Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

POČÍTAČ.
Hardware- počítačové komponenty
Informatika a výpočetní technika
HARDWARE 1. část.
Identifikátor materiálu: EU
Vytvořil: Petrásek Jan
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Základní pojmy ( HW, SW, data, Bit a Byte)
Základy IT Tomáš Sládek
Složení počítače a základní pojmy
Základy počítačů a kancelářský software
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
PC komponenty.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Opakování učiva pro 7. ročník
Hardwarové vybavení počítače
Hardware a software.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení. >Hardware Fyzické vybavení počítače Vše, na co si můžeme sáhnout (monitor, klávesnice, myš, tiskárna…)
Úvod do programování a práce s počítačem
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Základní části počítače
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Opakování hardware a software.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Hardware.
Architektura počítače
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní pojmy ve výpočetní technice
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní pojmy hardware, software NÁZEV ŠKOLY
Vnitřek skříně počítače
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Hardwarové vybavení počítače
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Jednotky a pojmy ve výpočetní technice
Paměť počítače.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Opakování učiva pro 7. ročník
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Transkript prezentace:

Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními) zařízeními)

Základní počítačové komponenty Skříň počítače Monitor Myš Klávesnice Tzv: počítačová sestava

Další důležité komponenty: Procesor- „srdce počítače“, veškeré operace Operační paměť-RAM(Random access memory) -neustálé zpracovávání informací -ukládány výsledky a mezivýsledky Pevný disk-Harddisk - hlavní záznamové médium uvnitř počítače Optická média-CD, DVD

Grafická karta- přeměňuje datový signál z počítače na obrazový Síťová karta- zprostředkovává komunikaci počítače s jiným, počítačem, slouží k připojení k počítačové síti Zvuková karta- převádí data do akustické podoby Základní deska -je na ní velké množství zástrček SLOTŮ -je připravena na přidání dalších součástek

Základní pojmy: Hardware-fyzické Software-programové Bit a byte 1 bit......................1 nebo 0 1 Byte(B)..............8bitů 1kilobyte...............1024bytů 1megabyte.............1024kilobytů 1gigabyte...............1024megabytů

Kompatibilita-slučitelnost Analogové zařízení Digitální zařízení Externí-vnější Interní-vnitřní Protokol-soubor pravidel, podle kterých komunikují propojené počítače s internetem Ovladač-hlavním úkolem ovladače je přidělovat zařízení jednotlivým procesům Program-posloupnost instrukcí Dokument

Von Neumannovo schéma

ČÍSELNÉ SOUSTAVY

Čerpal,vypracoval: Kde se dalo.. Martin Benda