Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf.,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Advertisements

Pilotních projekt SIPVZ, okruh D – Implementace výukového softwaru na speciálních školách Soubor výukových prezentací pro zvláštní školu Speciální školy,
Hradec Králové – Veletrh nápadů učitelů fyziky.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Teplota periferních části těla Mgr. Milan Hampl EU OPVK ICT2-1/ICT07 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Pedagogika I/5 Obsah vzdělávání: Požadavky ke společné části maturitní zkoušky
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Libor Koníček Katedra fyziky Přírodovědecká fakulta
Etická výchova a Finanční gramotnost
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Strojírenská technologie Elektronická měřidla (UvP_STROJ_ST34_001) Vladimír Pata STROJÍRENSTVÍ.
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Přeměna potenciální energie na kinetickou Mgr. Miluše Hamplová EU OPVK ICT2-2/ICT08 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná.
Ochlazování teploměru Mgr. Miluše Hamplová EU OPVK ICT2-2/ICT03 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Rotační magnetické pole
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
Hydrostatický tlak Mgr. Miluše Hamplová EU OPVK ICT2-2/ICT01 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být.
RVP A ŠVP V PRÁCI UČITELE T AK ŠEL ČAS KURIKULÁRNÍ REFORMY Dějství první: bouřlivá 90. léta Dějství druhé: Bílá kniha (2001) Dějství třetí:
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Osvětlení plochy Mgr. Miluše Hamplová EU OPVK ICT2-2/ICT20 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být.
Oscilace světelného toku Mgr. Milan Hampl EU OPVK ICT2-1/ICT15 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Mgr. Milan Hampl EU OPVK ICT2-1/ICT03
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
ÚVOD DO ELEKTROTECHNICKÉHO MĚŘENÍ
Sběrnice II. Sběrnice v automatizační a měřicí technice.
O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/ Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Workshop - gymnázium Hladnov
Průřezová témata klíčových kompetencí
Zobrazení pohybu pomocí sonaru Seminář z mechaniky ZS 2012.
Digitální učební materiál
Práce s edlabem.
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
Světelná technika Automatizace světla.
Rozšiřující deska pro 56F8023. Blokové schéma rozšiřující desky.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
Školní vzdělávací program výuka informatiky
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Setkání KVC, Telč Michal Uhlař. Představení Ostravská univerzita v Ostravě – Pedagogická fakulta – Centrum dalšího vzdělávání – Metodické a evaluační.
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Experimentální metody oboru – Měřicí karty Měřicí karta (A/D převodník & spol.) © doc. Ing. Zdeněk Folta, Ph.D.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Impuls síly.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
elektrotechnických měření
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Projekt Podpora žáků s SVP
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Název školy: Základní škola Městec Králové
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 6 didaktických pojmů + zodpovědět 2 otázky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Sběrnice v automatizační a měřicí technice
Konflikt, koření života
Teorie a metodika výchovy seminář 1
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Libor Koníček Katedra fyziky Přírodovědecká fakulta
Informace o projektu IKAP
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Konečně školní měřicí systém s výstupním analogovým signálem
Transkript prezentace:

Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf., apod. - průřezové téma – enviromentální výchova Výhody měřícího zařízení

Posílení kompetencí Práce s měřidly vede k : – Týmové spolupráci – personální a sociální kompetence – klíčová kompetence v RVP – Komunikaci v týmu – komunikativní kompetence v RVP (demokratická diskuse) – Posílení dovedností a znalostí v přírodovědných předmětech – Konstruktivismus

Měřící technika v edukační činnosti Pasco Vernier IP Coach Základní nevýhoda:  Absence ucelené metodiky pro využití na ZŠ a SŠ v přírodovědných předmětech  Dostupno pouze cca 30 experimentů

Fotografie práce s měřidly

Požadavky na měřicí systém Požadavky na měřicí systém Příklad: Připojení na USB k PC, netbooku, tabletu Napájení 5 V z USB rozhraní 6 vstupů - analogová čidla 2 vstupy - digitální čidla Max. vzorkovací frekvence 50 kHz Měřící systém využívá čidla Vernier popř. čidla dalších výrobců Možno připojit i vlastní čidla – rozvoj technické gramotnosti studentů Možno ovládat a řídit jednoduché experimenty (např. krokové motorky)

Požadavky na software Česká lokalizace Autodetekce čidel tzn. po připojení čidla můžeme ihned měřit Současně s grafem se zobrazuje okamžitá hodnota veličiny Automaticky upravuje zobrazení grafu Graf je možné prokládat křivkami Vytvořit si protokol úlohy, do kterého se automaticky vygeneruje graf