Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1.4 75022320 Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Klávesové zkratky pro práci s okny
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
X EXEL.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Přechody a animace Tomáš Prejzek
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
na interaktivní tabuli
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Hromadná korespondence, makro
postup tvorby prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Power Point– správa prezentace
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Power Point– sestavujeme prezentaci
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Power Point– popis prostředí
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
1/ Na liště Prezentace Zvolím nastavit prezentaci. 2/ Zvolím Typ prezentace 3/ Napíši, které chci zobrazit snímky 4/ Zvolím předvádění s animací nebo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_12.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_01.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Klávesnice – cizojazyčné rozložení.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Milan Adámek VY_32_INOVACE_AS1 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 19– AUTOMATICKÝ CHOD PREZENTACE. Název školy:
MS Powerpoint prezentace
Panel úloh.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
PowerPoint.
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 16– ROZŠIŘUJÍCÍ EFEKTY V PREZENTACI Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11 Prezentace OpenOffice.org Impress 3. část Jarmila Kratochvílová Anotace: učební materiál slouží k seznámením s vytvářením přechodů a vlastní animace v prezentačním programu Impress Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

PřechodyPřechody -konečná fáze tvorby prezentace spočívá v doladění způsobu, jak ji budeme prezentovat publiku -Impress nám poskytuje dvě možnosti: automatická projekce s časováním předvádění ovládané lektorem klepnutím myši - doporučuji již při rozmísťování objektů na snímky kontrolovat, jak bude prezentace s určenou animací a přechodem vypadat při předvádění

Přechod mezi snímky volíme způsob jakým jeden snímek zmizí z obrazovky a je nahrazen následujícím snímkem dále je nutné zvolit rychlost, kterou určíme, zda má snímek nastoupit POMALU, STŘEDNĚ, nebo RYCHLE - doporučuji vybraný přechod aplikovat na všechny snímky

-při stisknutí tlačítka PŘEHRÁT se nám hned ukáže vybraný přechod – v tomto příkl. - Šachovnice doprava

-zatímco u přechodů jsme řešili nástup snímku celého, při animaci rozhodujeme o tom, jak se budou na ploše snímku objevovat jednotlivé objekty – někdy je žádoucí, aby se text i obrázky objevovaly postupně, v souladu s lektorovou přednáškou Vlastní animace

-na objekty na snímku je možné aplikovat přednastavené animační efekty -dále můžeme zvolit rychlost pohybu - dráhu pohybu

-animační efekty se přidávají postupně jednotlivým objektům - nejprve je potřeba vybrat na ploše snímku objekt, který chceme animovat - potom stiskneme tlačítko Přidat

-na kartě Zobrazení vybíráme z několika desítek nejrůznějších animací pro nástup objektu do snímku -pokud máte zaškrtnuté políčko Automatický náhled, ihned se daný efekt ukáže

-k dispozici máme ještě další tři karty pro výběr animačních efektů ZdůrazněníUkončeníKřivka pohybu

-po zavření dialogového okna Vlastní animace se zobrazí nastavená animace pro daný objekt v seznamu na ploše panelu úloh -takto tam můžeme postupně přidávat další animace -chceme-li změnit pořadí zobrazení objektů, učiníme tak stiskem dvou tlačítek se šipkami Změnit pořadí

- pokud nám nevyhovuje typ animace zvolený pro daný objekt, můžeme jej jednoduše odebrat stiskem tlačítka Odstranit - přímo na ploše Panelu úloh můžeme v rozevíracích seznamech určit, zda má být efekt spuštěn Při klepnutí s předchozím (objektem) nebo po předchozím a také jakou rychlostí

Použité zdroje Josef Pecinovský: OpenOffice.org /kompletní průvodce