Implementace systému flexibilních benefitů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Advertisements

Představení společnosti
BEZPEČNOST ÚSPOR VE II. A III. PILÍŘI Ministerstvo financí ČR.
Vítejte v POJIŠTĚNÍ BOSKOVICE Kdo jsme? > největší makléřská síť v ČR > více než 20 let na trhu > jsme se světovou jedničkou Marsh > partner všech pojišťoven.
Motivace Jak si udržet zaměstnance? Co motivuje zaměstnance, rozvíjí jejich vztah k firmě? vztahy na pracovišti pracovní prostředí systém řízení výkonnosti.
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu města a jím zřízených příspěvkových organizací Bc. Miloslav Šalé jednatel společnosti RESPECT BRNO, s. r. o.
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Personální informační systém
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Benefity efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu © Siemens VDO Automotive AG 2007 | SV HR TRU.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
BENEFITY PRAHA Lesy České republiky, s.p.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Odměňování a stimulace
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Zaměstnanecký benefit
Marketing finančních služeb 2.
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
MARKETINGOVÝ MIX.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Kulatý stůl- Hodonín, Nástroje pro-rodinné politiky a jejich využití v oblasti lidských zdrojů a budování dobrého jména firmy Blanka Brabcová.
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Správa sociálního zabezpečení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zaměstnanecký benefit
Subjekty a objekty veřejných politik
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Sociální zabezpečení Funkce Činitelé, financování
NÁBOR NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ ČD
V hotelnictví a cestovním ruchu
Rodinná politika Sociální politika II.
Benefity.
Česka spořitelna je členem Erste Group
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Transkript prezentace:

Implementace systému flexibilních benefitů

Co je benefit?

Co je benefit? Který benefit lze „flexnout“? Penzijní připojištění Úrazové skupinové pojištění Životní skupinové pojištění Individuální životní pojištění kapitálové Individuální životní pojištění investiční Penzijní pojištění Pojištění v nemoci Dny nemoci X Stavební spoření Zdravotní péče (pro zaměstnance / členy rodiny) Speciální balíčky zdravotních služeb Masáže, rehabilitace Příspěvek na kulturu Příspěvek na stravování / poukázky Dny dovolené navíc Příspěvek na dovolenou (do 20 tis.) Sportovní aktivity Vzdělávání (nesouvisející s prací) Jazykové vzdělávání Služební auto pro soukromé účely X Příspěvek na dopravu (benzín / MHD) Výrobky zaměstnavatele Sleva na jiné výrobky (počítač, fotoaparát, …) Mobilní telefon k soukromým účelům X Lze „flexnout“ dobře v našich podmínkách Nicméně některé z těchto benefitů mohou být zařazeny mezi tzv. základní benefity, které jsou poskytovány plošně: Např. Příspěvek na stravování Dny dovolené navíc Nadstandardní zdravotní péče

Jak vaši zaměstnanci chápou svojí odměnu? Jen mzda nebo širší pojetí?

Benefity jako součást komplexního systému odměňování KOMPENZACE Základní plat Krátkodobé pobídky Dlouhodobé pobídky Bonusy BENEFITY Zdravotní a skupinové benefity Důchod Práce / volný čas Výhody vážící se k pozici KARIÉRY Školení a rozvoj Kariérový postup Motivace pro kariéru

Různé fáze životního cyklu Flexibilní benefity jako nástroj stabilizace zaměstnanců díky uspokojování jejich potřeb Vnější signál směrem k hodnotě na trhu a pozici na trhu Zdravotní péče, zařízení pro děti, Důchodové zabezpečení Různé fáze životního cyklu Různé potřeby Noviny, osobní finanční poradce, zabezpečení Ochrana pozůstalých Důchod Období před Důchodem Změna rodinného stavu Výchova dětí, rodičovství Děti Sňatek / Partnerství Další vzdělávání Vstup na Trh práce Služební auto, sportovní vyžití, Služby pro rodinu Stabilizuje zaměstnance Přitahuje kvalitní zaměstnance

Máte systém výhod? Kdo ho navrhl? Kdo ho implementoval? Využíváte poradce?

Role poradce při řešení návrhu a implementaci zaměstnaneckých výhod

Jak jste zjistili, jaké benefity zaměstnancům nabídnout? Využíváte průzkumy?

Nabídka benefitů odráží mojí pozici Benefity odpovídají mým potřebám Využití průzkumu přání a potřeb zaměstnanců jako nástroje řízení skladby benefitů Ukázka výsledků – obecná část Jak zaměstnanci vnímají stávající nabídku benefitů? Nabídka benefitů odráží mojí pozici Benefity odpovídají mým potřebám Rozhodně ano 18 % 11 % Spíše ano 48 % Spíše ne 29 % 33 % Rozhodně ne 5 % 8 % 1/3 zaměstnanců se domnívá, že nabídka benefitů není srovnatelná s ostatními zaměstnavateli v sektoru Téměř 45 % zaměstnanců se cítí málo informovaná o benefitech 70 % zaměstnanců navrhla nové benefity k zařazení do benefitového systému firmy

Kolik zaměstnanců se každodenně zabývá benefity? Kolik času jim správa benefitového programu zabírá?

Flex – ano! Ale kdo to bude dělat? Výhoda: Externí správa celého programu zaměstnaneckých výhod prostřednictvím jednoho partnera Individuální pojištění Skupinové pojištění Zdravotní péče Vzdělávání a rozvoj Volný čas – sport, kultura, relaxace, dovolená a další Komplexní správu je nutno chápat jako správu celkovou včetně výběru poskytovatelů, jejich pravidelného vyhodnocování a vyjednávání s poskytovatelem a uzavírání pojistných smluv v případě pojištěných zaměstnaneckých výhod vzhledem k oprávnění k makléřské činnosti Musí být podpořeno bezpečnou a spolehlivou technologií, dostatečně flexibilní vyhovět specifickým požadavkům zaměstnavatele.

Ukázka portálu zaměstnaneckých výhod – Komunikace I.

Ukázka portálu zaměstnaneckých výhod – Komunikace II.

Ukázka portálu zaměstnaneckých výhod – Objednávání I.

Ukázka portálu zaměstnaneckých výhod – Objednávání II.

Ukázka portálu zaměstnaneckých výhod – Objednávání III.

Ukázka portálu zaměstnaneckých výhod – Objednávání IV.