Za nápad do Kanady Dipl.-Ing. (FH) Matej Kutil

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Financování vysokých škol
Sestava White Knight a SS1. Montáž SS1 – tepelná izolace nosové části a náběžných hran.
Environmentální výchova pro základní školu
Přijímací řízení.
Prezentace Foto z vesmíru Atlantis - 08:15:25 hod. !!!
aneb S baťohem na oběžnou dráhu a dál
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
DRUŽICE ZEMĚ Mgr Iva Lulayová.
V E S M Í R.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Koupím družici, zn. Levně (projekt české amatérské nanodružice) Aleš Holub KNP2004 ( )
Projekt Space Three Představení projektu Podmínky účasti Harmonogram akce ESC Transinne Program Foto + různé.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Extreme programming v praxi Martin Junek, product manager
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Výzkum Marsu v poslední době.
Čtyři velké observatoře Great Observatories Program Compton Gamma Ray Observatory Chandra Space Telescope Spitzer Hubble Space Telescope.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Karel Dyba, Přednáška pro Liberální institut, Praha OECD a ČR: mezi minulostí a budoucností 1.Historické ohlédnutí 2.Současnost OECD: základní.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Gridy a související aktivity v CR Jiří Kosina Seminář projektu EGEE,
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
TILECAL Kalorimetr pro experiment ATLAS Určen k měření energie částic vzniklých při srážkách protonů na urychlovači LHC Budován ve velké mezinárodní spolupráci.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_359
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
 Dílna 5.  Téma: Kosmonaut  Návštěva unikátní výstavy v Praze.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
Seznamy digitálních knihoven
EVROPSKá UNIE.
Kosmonautika.
Vesmírná technologie 2 Její vývoj a historie..
LOKALIZACE KOSMICKÉHO SMETÍ Pavel Pokorný. Co je kosmické smetí?  Všechny člověkem vytvořené objekty na orbitě, které již nejsou používané  Členění.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Gridové projekty LCG a D0 v ČR Jiří Kosina Fyzikální ústav AV ČR Seminář.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Témata a výstupy z jednání sekce „Engineering education“ na kongresech CHISA Josef Koubek IA ČR Inženýrská akademie České republiky a VŠCHT Praha Vysoká.
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký.
Slavné vesmírné mise Václav Košař.
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Central European Exchange Programme for University Studies
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Pří_221_Vesmír_Planeta Země Autor: Mgr. Martina Vaculová
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
Zahraniční stáže- Evropské programy
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
60. let 20. století Indie má na oběžné dráze desítky komunikačních a meteorologických družic výstavba vlastních raketových nosičů, vysílání telekomunikačních.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Umělé objekty, neboli umělá kosmická tělesa jsou objekty vytvořené člověkem, které se pohybují ve vesmíru.
Nejdříve musí překonat zemskou přitažlivost. K tomu musí dosáhnout určité rychlosti a směru. Oběžná rychlost pro 200km nad povrchem Země je něco přes.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Central European Exchange Programme for University Studies
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Umělá kosmická tělesa.
Transkript prezentace:

Za nápad do Kanady Dipl.-Ing. (FH) Matej Kutil Kontakt: mataxvision@seznam.cz

6th IAF Student Participation Programme Témata prezentace Má cesta k účasti na programu ESA Aktivní černá skříňka pro přistávací moduly Fotodokumentace, IAC 2004 Vancouver Studentské programy ESA

6th IAF Student Participation Programme Má cesta k účasti

6th IAF Student Participation Programme Předpoklad: Projekt

6th IAF Student Participation Programme Prof. C. Pillinger ESA Exobiology Study Group hledání stop života geochemická, atmosférická Analýza Život na Marsu?

Neznámá Beagle 2 – Přistávací modul Součást mise ESA Mars Express Plánované přistání: 25.12. 2003 Příčina selhání: Neznámá

Aktivní černá skříňka pro přistávací moduly Matěj Kutil Hochschule Zittau/Görlitz University of Applied Sciences

Active Black Box for Lander Modules IAA 4.9.1.06 Active Black Box for Lander Modules Aktivní černá skříňka vychází z černé skříňky pro letadla nahrává telemetrii a parametry přistávacího modulu především v průběhu EDL sekvence je dostatečně robustní a nezávislá na přistávacím modulu aby zachovala svou funkci v případě selhání přistávacího modulu V případě selhání odvysílá uložená data přes satelit na Zemi

Active Black Box for Lander Modules IAA 4.9.1.06 Active Black Box for Lander Modules Aktuální problémy chybějící telemetrie z průběhu přistávání neznámý konečný stav přistávacího modulu po selhání obtížná lokalizace havarovaných modulů neznámé příčiny selhání

Černá skříňka v letadlech IAA 4.9.1.06 Active Black Box for Lander Modules Černá skříňka v letadlech

Active Black Box for Lander Modules IAA 4.9.1.06 Active Black Box for Lander Modules

Active Black Box for Lander Modules IAA 4.9.1.06 Active Black Box for Lander Modules 1998, NASA, Deep Space 2 Source: http://mars.jpl.nasa.gov/msp98/ds2

Active Black Box for Lander Modules IAA 4.9.1.06 Active Black Box for Lander Modules Vzhledem k důležitosti, komplexnosti a ceně přistávacích modulů by bylo dobré zvážit použití aktivní černé skříňky či podobného zařízení.

