Online a Offline komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MATCOMP s.r.o. Inovativní metody dalšího vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. (CZ.1.07/3.2.09/ )
Advertisements

Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Webové nástroje, komunikace
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Základy práce s počítačem – lekce V.
Služby internetu 11. Maturitní okruh.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Elektronická komunikace
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Informatika Internet.
© Ing. V. Šebek, CSc. Plánování a řízení projektů IS SW podpora pro řízení projektů  Základní funkcionalita  MS Project.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
11. SLUŽBY INTERNETU (WWW, , ON-LINE KOMUNIKACE, BEZPEČNÁ KOMUNIKACE, HLEDÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU)
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Elektronická komunikace
Internet.
Lotus NotesJiří Beran1 Lotus Notes Jiří Beran. Lotus NotesJiří Beran2 Co to je Lotus Notes? Lotus Notes je „groupware“ A co to je „groupware“? Groupware.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Internetový prohlížeč
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Webová prezentace základní školy
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Petr Kolář, VTI. Vytvořit dynamickou webovou prezentaci základní kynologické organizace Písek s administrátorským rozhraním. PHP, XHTML, MySQL, CSS, Javascript,
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Elektronická pošta Název školy
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov
školák Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Inf Elektronická komunikace
Využívání Internetu, diskusní skupiny,
INTERNET - TERMINOLOGIE
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Co bychom měli také o internetu vědět
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Online a Offline komunikace Lukáš Carboch 4.A

Nástroje Online komunikace ICQ QIP Skype(telefonování přes internet) MSN AIM Jabber

Online komunikace K funkci online komunikátorů, je nezbytné být připojený k internetu, tzn. Být online. Je to nejrychlejší forma komunikace, zprávy se zobrazují téměř okamžitě.

Nástroje Offline komunikace Microsoft Outlook Microsoft Outlook express Jiné emailové klienty

Offline komunikace Ke komunikování nemusíte být Online. Používá se pro osobní ale stále častěji pro pracovní účely. Poštovní klient.

MS Outlook express Nejpoužívanější poštovní klient Nejprve musíme založit poštovního klienta na některém serveru který to podporuje(seznam.cz, centrum.cz) Poté zadáme do outlooku informace pro synchrozinaci s internetovým poštovním klientem(email. Adresa, heslo) a můžeme komunikovat.

MS Outlook Liší se od MS outlook express tím, že zároveň funguje jako organizátor času, a jako diář. Obsahuje: kalendář, diář, připomínač úloh, a podobné funkce k organizování času

Vytváření webových stránek Přehled používaných technologií HTML XML, XHTML CSS2 PHP 4,5, MySQL 2000 JavaScript Flash C, C++