Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multimédia Video a zvuk.
Advertisements

Úvod do médií PaedDr. Zdeněk Pejsar, Ph.D.. Při vytváření pojmu multimédia je vhodné vyjít ze syntaktického složení tohoto slova. Pod pojmem multi najdeme.
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Složení počítače a základní pojmy
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Základy počítačů a kancelářský software
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Počítačová grafika - úvod
PC komponenty.
Základy informatiky část 10
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Opakování učiva pro 7. ročník
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Opakování hardware a software.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
Počítač a jeho složení.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Digitální učební materiál
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Multimédia.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Multimédia Žlutířová Eva.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Multimédia- zvuk , TV, příslušenství
Petr Fodor.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
SOFTWARE II Aplikační software.
Multimédia, zvuk, tv, příslušenství
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Multimediální technika – úvod
Transkript prezentace:

Co jsou to multimédia Bohumil Bareš

Co jsou to multimédia Tímto termínem označujeme především různé soubory obsahující video, animace, hudbu nebo obrázky. Existují aplikace, které se vyrovnají s více druhy obsahu (umí přehrávat video a obrázky zároveň)  Jako multimediální systém se označuje souhrn technických prostředků (např. osobní počítač, zvuková karta, grafická karta nebo videokarta, kamera, mechanika CD-ROM nebo DVD, příslušný obslužný software a další), který je vhodný pro interaktivní audiovizuální prezentaci.

Jedná se o spojení pohyblivého obrazu, přinejmenším v televizní kvalitě, s vysokou kvalitou zvuku a řídícím systémem, počítačem. Počítač se využívá pro práci s textem, grafikou, při přenosu údajů a zpracování dat. Každý z nás poslouchá rádio, televizi, čte noviny, telefonuje atd. Tak to vše jsou media. Jejich různým propojením vzniká multimediální záznam nebo prezentace. Multimédia jsou tedy kombinace forem obsahu videa, audio, textů, obrázků, animací a interaktivity.

Multimediální PC nebo také MPC Je doporučená konfigurace pro osobní počítač se výkonným procesorem, sdostatečně velkou RAMkou a dostatečně velkým pevným diskem grafická karta musí umět přehrát video, musí zde být hardwerová podpora video formátu zvuková karta musí být schopná přehrát stereo zvuk PC má DVD mechaniku Libovolný osobní počítač s požadovanými standardy mohl být označován jako „MPC“.

Multimédia jsou kombinace forem obsahu: Multimédia jsou oblast informačních a komunikačních technologií, která je charakteristická sloučením  Multimédia jsou kombinace forem obsahu:

Kde se můžeme setkat s multimedii Prezentace Využití multimediálního programu je velmi široké. Dnes se setkáváme s multimedii na každém kroku. Neboť využití multimediálního programu je velice široké. Výukové programy Další možností jsou výukové programy, např. jazykové. Zde je přímo podmínkou uživatele zasahovat do programu. Student může nastavit obtížnost, formu výuky či zvolit jednotlivé lekce. Počítačové hry Jednou z nejznámějších možností multimedií jsou počítačové hry. To je klasický případ, kdy se setkává obraz, text, video a zároveň je podmínkou do běhu programu zasahovat.

Databáze Uživateli slouží k představení výrobků a služeb dané firmy. Informační tituly Jedná se především o různé encyklopedie, ve kterých je možné listovat, procházet a vybírat z nich podle tématu. Rádio, TV Svým způsobem můžou být interaktivní i klasická média jako je televize a rádio. Jako divák můžeme do vysílání zasahovat např. hlasováním SMS zprávami a podobně.

Budoucnost multimedií V dnešní době Internetu a digitalizace se stali multimedia běžným nástrojem v rukou člověka. Neustále vznikají nové promyšlenější programy na tvorbu multimediálních aplikací. Široce nabízené jsou také digitální zařízení, jako jsou kamery, foto, mp3 přehrávače a mnoho dalších. Multimedia a multimediální zařízení se stávají běžným, jako jiné výrobky spotřební elektroniky.

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki