Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bioodpad na GVP.
Advertisements

Vermikompostování do škol
Kompostování Vyrobila g2.
PŘEDSTAVUJEME VÁM BOKASHI KOMPOSTÉR
Jetel luční Trifolium pratense.
Základní vzdělání - 2. stupeň
Okopaniny nízký obsah sušiny ( %) vysoké hospodářské výnosy
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Vznik a složení půdy Vznik půdy
Půdní obal ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová Pedosféra.
Komunální odpadní vody a kaly
VIKEV PANONSKÁ (Vicia pannonica).
VOJTĚŠKA SETÁ (MEDICAGO SATIVA)
Na poli.
ČLOVĚK – PASTEVEC A ROLNÍK Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z.
Význam hub a mechů v ekosystému
Biotechnologie – nové trendy v chovu a pěstování organizmů Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011.
Rozmetadla statkových hnojiv
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Biodegradovatelné polymery
Krajina a životní prostředí
BIOREMEDIACE Petr Bor 2. Ročník Bi-Z.
PEDOSFÉRA.
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
Plísně a jejich jedy v potravinách
Využití mikrobiálních inokulací pro revitalizaci půd O. Mikanová Výzkumný ústav rostlinné výroby - Ruzyně.
Půdní obal Země, nacházející se na povrchu litosféry.
HOŘČICE BÍLÁ (Sinapis alba).
Půda Svět práce, 6. ročník VY_32_INOVACE_322, 17. sada, SP ANOTACE
VIKEV SETÁ (Vicia sativa L.).
VIKEV HUŇATÁ (Vicia villosa Roth.).
Drtič.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_481_Př7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Pěstování trav na semeno
Ochrana rostlin v ekologickém systému hospodaření
01.5 Produkce hnoje, močůvky, výroba kompostu Ing. Magda Pavezová
T – REPORT z Centra pro výzkum toxických látek v prostředí Od kořínků ke konečkům aneb GMO versus ekologické zemědělství.
Molekulární biotechnologie č.10e Využití poznatků molekulární biotechnologie. Baktérie stimulující růst rostlin.
Růst a vývin rostlin - rozmnožování pomocí semen
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
VÝCHOVA SPOTŘEBITELE EKOLOGICKY ŠETRNÉ POTRAVINY.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt LITERACY Minerální výživa rostlin.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Gymnázium pro 21. století Autor: Mgr. Radek Malý Název materiálu: Kompostování Označení materiálu:
Kompostování na školách třídění organického odpadu může být maso(vé) Gymnázium T.G.Masaryka v Zastávce.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 4 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Hnojiva aneb přikrmování rostlin. Rozdělení hnojiv a) podle skupenství pevná hnojiva kapalná hnojiva b) podle působení na rostliny přímá hnojiva – obsahují.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
KOŘEN.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Magnoliovité, leknínovité, mákovité.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vermikompostování do škol Třídění organického odpadu může být maso(vé) Gymnázium T.G.Masaryka v Zastávce Ilustrace: Dan Menšík.
Průmyslová hnojiva. s rozvojem zemědělství postupně přestalo postačovat použití statkových hnojiv => rozvoj výroby průmyslových hnojiv dodávají do půdy.
Kompostování Vyrobila g2.
PEDOSFÉRA VY_32_INOVACE_23_464
Pedosféra.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
HYdroponie.
Koloběh fosforu v životním prostředí - vztah k výživě zvířat
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Jak zlepšit – jak změnit – lze vytvořit půdu „novou“?
JDE „JENOM“ O PŮDU?!!! KRAJINA – PŮDA A POZEMKOVÉ ÚPRAVY,
Pedosféra = půda na Zemi
Ochrana rostlin v ekologickém systému hospodaření
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Bio Food
Transkript prezentace:

Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle Vermikompost Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle

Žížaly jde perfektně využít ke kompostování, jde o tzv Žížaly jde perfektně využít ke kompostování, jde o tzv. vermikompostování. Touto cestou zcela zdarma získáte to nejlepší hnojivo pro vaše rostliny - VermiKompost. Jde o přírodní substrát bohatý na minerální látky, enzymy (stimulátory růstu) a živiny.

Vermikompost zlepšuje strukturu a vývoj kořenového systému obohacuje půdu o mikroorganismy při použití na zahrádce přitahuje žížaly, které jsou hluboko v půdě zlepšuje retenci půdy (schopnost zadržet vodu) podporuje klíčení, růst a výnosy plodin, až o 20 % zlepšuje fyzikální strutkuru půdy objem kompostovaného materiálu se zmenší 5 - 6 krát, přičemž doba jeho zpracování žížalami se sníží 4 násobně oproti kompostování bez užití žížal rostliny můžete sadit přímo do VermiKompostu, nemusíte mít strach, že by je to poškodilo

Eisenia fetida - Žížala hnojní Druhy žížal Eisenia fetida - Žížala hnojní Tzv. hnoják se nejčastěji využívá jako návnada k rybaření. Velmi vhodná je ke kompostování. Denně pozře potravu rovnající se polovině své váhy. Dorůstá 13 cm a váhy 0,5 g. Kalifornský příbuzný tohoto druhu se hodí ke kompostování, k likvidaci biologických odpadů, na výrobu bio hnojiva VermiKompostu. Oba tyto druhy se dobře a rychle množí.

Dendrobaena veneta - Evropská dešťovka Větší druh než žížala hnojní, ale menší než kanadská rousnice. Dendrobeana je vhodná jak k rybaření, tak i ke kompostování a krmení zvířat. Nevýhodou je, že se pomalu množí a konzumuje kompost pomaleji než druh předešlý. Denně pozře potravu rovnající se polovině své váhy. Dorůstá do 15 cm a váhy 2,5 g.

Eudrilus eugeniae - Africká dešťovka Velká žížala a prakticky největší vhodná žížala ke kompostování. Velmi vhodná je k rybaření, kompostování i krmení zvířat. Množí se velmi rychle. Tento druh je velmi aktivní a při podráždění skáče a mrská se. Denně pozře potravu rovnající se polovině své váhy. Dorůstá do 20 cm a váhy 4,5 g.

Žížaly

Vermikompostér