Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín 21.1.2014 Lenka Gregorová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Advertisements

Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
Úspěšné projekty podpořené z OP Rybářství, OSA II.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Pracovní setkání s obcemi ZK 2014
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Odkanalizování a čištění odpadních vod v povodí řeky Radbuzy CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Přehled preferenčních kritérií
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Kanalizační Přípojky F-M
„Mosty u Jablunkova – Stavební úprava a přístavba hasičské zbrojnice „
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PROGRAM PODPORA VÝSTAVBY A TECHNICKÉHO ZHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY VODOVODŮ A KANALIZACI II Ing. Jan žák.
Vodohospodářské dotační Programy MZe určené pro města a obce
Dotační příležitosti pro obce JMK
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová

1. Pravidla pro poskytnutí finanční podpory 2. Podporovaná opatření 3. Typy příjemců podpory 4. Výše podpory 5. Projekt „Bezpečné branky“

1. Pravidla pro poskytnutí finanční podpory Cíle: zvýšení počtu napojených obyvatel na pitnou vodu zvýšení počtu napojených obyvatel na kanalizace s vyhovující likvidací odpadních vod zlepšení zásobování pitnou vodou Dopady: zlepšení životního prostředí lepší ochrana vod podzemních zlepšení zásobování pitnou vodou

2. Podporovaná opatření 1)Zásobování pitnou vodou – realizace stavby 2)Odvedení a čištění odpadních vod – realizace stavby 3)Spolufinancování akcí vodohospodářské infrastruktury podpořených ze státního rozpočtu nebo rozpočtu Evropské unie – realizace stavby 3. Typy příjemců podpory 1)Obce Zlínského kraje velikosti od 0 – obyvatel 2)Svazky obcí Zlínského kraje zajišťující akci pro 501 – obyvatel

4. Výše podpory Maximální výše podpory z rozpočtu Zlínského kraje formou přímé dotace: a)25 % z nákladů stavební a technologické části stavby u opatření 1) a 2) b)10 % z uznatelných nákladů akce u opatření 3) Předmětem podpory nejsou: 1.Zásobování pitnou vodou: a)domovní studny b)vodovodní přípojky 2.Odvedení a čištění odpadních vod: a)domovní čistírny odpadních vod, kanalizační přípojky, dešťová kanalizace b)Výstavba kanalizace v případě, že obec nemá zajištěno čištění odpadních vod 3.Náklady na výkup pozemků v souvislosti se stavbou vodních děl

5. Projekt „Bezpečné branky Specifikace problému staré tréninkové branky branky vyrobeny z těžkých ocelový trubek branky jsou položeny na zemi bez jakéhokoliv zajištění časovaná bomba Návrh řešení ZKFS a FAČR ZK partner projektu Finanční rámec projektu: Celková alokace: ,- Kč (návrh rozpočtu ZK 2014) Výše spolufinancování Zlínským krajem: 50 % Míra spolufinancování fotbalového klubu, resp. obce: max. 50 % Příjemce dotace: obec Konečný uživatel: fotbalový klub

Děkuji za pozornost. Lenka Gregorová tel: ,