Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Advertisements

GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
Zadlužení, inflace, demografie
Důchodové a účastnické fondy v KB Penzijní společnosti od
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Životní pojištění AMCICO AIG Life 2008
Nezbytná potřeba reformy důchodového systému Jan Kordík.
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_06 Název materiálu: SPOŘENÍ – DĚTI, ZÁJMY Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace.
Stavební spořitelny, penzijní fondy
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_1.2.4.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Konference €FPA ČR řešení případové studie
NÁVRH KONCEPCE PENZIJNÍ REFORMY V ČR Generali TOP Talent 2007 Bc. Martin SVOBODA.
VY_62_INOVACE_1_2_14 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet spoření.
1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Model penzijního připojištění Jan Kořistka. Model Model typu "best estimate" vytvořený v Excelu Vychází ze skutečných dat o portfoliu penzijního připojištění.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 26.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Penzijní systém podle NS-LEV 21 Tereza Holišíková http://
Důchodová reforma Pavel Rusý 1. Průběžnost vs. Akumulace Ekvivalence vs. Solidarita 2 Základní aspekty zajištění v důchodu Průběžný systém Fondový systém.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Přebytek finančních prostředků Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
PŘEDSTAVENÍ SATUM CZECH
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Asset Management: smíšená portfolia
Důchodový systém v České republice a jeho reforma zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění ve znění pozdějších předpisů.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Produkty životního pojištění – kapitálové životní a investiční životní pojištění Milan Charvát.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
Životní pojištění, jeho daňové motivace a postavení v systému důchodového zabezpečení v ČR a ve vybrané zemi EU Vypracovali: Jakub Procházka Antonín Spálovský.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-07
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Kolektivní investování
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Transkript prezentace:

Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš

Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva, děti z let pilně pracují Úmrtnost se dále snižuje

Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2033 Děti z let stále pilně pracují, nemá je kdo živit České ekonomika nemůže fungovat bez desítek tisíc přistěhovalců ročně V letech se rodilo hodně dětí, porodnost se ovšem nezvýšila Státní důchod je v dnešních cenách na ½, nebo pojistné je na dvojnásobku Zdravotní péče stojí 2x tolik co v letech 2010

Bude v ČR důchodová reforma?

Nevýhody současného uspořádání Závislost na jednom zdroji příjmů Systém je velmi solidární, pro vyšší příjmové kategorie velmi nespravedlivý Bude potřeba financovat generační problém – poměr plátců a příjemců

Co s tím? Standardní řešení: Bydlení (vlastní/dětí)-stavební spoření Nenadálé situace- pojištění Důchod-penzijní připojištění Ale bude to stačit? Mimochodem, všechny tyto produkty mají jednu nevýhodu – nízkou likviditu

Hledali jsme odpovědi Důchodové reformy se v ČR (ne)dožijeme? Můžeme něco udělat hned, protože čas je nejlepší přítel pravidelných investic, největší nepřítel pro politická rozhodnutí (mám-li čas, problém neexistuje)? Najdeme něco vhodného, abychom to dokázali nabídnout? Bude to zajímat klienty?

Představení Penze Plus... nabídky komplexního zabezpečení na penzi penzijní připojištění je možné doplnit o volitelnou složku: speciálně vytvořený otevřený podílový fond Penzijní připojiš tění Fond Plus Komplex ní pojištění  státní příspěvky  příspěvek zaměstnavatele  daňové zvýhodnění  státní příspěvky  příspěvek zaměstnavatele  daňové zvýhodnění NOVÉ  vyšší zhodnocení při akceptovatelném riziku  likvidita  vyšší zhodnocení při akceptovatelném riziku  likvidita PENZE PLUS  jedna z nejvýhodnějších variant životního a úrazového pojištění na trhu bez zdravotního zkoumání

Seznamte se….. „+“ Fond Plus je otevřený podílový fond doplněk k penzijnímu připojištění u PFČS s min. úložkou 500 Kč jako příspěvek účastníka očekávané zhodnocení Fondu Plus je % p.a., při dodržení doporučeného investičního horizontu 6 let ochrana 100 % částky ve fondu každých 6 let (99% pravděpodobnost) omezení maximální možné ztráty během jednoho roku do - 5% (95% jistota)

Seznamte se….. „+“ Fond Plus tvoří v průměru: cca 50% dluhopisů (teoreticky %), cca 40% až max. 50% akcií (investice do fondů nejlepších světových inv. firem – např. JP Morgan), cca 10% alternativních investic (např. komodity a reality). Správce portfolia aktivně pracuje se složením fondu a aktivně zamezuje vyšším ztrátám (aktivní řízení měnového, kreditního, úrokového a akciového rizika). AKCIE ROSTOU ► ZVYŠUJE SE JEJICH ZASTOUPENÍ VE FONDU ► VYŠŠÍ VÝNOS AKCIE KLESAJÍ ► SNIŽUJE SE JEJICH ZASTOUPENÍ VE FONDU ► OCHRANA INVESTICE

Proč bych měla uvažovat o „+“ Podobné náklady jako v penzijním fondu Likvidita produktu výrazně lepší než penzijní připojištění Likvidita bez dopadu na státní příspěvek – nevracím státní příspěvek Nad 1500 Kč vlastního příspěvku existují vhodnější produkty než penzijní připojištění Ukládat pouze 1500 Kč na penzi je málo, kam ukládat další prostředky

Děkuji za pozornost