TX Active  Technologie pro pohledový beton. Stránka 2 - 12.04.2012 TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  a pohledový.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ukázky použití zařízení pro kryogenní čištění
Advertisements

Téma: Plošné základy POS 1
Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Ryze přírodní stavební materiály (stručný přehled, výčet)
Povinnosti provozovatelů zařízení s F-plyny
Zábřeh, cyklostezka na opuštěném tělese dráhy
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Beton University 2011 – Pohledový beton
Beton University 2012 – Pohledový beton
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Diagnostika a zkušebnictví 5.B. přednáška,ak.rok.2012/13, V.Mencl Diagnostika staveb Stavebně technický průzkum Kritické materiály, dílce a konstrukce.
TX Active  Technologie pro pohledový beton. Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  a pohledový.
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Materiály Materiály pro staveništní omítky Voda - Druhy omítek Výztuž, nosné konstrukce a lišty Upevňovací prostředky - Podložky.
Oxidy nejen v mineralogii oxid hlinitý oxid křemičitý
Využití akusticky pohltivých tvárnic BS-Akustik Z Hotel Clarion, České Budějovice,
LIŠEJNÍKY Lišejníky jsou organismy složené. Jedná se o SYMBIÓZU houby a řasy. Houba poskytuje řase vodu a řasa houbě dává organické látky. Díky tomuto.
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy(STA16) Vývoj
REKONSTRUKCE PLAVECKÉHO BAZÉNU VE VARNSDORFU
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Umělecké směry 20. století
Easycrete ® Ing. Vladimír Veselý Plzeň
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Interpretace výsledků modelových výpočtů
DÚ I.1 Analýza podílu plošných a difúzních zdrojů na celkovém znečištění vod VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
Natálka, Anička a Štěpánka
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
Pohledový, architektonický a režný beton – ukázky zahraničních realizací Jana Margoldová BetonUniversity 2012 Ostrava, září 2012.
Pohledový, architektonický a režný beton – ukázky zahraničních realizací Jana Margoldová BetonUniversity, květen 2011.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Pohledový beton specifikace Ing. Vladimír Veselý - BETOTECH
Autorem učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
TDI Kontaktní zateplovací systém
Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
VODA.
Kde hledat informace o betonu Michal Števula. Množství: nekonečnéKvalita: od A do Z Zdroje TV rozhlas tisk-noviny časopisy knihy semináře běžné odborné.
Beton pro moderní stavby - realizace Ing. Marek Filistein TBG BETONMIX a.s. Betony pro moderní stavby a design.
Betony pro moderní stavby a design Jan Škácha Jan Škácha, Sika CZ s.r.o. Petr Fabík, atelier Fabík s.r.o. Betony pro moderní stavby a design.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
Reaktor na odstranění organických plynných látek D. Jecha
1 TECHNOLOGIE STAVEB 20 SEMINÁRNÍ PRÁCE LADISLAV POSPÍŠIL, C-15, 2005/2006.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Znečištění vzduchu dopravou
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Účel a přehled přestaveb budov
Autor diplomové práce: Bc. Jiří Hanzlík, DiS.
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Dusík.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
STRAVA MÁ VELKÝ VLIV NA NÁŠ ORGANISMUS
Povrchové úpravy vnějších omítek
Defektoskopie a zkušebnictví
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
ZMĚNY BĚHEM VÝSTAVBY SKUPINY
Izolace na stavbě RADON.
PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET MĚSTA MNICHOVICE
Transkript prezentace:

TX Active  Technologie pro pohledový beton

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  a pohledový beton pohledový beton –jeho přidaná hodnota je dána kladným estetickým působením –vzhled pohledových betonů je navrhován a specifikován pro okamžik provedení stavby –na pohledový beton následně působí řada vlivů, které mohou jeho vzhled měnit –při návrhu a provádění pohledových betonů je nutné zohlednit tyto změny vzhledu v čase tak, aby nedošlo k poklesu výchozích estetických hodnot –TX Active dokáže eliminovat nežádoucí barevné změny pohledových betonů –TX Active pomáhá zachovat pohledový beton v původním, navrhovaném stavu

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  technologie –pro stavební materiály, které čistí samy sebe i okolní prostředí –inspirovaná přírodou, využívá přírodních principů –založena na použití fotokatalytického cementu

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka Materiály TX Active ...čistí samy sebe –potlačují rozvoj řas, mechů a lišejníků –rozkládají ulpívající organické nečistoty –čištění materiálů je usnadněno super- hydrofilním charakterem povrchu –udržují estetické hodnoty staveb...čistí okolní prostředí –rozkládají velkou část škodlivých látek v ovzduší –rozkládají většinu škodlivin pocházejících z výfukových plynů –pomáhají bránit vzniku přízemního ozónu –mají výrazné environmentální přínosy

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  - použití typická použití –pohledové betony monolitické i prefabrikované –betonová dlažba –betonová střešní krytina –protihlukové stěny –sklovláknobeton (sklocement) –omítky –nátěry –stěrky kompatibilita –s běžnými anorganickými pigmenty –s běžnými plastifikačními přísadami –s hydrofobizačními silan/siloxanovými přípravky

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  - výběr z realizací kostel Dives in Misericordia v Římě –dokončeno v roce 2002 –architekt: Richard Meier –3 samonosné spínané skořepiny vysoké až 26 m sestavené z 346 prefabrikovaných dílců z bílého vysokopevnostního SCC a TX Active betonu, typicky 2*3*0,8 m –průběžná kolorimetrická měření barevnosti venkovních povrchů prokázala stabilitu zbarvení Richard Meier: Bílá byla vždy symbolem dokonalosti a čistoty

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  - výběr z realizací budova Air France a Sky Team, Roissy – Charles de Gaulle, Paříž –dokončena v roce 2006 –architekti: Denis Vallode a Jean Pistre –prefabrikované panely z bílého pohledového betonu –lokalita s vysokým výskytem plynných polutantů (VOC, NO x )

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka TX Active  - výběr z realizací 12LOFTS, Praha – Bubeneč, ulice Ronalda Reagana –realizace 2008 – 2010, HOCHTIEF CZ, a.s. –architekt: John Eisler –2.200 m 2 pohledových ploch z bílých prefabrikovaných panelů s technologií TX Active

Stránka TX Active – technologie pro pohledový beton, Ondřej Matějka

Děkuji za pozornost Kontakt: Ing. Ondřej Matějka Českomoravský cement, a.s.