Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, 500 02 Hradec Králové 2 www.centrumandragogiky.cz Práce na dálku řízená podnikem (Corporate Teleworking) Úvod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
a Internetové dispečinky
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
KDO JSME SLUŽBY personální management Výběr pracov níků Personální poradenství Vzdělávání Psychologické služby KONTAKT PROFI-MEN, v.o.s. personální management.
Historie Od roku 1946 jedinými zástupci zaměstnanců - odbory Zákon 144/1946 Sb. o jednotné odborové organizaci –§1 – název ROH Po roce 1989 Zachování principu.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Péče a pracovní vztahy Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ PRACOVNÍKŮ - 5 Řízení lidských zdrojů.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
KSLP - ČESKÁ SPOLEČNOST PRO ZAMĚSTNANECKOU PARTICIPACI, O.S.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ FLD, HSSL KS.
Pracovní vztahy.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Ing. Petra Michaličková Hradec Králové,
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
 Konference zdravotnické prostředky 2009  Celkem 154 dotazníků  Neúplných 17 dotazníků  Připomínky 99 dotazníků zpracovala: Hana Pavlasová.
Zvyšování manažerských kompetencí středního managementu a zaměstnanců firem Zlínského kraje TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_231.
"Pojďme sladit pracovní a rodinný život„ "Naučme se sladit kariéru a rodinu!„ "Jak si užít těhotenství a rodičovství a neztratit při tom kontakt se.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Jak na rovné příležitosti? V 5 krocích. 1. Vyjasnění postoje Tlak na rovnost žen a mužů, zejména na rovnost žen a mužů při práci, roste. Je to dáno zvláště.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Nákupní chování spotřebitele
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Řídící struktury, malé a velké organizace
Letadlové a pyramidové podnikání Jiří Bednář, SVŠES.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Diskuse k teleworkingu ISSS 2003, Hradec Králové, moderuje: Aleš Kučera, člen představenstva SPIS.
Michaela Havlová Dominika Pekárková Helena Nehasilová 4. kruh, VSRR
Ochrana osobních práv zaměstnanců a majetkových zájmů zaměstnavatele Ústav práva a humanitních věd , Brno Bc. Jiří Krupník.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Personální strategie mezinárodní firmy
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Zaměstnání a podnikání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
VŠTE v Českých Budějovicích Bakalářská práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Obsah strategie Dílna D
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Práce na dálku řízená podnikem (Corporate Teleworking) Úvod do diskuse Marcel Jiřina Praha

Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Teleworking je.. vykonávání prací na počítači (kancelářských, administrativních, jiných) v zaměstnaneckém poměru (plnění úkolů pracovníka firmy nebo společnosti) ve vlastním domácím prostředí (v prostředí, které je majetkem pracovníka, případně kdekoliv mimo vlastní pracoviště firmy) jiné práce jsou možné, ale není to typické

Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Teleworking není nic nového podobným způsobem pracují např. opraváři, kurýři (ale ne doma), domácí pracovníci (ale ne administrativní), tedy není to CoTw pracovník má zájem o TW a se svolením, snad i podporou zaměstnavatele se TW realizuje. iniciativa pracovníků z důvodu, aby nemuseli denně dojíždět do zaměstnání žádný vliv na organizační strukturu, spíš to zatěžuje vedoucího

Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Jaký má CoTw smysl Co si pod tím představujeme, jaký to má přínos? Pro zaměstnavatele Pro zaměstnance Celospolečenské

Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Otázky k diskusi Kdo může či nemůže pracovat na dálku? Co se musí udělat ze strany podniku? Je to org. změna když z 200 přejde na TW 5 lidí? Jak zlomit odpor dnešních šéfů? Psychologie domácí práce (pracovník x vedoucí) Důvěra a utajení...? Firemní kultura...? Změní se styl práce? Co to celkově přinese?

Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 Děkuji za pozornost Marcel Jiřina Centrum andragogiky, s.r.o.