International Astronautical Congress, 6th IAF Student Participation Programme International Astronautical Congress, Vancouver 2004

Vancouver Establishments Offices ESA ground stations Ground stations used by ESA Ariane downrange stations Vancouver 10/2003 - 9

Frank de Winne, Cvičení, Černé moře

Kapsle Soyuzu

6th IAF Student Participation Programme Large Space Simulator (LSS) 10 x 15m Vesmírné prostředí: Extrémní teploty Vakuum Sluneční záření Stav beztíže

6th IAF Student Participation Programme Vibrační testovací platforma Cíl: test zařízení při mechanických vibracích (běžných při startu rakety)

Vancouver BC, 2.10.2004

„China becomes only third nation to put man in space“ Shenzou V „China becomes only third nation to put man in space“ Reuters, 15.10. 2003

Studentské programy ESA 6th IAF Student Participation Programme Studentské programy ESA

6th IAF Student Participation Programme http://www.esa.int/esaED/highereducation.html - IAF Student Participation Programme (kongresový účastnický program) SSETI (studentská iniciativa pro výzkum vesmíru a vesmírné technologie) - Student Parabolic Flight Campaign (studentská kampaň pro parabolické lety) - YES2 Space Mail

6th IAF Student Participation Programme Kongresový účastnický program http://www.estec.esa.nl/outreach/iaf/

6th IAF Student Participation Programme http://www.estec.esa.nl/outreach/iaf/ Předpoklady k účasti na programu: Věk: 18 – 28 - Vlastní projekt týkající se kosmického výzkumu, vysokoškolský učitel – konzultant Stručný popis projektu (Abstract) cca. 1 strana A4 (povinné pro věkovou kategorii 22 – 28) Potvrzení o studiu Národnost – členské státy ESA + omezený počet studentů z následujících států: Rumunsko, Česká Republika, Polsko, Maďarsko, Rusko, Řecko, Turecko, Ukrajina a Gruzie

6th IAF Student Participation Programme http://www.estec.esa.nl/outreach/iaf/ Kritéria pro výběr: Na základě následujících kritérií bývá vybráno cca.100 studentů (Počet studentů závisí na místě konání kongresu): Motivace Kvóta pro státní příslušnost Kvalita projektu Stvrzení projektu univerzitním profesorem - Souhlas s vlastní prezentací o Kongresu pro studenty na domácí univerzitě po návratu

6th IAF Student Participation Programme SSETI Student Space Exploration & Technology Initiative http://www.sseti.org/ Virtuální studentská síť (dnes 12 zemí, 26 týmů) Cíl: Stavba funkčního satelitu a dalších kosmických sond Každý zájemce z řad studentů se může připojit (připojit se k existujícímu týmu, založit nový tým) Mise: 1. ESEO (European Student Earth Orbiter) 2. Moon Orbiter 3. Moon Landing (Moon Rover)

6th IAF Student Participation Programme Student Parabolic Flight Campaign http://www.estec.esa.nl/outreach/parabolic/ Co jsou parabolické lety?

Studenti při provádění experimentu

Stav beztíže

6th IAF Student Participation Programme Student Parabolic Flight Campaign http://www.estec.esa.nl/outreach/parabolic/ Předpoklady k účasti: Věk: 18 – 27 Vytvoření skupiny 4 studentů na univerzitě, která se nachází v jednom ze členských států ESA Návrh pokusu, který je možné zrealizovat ve 20ti sekundách stavu beztíže Najít profesora, který bude pokus podporovat (konzultant) Držet se pravidel pro experimenty

6th IAF Student Participation Programme YES2 Young Engineers Satellite 2 http://www.estec.esa.nl/outreach/spacemail/

6th IAF Student Participation Programme YES2 Young Engineers Satellite 2 http://www.estec.esa.nl/outreach/spacemail/ Problém: Transport užitného nákladu z mezinárodní kosmické stanice je možný pouze s kapslemi Soyuzu (a raketoplánem) (vázáno na let posádky) Možné řešení: YES2 - Studentská a univerzitní síť (nyní 25 Univerzit) možná revoluční transportní systém pro užitný náklad pro ISS Účast: viz. WWW stránky

6th IAF Student Participation Programme Will you be there?