Spojovací, signální a zabezpečovací prostředky v domácnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Test zabezpečení bytových a nebytových prostor
Advertisements

a Internetové dispečinky
Systém kování s originálními vlastnostmi
Zabezpečení domu v naší nepřítomnosti
JUDr. Tomáš Koníček odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR
Možnosti využití Tísňové péče
Bezpečnostní kamerový systém
Přístroje pro bezpečnostní funkce
Radiofrekvenční řízení budov
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Zabezpečovací technika
Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Stříbrníky
JA-80 v h1 Změní Váš domov na oázu klidu a pohodlí.
Video detektory pohybu
Zabezpečovací technika
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Elektronické zabezpečení bytů a domů
DOMINTELL.
Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp.
UČÍME V PROSTORU Elektrotechnika Název předmětu: Inteligentní budovy Název a ID tématu: Elektrická kontrola vstupu (EL48) Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
WEB-HOME Ovládání topení pomocí počítače přes internet nebo mobilním telefonem S použitím WEBHOME™ mohou vaši zákazníci snadněji sledovat, měnit a předem.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY- BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY) Název a ID tématu: Průmyslová.
EZS+CCTV Proč to je? Co to je? Co to umí? Jak to funguje? Kolik to stojí?
Světelná technika Automatizace světla.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Jistota-spolehlivost-bezpečí – to je kredo firmy, která se již 13 let snaží ochránit soukromí a bezpečnost svých zákazníků.
Asociace technických bezpečnostních služeb 21. duben 2010 Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm Ing. Miroslav Urban Asociace technických.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
APROKS Turniket – součást přístupového systému.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Josef Konečný odstraňování bariér ze života nevidomých
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016 vždy od 1.1. do rok 2013rok 2014rok 2015rok 2016 Zjištěno celkem TČ
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Radiofrekvenční řízení budov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Videoverifikace.
Novinky Teams v9.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
INTELIGENTNÍ MOTORICKÝ ZÁMEK
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.8.
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016 vždy od 1.1. do
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.7
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.3.
Radiofrekvenční řízení budov
Policie ČR Územní odbor litoměřice
Domovní elektrická instalace
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2016/2017/2018 vždy od 1.1. do 31.3.
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do konce února
Radiofrekvenční řízení budov
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2016/2017/2018 vždy od 1.1. do 30.4.
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.5.
Transkript prezentace:

Spojovací, signální a zabezpečovací prostředky v domácnosti David Čížek Katedra technické výchovy OV-TE CDI4

Elektronický vrátný Elektronický vrátný je systém, určený k zamezení vstupu do budovy libovolným osobám. Jedná se o základní zabezpečovací prvek budovy. Každý vstup do budovy je monitorován prostřednictvím oboustranné komunikace mezi osobou vstupující do budovy a osobou, za kterou návštěva směřuje, případně vrátnicí. Skládá se ze 4 komponentů : domovního telefonu, vstupního panelu (hlasová jednotka a tlačítka nebo numerická klávesnice), napájecího zdroje a elektrického zámku. Domovní telefon obsahuje tlačítko pro otevírání elektrického zámku. V případě potřeby se naskytuje i varianta s přídavným tlačítkem např. pro spínání osvětlení pomocí relé nebo otevírání garážových vrat či jiných dveří. Vstupní panel se skládá z hlasového modulu a modulu tlačítkového. Slouží ke komunikaci. Může obsahovat také kameru, která snímá návštěvníka pro větší pohodlí a bezpečí obyvatele domácnosti. Domovní telefon Vstupní panel Napájecí zdroj Elektrický zámek

Zámek – základ bezpečí Základním prvkem, využívaným k zabezpečení objektů je klasický visací zámek. Ten zabraňuje prvotnímu vniknutí, ačkoli pro protřelého zloděje – bytaře nepředstavuje žádnou překážku.

Základní zabezpečovací systémy Nejpoužívanější a zároveň nejjednodušším zabezpečením je klasický dveřní zámek, zvaný „zadlabávací“. Dva druhy – Dozický zámek (dnes méně používaný, méně bezpečný) Vložkový zámek (bezpečnější)

Vložkový zámek

Dozický zámek

Další možnosti zabezpečení domácnosti Dalšími používanými prvky ochrany domácnosti jsou např. přídavný zámek, bezpečnostní okna či okenní fólie, bezpečnostní závora, mříže, elektronické systémy, kamerové a detekční systémy, pes…

Elektronický systém celkového zabezpečení domova Prvkem, který můžeme objevit na mnoha místech je detektor pohybu – krabička, snímající celou místnost a v případě zaznamenání pohybu vysílá signál do centrály systému, která spouští alarm. Další možností je detekce otevření a rozbití dveří a oken Tyto detektory se často vzájemně doplňují…

Domácí kamerový systém V současné době se využívá nejčastěji pro použití v rodinných domcích. Je však k dispozici i kamerový systém pro obytné i panelové domy. Tento systém zajišťuje větší bezpečnost osob a majetku a záznamy z těchto kamer lze použít pro důkazní řízení v případě krádeže, poškození majetku či spáchání jiného trestného činu. Již samotná existence kamerového systému odradí případné pachatele od krádeže nebo trestné činnosti. Taktéž se dá této možnosti využít ke kontrole najatých pracovníků. U systému lze použít on-line přístup prostřednictvím internetu, lze tedy v aktuálním čase sledovat dění před kamerami při nepřítomnosti, např. při dovolené nebo služební cestě. Záznam lze sledovat na monitoru, ale třeba i na mobilním telefonu…

Zabezpečení domácnosti Každým rokem přibývá více vykradených domácností, většina z nás se již bohužel z vykradeným bytem setkala minimálně ve svém okolí. Co dělat proti vykradení našich domovů?

Jak chránit svůj domov I. Co zloděje odrazuje Bezpečnostní dveře a kvalitní zámek, bezpečnostní štítek chránící zámek a mříže na oknech Osvětlení okolí domu reagující na pohyb osob (fotobuňka) Viditelné falešné kamery a prvky zabezpečovacího systému. Firemní cedulka informující o namontovaném zabezpečovacím systému. Štítek s upozorněním na psa. Pravidelně vybíraná poštovní schránka. Nepravidelné zvuky v bytě, automaticky spínané světlo. Uzamykatelné dveře mezi technickým zázemím a obytným prostorem.

Jak chránit svůj domov II. Jak snížit pravděpodobnost vykradení: Nenecháváme plnou poštovní schránku Zbytečně se předem nezmiňujte o vaší dlouhodobé cestě mimo domov Nenecháváme pootevřená okna nebo sklepní okénka Nekvalitní dveře a obyčejný zámek nejsou v dnešní době žádnou překážkou Neuklizený žebřík nebo nářadí může svádět k vykradení, nebo vykradení napomoci Při pohledu oknem by neměla být vidět výbava místnosti, nepoužívejte příliš řídké nebo krátké záclony Nebuďme lhostejni k tomu, co se děje v našem okolí!