Lední hokej.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Advertisements

Města ČR – orientace na mapě
KOPANÁ.
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Beach rugby
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
HC LUBENEC Vedoucí týmu: P.Strunz Kapitán týmu: V.Fišer.
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
FLORBAL.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Kultura a sport v Kanadě
* Instalace Instalace * Spustit * Bonus * Zavřít Zavřít.
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Systematika fotbalu.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Fotbal.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Zimní sporty.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Arény týmů o2ELH.
HÁZENÁ.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
DomůTýmyZápasyNápověda Výsledky: Slavia - Plzeň0:1 (0:1) Hradec Králové - České Budějovice0:1 (0:0) Jihlava - Jablonec0:1 (0:0) Sigma Olomouc - Příbram6:1.
Florbal Patrik Převrátil.
HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ PROPOZICE TURNAJE „ O PUTOVNÍ POHÁR JAROSLAVA JANEČKA “ Pořadatel:HC VCES Hradec Králové Datum konání:neděle dne 25. září 2011 Místo.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
FYZIOLOGICKÉ ASPEKTY SPORTOVNÍCH HER: LEDNÍ HOKEJ
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Pravidla ledního hokeje Změny 2009 a  s předstihem změny již v roce 2009:  nestřídání po zakázaném uvolnění  vhazování na 9 bodech  vhazování.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
FLORBAL.
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
O putovní pohár J. Verfla
Kineziologie Střelba v ledním hokeji
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Hokej Patrik Bařica 5.B.
České hokejové zlato v Naganu 1998
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Kapacity extraligových hokejových stadionů. 14. ŠKO-ENERGO ARÉNA (BK Mladá Boleslav) 4200 míst.
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Zimní sportovní areály
Transkript prezentace:

Lední hokej

Historie Hokej vznikl koncem 19. století v Kanadě, ale brzy se rozšířil i do Evropy (hlavně severní a střední) a později částečně i do Asie.

Hra Lední hokej hraje na hokejovém hřišti šest hráčů za každý tým, všichni hráči mají brusle. Cílem hry je vstřelit více gólů než soupeř. Hraje se malým, tvrdým gumovým kotoučem, který se nazývá puk. Hráči kontrolují puk dlouhými holemi s čepelí, která je na konci zatočena na jednu stranu. Hráči také mohou měnit směr pohybu puku svým tělem, včetně rukou či bruslí. Platné jsou dvě výjimky. První je zákaz přihrát rukou puk svému spoluhráči mimo obranné pásmo. A za druhé nesmějí vstřelit puk do branky úmyslně čímkoliv jiným než hokejkou. Jeden z šesti hráčů je brankář, jehož hlavním úkolem je nepustit puk do branky. Brankář má speciální vybavení a má zvláštní práva, jako je možnost přikrýt puk a tím zastavit hru. Každý tým může mít na soupisce maximálně 22 hráčů, z nichž 2 jsou brankáři. Střídání hráčů je možno kdykoliv i během hry. Zbylých pět hráčů se dělí na tři útočníky a dva obránce. Útočnické pozice jsou levé křídlo, střední útočník a pravé křídlo. Útočníci spolu většinou hrají v útočných řadách (hovorově lajnách), kde jsou vždy tři útočníci spolu. Často se vyměňuje celá pětka hráčů najednou. Optimální délka jednoho střídání je necelá minuta. Většina týmů hraje na čtyři útočné řady a tři obrané dvojice. To se však může v různých zemích měnit. Důležitou součástí hry jsou rozhodčí. Bývají tři – jeden hlavní a dva čároví. Hlavní má na starost regulérnost hry – fauly. Hrazení (mantinely) okolo hřiště napomáhají udržet puk ve hře, i díky nim hra často trvá několik minut bez přerušení. Když je hra zastavena, pokračuje se vhazováním. V hokeji jsou dvě základní pravidla, která omezují pohyb puku. Je to zakázané uvolnění a postavení mimo hru. Zbývající vlastnosti hry jsou do značné míry závislé na přesných pravidlech, která jsou použita. Dvě nejdůležitější jsou od Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a od severoamerické NHL, která je často považována za nejlepší profesionální ligu na světě. Pravidla českého hokeje jsou prakticky shodná s pravidly IIHF. Pro úpravu ledové plochy se od 50. let 20. století používají rolby.

1. Hokejová liga Skupina západ Skupina východ BK Mladá Boleslav Havířovská hokejová společnost HC Berounští Medvědi HC Dukla Jihlava HC Most HC Kometa Brno HC Rebel Havlíčkův Brod HC Olomouc HC VČE Hradec Králové HC Sareza Ostrava HC Vrchlabí HK Jestřábi Prostějov KLH Chomutov Hokej Šumperk 2003 SK Kadaň SK Horácká Slavia Třebíč

Extraliga Bílí tygři Liberec - Tip sport aréna ÚČASTNÍCI 2007/2008 Bílí tygři Liberec - Tip sport aréna HC Energie Karlovy Vary - Zimní stadion Karlovy Vary RI Okna Zlín - Zimní stadion Luďka Čajky HC Litvínov - Zimní stadion Ivana Hlinky HC Lasselsberger Plzeň - ČEZ aréna Plzeň HC Moeller Pardubice - ČEZ aréna Pardubice HC Mountfield České Budějovice - Budvar aréna HC Oceláři Třinec - Werk aréna HC GEUS OKNA Kladno- Městský zimní stadion HC Slavia Praha- Sazka Arena (od dubna 2008 O2 Arena) BK Mladá Boleslav - Zlatopramen Aréna HC Sparta Praha - T-Mobile Aréna HC Vítkovice Ostrava - ČEZ Aréna Ostrava HC Znojemští Orli - Hostan Arena Znojmo

Jaroslav Balaštík                 

Martin Altrichter

Zdeněk Orct

Lukáš Mensator

Martin Procházka

Milan Hnilička

NHL

Patrick Roy

Henrik Lundqvist

Jaromír Jágr

Martin Brouder

Tomáš Vokoun

Konec