Výzkum, vývoj a vzdělávání Integrovaný regionální operační program Zaměstnanost

Infrastructure - Energy OPŽ PO5 Energetické úspory SC Snížit energetickou náročnost veřejných budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie OPPIK PO3 - Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání energií a druhotných surovin SC Zvýšit podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě ČR SC Zvýšit energetickou účinnost podnikatelského sektoru SC Zvýšit aplikaci prvků inteligentních sítí v distribučních soustavách SC Uplatnit ve větší míře nízkouhlíkové techn. v oblasti nakládání energií a při využívání druhotných surovin SC Zvýšit účinnost soustav zásobování teplem SC Posílit energetickou bezpečnost přenosové soustavy IROP PO2 - Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů SC Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení

Infrastructure - water OPŽ PO5 Energetické úspory SC Snížit energetickou náročnost veřejných budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie OPPIK PO3 - Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání energií a druhotných surovin SC Zvýšit podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě ČR SC Zvýšit energetickou účinnost podnikatelského sektoru SC Zvýšit aplikaci prvků inteligentních sítí v distribučních soustavách SC Uplatnit ve větší míře nízkouhlíkové techn. v oblasti nakládání energií a při využívání druhotných surovin SC Zvýšit účinnost soustav zásobování teplem SC Posílit energetickou bezpečnost přenosové soustavy

….

Social programs OPZ PO3 - Sociální inovace a mezinárodní spolupráce SC Zvýšit efektivitu sociálních inovací a mezinárodní spolupráce v tematických oblastech OPZ