TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS PowerPoint a možnosti využití
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Nástroj pro prezentace
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Nástroj pro prezentace
European Computer Driving Licence
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Microsoft Office PowerPoint
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Jak vytvořit prezentaci
Prezentace v Powerpointu
TEXTOVÝ EDITOR.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
PowerPoint 2007.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Vkládání kreslených útvarů
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Jak vytvořit prezentaci
Power Point– sestavujeme prezentaci
Power Point– popis prostředí
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Nástroj pro prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Databáze MS ACCESS 2010.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Nástroj pro prezentace
Textový Editor.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Office 365 & Office 2016 Jak na powerpoint.
Transkript prezentace:

TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY

Multimédia na snímcích Zejména individuální prezentace je možné doplnit o celou řadu multimediálních prvků, jako jsou zvuky, videosekvence nebo hypertextové prvky. Zvuky, videosekvence a hypertextové odkazy se vkládají pomocí nabídky Vložit, tlačítka akcí v nabídce Prezentace.

Multimédia na snímcích - zvuk Vložení zvuku jako ikony - používá se při cíleném ozvučení, kdy můžete posluchačům pustit například zaznamenaný zvuk. Uživatel si sám může zvuk spustit, pokud na ikonce provede dvojklik levým tlačítkem myši. Přiřazení zvuku přechodu snímku - při přechodu mezi snímky je možné nechat přehrát zvuk, který upoutá pozornost posluchače na další snímek. Toto ozvučení by nemělo být znatelně výrazné a dlouhé, neboť by mohlo narušit plynulost prezentace. Přiřazení zvuku animovanému efektu - ozvučit je možné i příslušný efekt na snímku, například textové pole s nadpisem může být při zobrazování doplněno nějakým zvukem. Přehrání skladby z CD disku - Prezentace může být podbarvena i hudební skladbou z CD disku. Při její volbě ovšem dbejte na vhodnost skladeb a styl prezentace.

Multimédia na snímcích - zvuk Vložit video a zvuk: Zvuk z Galerie médií - umožňuje vložit do snímku pomocí galerie Médií jednoduchý zvuk. Zvuk ze souboru - umožňuje vložit zvuk ze složek či souborů osahujících námi uložený zvuk. Přehrát stopu zvukového CD - umožní přehrát zvukovou stopu z předem zvoleného zvukového média. Nahrát zvuk – umožňuje nahrát libovolný zvuk a tento prezentovat v prezentaci.

Multimédia na snímcích - video Zaznamenané klipy - pro názornost některých ukázek je vhodné přidat ke snímku i videoklip. Ověřte si ovšem, zda-li je na daném počítači nainstalován příslušný videokodek (ovladač, který zajistí korektní přehrání videosekvence). Animované klipy - jsou součástí Galerie médií. Animované GIFy - obrázky ve formátu GIF mohou obsahovat obvykle krátkou animaci. Nejčastěji se s nimi setkáte například na internetu. Platí zde stejné pravidlo jako na internetových stránkách - čím méně animovaných obrázků na jednom snímku, tím lépe.

Multimédia na snímcích - video Vložit video a zvuk: –Video z Galerie médií - umožňuje vložit do snímku pomocí galerie Médií jednoduché video. –Video ze souboru - umožňuje vložit video ze složek či souborů osahujících námi uložené videa.

Multimédia na snímcích - hypertext Hypertextové odkazy - přidají prezentaci další rozměr, neboť je možné využívat i dalších zdrojů na internetu nebo jimi můžete spouštět programy na příslušném počítači či otevírat další dokumenty. Tlačítka akcí - umožňují ovládání jednotlivých snímků nebo prvků na nich přímo uživatelem, který si tak nastavuje vlastní tempo a hloubku studia dané problematiky.

Podklady a tisk prezentace Nejen pro rozsáhlejší prezentace je velmi vhodné připravit pro posluchače tištěnou verzi celé prezentace. Dostanou tak k dispozici stejné podklady, jaké jim přednášející prostřednictvím prezentační techniky promítá a mohou si k nim připisovat své vlastní postřehy či poznámky. Nastavení tisku zahájíte v nabídce Soubor - Tisk. Při tisku je možné zvolit, které části prezentace budete tisknout. Mohou to být jednotlivé snímky, každý snímek tedy bude umístěn na jednom listě (můžete si též zvolit přizpůsobení Na velikost papíru), podklady, poznámky či osnovu.

Objekty na snímcích Kromě objektů již dříve zmíněných je možné vkládat i WordArtovské nadpisy. WordArt je součástí balíku Office a umožňuje vytvářet třírozměrné nadpisy, které jsou ovšem mnohdy na hranici vkusu. V nabídce Vložit - Obrázek - WordArt se zobrazí editační okno, ve kterém si zvolíte z galerie, jaký typ nadpisu budete vytvářet, poté zadáte text nadpisu a nastavíte jeho formát (typ písma, velikost či řez) a odsouhlasíte jeho vytvoření. Do snímku se tak vloží samostatný objekt, který bude mít osm oušek pro změnu velikosti, jedno ouško (zelené) pro otáčení a jedno ouško (žluté) pro nastavení síly či hloubky efektu.

Objekty na snímcích Velmi často se používají tzv. Automatické tvary, jejichž součástí jsou např. šipky, prvky pro vývojové diagramy, popisky, tlačítka atp. Automatické tvary je nejpohodlnější používat v panelu nástrojů Kreslení, kde se příslušný tvar označí a tažením myší se nakreslí do místa, kde má být umístěn. Nejčastěji se používají pro zvýraznění některých prvků na snímku nebo pro snadné vytvoření různých schémat či diagramů.

Děkuji vám za pozornost