Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Občanské sdružení Brouček
A D O P C E N A D Á L K U. Projekt Adopce na dálku má v České republice tradici od roku 1993.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Problém hladu a podvýživy
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Bohatství versus chudoba
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Problémy současné Afriky
CHUDOBA.
DĚTI ULICE V NAIROBI Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Komunitní a otevřená škola
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
KRIZE ČESKÉHO POPULÁRNĚ-VĚDECKÉHO FILMU ?! JAKUB KORDA Univerzita Palackého v Olomouci Mezinárodní festival populárně-vědeckého filmu AFO.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Venkovská sídla Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Statutární město Ostrava
Nabídka Férový obchůdek
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU

Programy rozvojového vzdělávání Osvětové programy jsou určeny pro základní a střední školy, ovšem v současné době není nouze ani o zájemce z řad škol mateřských a naopak i vysokých. Další cílovou skupinou jsou veřejné instituce jako jsou knihovny, místní organizace ČSČK apod.

Akce ve školách Setkání s koordinátorkou projektu Adopce afrických dětí na dálku v české škole.

Začínáme filmem a besedou…

… a pokračujeme diskusí dle zájmu dětí a studentů…

Programy podle věkových skupin Pro ty nejmenší a první stupně základních škol Film obsahuje krátké představení Keni. Dvě děti vypráví o svém životě na vesnici a ve městě. Nástrahy velkoměsta a život v chudinských čtvrtích na periferii. Pohled do života rodiny, nedostupnost vzdělání, lékařské péče a dalších základních životních potřeb. Dále pak fotografie africké přírody a zajímavých etnik Afriky. Cílem není v dětech zanechat pocit, že Afrika je plná chudých a nemocných lidí, ale ukázat barevnost kontinentu a nastínit hlavní problémy, se kterými se místní musí potýkat. Pro starší žáky druhého stupně, střední školy Začínáme filmem, kde dobrovolnice vypráví o zážitcích a zkušenostech z nejchudších částí Keni. Problematika šíření HIV Aids, malárie a dalších nemocí typických pro rozvojový svět. Postavení žen a nepochopitelná ženská obřízka. Diskuse na téma rozvojové spolupráce a krátké představení projektů HC Narovinu. Doplněno projekcí fotografií z afrických slumů a pohled do života dětských čichačů lepidla.

Ti nejmenší si mohou vyzkoušet oblečení dovezené z Keni a upořádat módní přehlídku.

Jaké to je, nosit předměty na hlavě? Krabice by šla, ale barel s vodou nebo dříví na oheň?

Africké tržiště to sice není…

Jaké to asi je nosit na zádech sourozence…?

Děti si mohou zkusit vyrobit hračky z odpadků stejně jako děti ve slumu…

Témata speciálně zaměřených přednášek Chudoba a její možné příčiny Vliv mezinárodních finančních institucí – MF, SB Nemoci – malárie, HIV/AIDS, žlutá zimnice apod. Střípky z historie Keni Kmeny a jejich tradice Lidská práva

Výstavy V různých kulturních zařízeních (knihovnách, čajovnách a kavárnách, galeriích) pořádáme výstavy doprovázené přednáškami, případně i akcemi pro školy

Partnerství Organizujeme vznik partnerství mezi českými školami a školami v Keni Školy si dopisují, vyměňují fotografie Děti v českých školách vyrábějí různé výukové předměty, pořádají finanční a materiální sbírky, organizují trhy, koncerty apod.

Konference Organizujeme diskusní semináře a konference na téma chudoby, nenásilí, lidských práv Akce jsou určeny pro žáky a studenty všech věkových kategorií a vzdělávacích stupňů Evaluační výzkum Bylo provedeno evaluační šetření u 412 žáků, které jednoznačně prokázalo oblíbenost a kvalitu projektu