Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tomáš Pergler, manažer produktového týmu Kde všude bude digitálně.
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Komunitní síť a mobilní služba (nejen) pro auta… Ondřej Švihálek,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
Rozbor a výsledky integrovaných mobilních kampaní Aktuálně.cz Ondřej Švihálek, Centrum Holdings 13. října 2010.
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
08/29/2007Author / Presentation title1 Internet je jen jeden - mobilní i v mobilu Štěpán Tůma, Senior manažer řízení kategorie a produktů 23. září 2008.
Mobilní marketing.  Cíl: Představení nového modelu  Komunikační mix: banery na O2 mobil landing page  Timing: 3 týdny V.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Elektrotechnika Přenosová technika
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Masová komunikace, masová média
Jak přenést svět na display
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Druhy připojení k internetu
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
ISSS 2006, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Tato prezentace byla vytvořena
ISSS 2005, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Co děláme, když nejsme na internetu 27. dubna 2010 Internet Advertising Conference.
Počítačové sítě Přenos dat © Milan Keršláger
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Typy připojení k internetu
25 / 1 / 2011.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Masová média a jejich vliv
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Role ČT v rozvoji DTT.
Klíčové aktivity projektu
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi v mobilu Praha,

T-Mobile Czech / Mobilní televize2 Obsah  Principy fungování mobilní televize  V čem se liší mobilní televize od analogové teresteriální televize  Ukázky praktického využití výhod mobilní TV pro uspokojení veřejného zájmu  Uspokojování zájmů menšin  Krizové zpravodajství

T-Mobile Czech / Mobilní televize3 Principy fungování mobilní televize Kombinace režimů broadcast a unicast jednosměrný přenos stejného obsahu velké skupině příjemců uspokojení masového zájmu příklad: DVB-H, DVB-T,... Broadcast + Unicast obousměrný přenos různého obsahu mezi vysílačem a uživatelem uspokojení minoritního zájmu zejména formou videa na vyžádání (VoD) příklad: síť mobilního operátora

T-Mobile Czech / Mobilní televize4 V čem se liší mobilní a analogové teresteriální televize Mobilní televize je doplňkem klasické televize a přináší nové možnosti Mobilní TV Analogová teresteriální TV Tok informací Jednosměrný – od šiřitele obsahu k divákovi Obousměrný - od šiřitele obsahu k uživateli - od uživatele k šiřiteli Pestrost obsahu Omezená výběrem z konečného množství kanálů Neomezená v režimu unicast, omezená v režimu broadcast. Režim unicast navíc umožňuje uživateli zvolit začátek vysílání (tzv. nelineární přenos). Interaktivit a Pasivní konzumace obsahu divákem (omezená) Možnost aktivního zapojení uživatele (hlasování, ovlivnění programové skladby, …) Kde službu používám Většinou doma.Kdekoliv. Plošné vs. cílené Obsah je šířen plošně. Obsah lze šířit plošně i cíleně, např. regionálně nebo komunitně omezené skupině uživatelů

T-Mobile Czech / Mobilní televize5 Jak využít mobilní televizi pro službu veřejnému zájmu Uspokojení zájmů menších komunit Tok informací Mobilní TV Obousměrný - od šiřitele obsahu k uživateli - od uživatele k šiřiteli Pestrost obsahu Neomezená v režimu unicast, omezená v režimu broadcast. Režim unicast navíc umožňuje uiživateli zvolit začátek vysílání (tzv. nelineární přenos). Interaktivita Možnost aktivního zapojení uživatele (hlasování, ovlivnění programu, doplňující informace, …) Kde službu používám Kdekoliv. umožňuje TV kanály uspokojující zájmy menšin jsou šířené přes síť mobilního operátora (bez nároků na RF spektrum) Obsah v režimu „video na požádání“ umožňuje uživateli zvolit čas začátku sledování kanálu. Šíře nabídky obsahu pro menšiny je neomezená (pokud je nalezen obchodní model mezi provozovatelem služby a vlastníkem obsahu). Romové hovoří O Roma vakeren TV Noe Křesťanské vysílání JAZZ TV Koncerty, recenze, rozhovory Regionální zpravodajství Zprávy, kultura, sport Plošné vs. cílené Lze zajistit doručení obsahu regionálně omezené skupině uživatelů více

T-Mobile Czech / Mobilní televize6 Jak využít mobilní televizi pro službu veřejného zájmu Řešení krizových situací Tok informací Mobilní TV Obousměrný - od šiřitele obsahu k uživateli - od uživatele k šiřiteli Pestrost obsahu Neomezená v režimu unicast, omezená v režimu broadcast. Režim unicast navíc umožňuje uiživateli zvolit začátek vysílání (tzv. nelineární přenos). Interaktivita Možnost aktivního zapojení uživatele (hlasování, ovlivnění programové skladby, …) Kde službu používám Kdekoliv. umožňuje Informovat uživatele ohroženého regionu zasláním zprávy s přímým přístupem na rozšířené zpravodajství. Kombinací mobilní televize, internetu v mobilu a SMS zpravodajství je poskytnut kompletní informační servis. Uživatel si může přímo z telefonu aktivovat služby, které mohou omezit škody na životech a majetku. Plošné vs. cílené Lze zajistit doručení obsahu regionálně omezené skupině uživatelů Vltava se vylila z břehů v Další informace naleznete zde: wap.krizovecentrum.cz Krizové centrum Aktuální situace TV zpravodajství - ŽIVĚ Mapa zatopené oblasti Předpověď počasí Důležitá telefonní čísla Postup při poškození majetku Aktivovat SMS zpravodajství Českých Budějovicích. Evakuováno 2,000 lidí.

T-Mobile Czech / Mobilní televize7 Děkuji za Vaši pozornost