POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
POTRAVINY A VÝŽIVA 3. ročník oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K3 153, Ing. Miroslava Prchalová „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola
Název: Access - vytvoření tabulky Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie - (Obchodní.
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access - d otaz – výpočet doby z pole s datovým typem Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Název: Access – objekt „OLE“ v tabulce Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie -
Název: Access – logická funkce v dotazu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access – moduly - Microsoft Visual Basic Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access - i mport dat z tabulky zpracované v Excelu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Název: Access – relace mezi tabulkami Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie -
Milan Hanuš TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Výuka anglického, německého jazyka a matematiky na středních.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SUROVINY 3. ročník oboru Cukrář, Pekař třída CP3 153, Ing
MATEMATIKA Inovativní metoda výuky č ročník učební obory, SOU
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Milan Hanuš PŘEHLED UČIVA Výuka anglického, německého jazyka a matematiky.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Průřezová témata. Způsob zpracování Rozšíření prostoru vyučovacího předmětu Prostor pro integraci vyučovacích předmětů Prostor, ve kterém je možné realizovat.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
postup výroby dřevěných schodů
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
E-learningový kurz e-learningu
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Maminka vaří.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2 153, Ing. Miroslava Prchalová „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

MASO – bourání a balící technika Téma MASO - bourání masa a balicí technika Téma Rozsah: 3 vyučovací hodiny

Návaznost na ŠVP- průřezová témata Člověk a svět práce Občan v demokratické společnosti Informační a komunikační technologie

METODY Názorné vyučování Kooperativní práce Řízený rozhovor Samostatná práce

Příprava na výuku - Zajištění termínu návštěvy provozovny. - Zapůjčení zdravotních průkazů studentů od učitelů odborné výchovy. - Zopakování potřebného učiva.

Příprava na výuku Poučení žáků o povinnosti dodržovat zásady bezpečnosti při akci školy (včetně zákazu kouření, požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek ).

Průběh 1. a 2 . vyučovací hodiny Kontrola přítomnosti všech žáků před domluvenou provozovnou. Úvodní rozhovor s vedoucím úseku. Exkurze v provozovně bourání a balení masa. Společný návrat do školy.

Matěj umí!

Průběh 3. vyučovací hodiny Zpracování informací získaných v průběhu exkurze. Vzájemné konzultace mezi žáky, možnost porovnání a doplnění údajů. Závěrečná diskuse a zhodnocení přínosu této vyučovací metody pro studenty.

Zpracovaní informací žáky

Zpracovaní informací žáky

ZÁVĚR Oba pracovníci této provozovny názorně předváděli bourání vepřového a hovězího masa. Žáci se snažili rozpoznávat jednotlivé části obou druhů jatečného masa a navrhovat vhodnou tepelnou úpravu.

ZÁVĚR - pokračování Ne vždy se žákům podařilo správně odpovědět, protože s některými částmi masa se v praxi ještě nesetkali. V průběhu dalšího studia budou mít možnost využít získané vědomosti a pořízenou fotodokumentaci ve výuce i k přípravě na závěrečné zkoušky.

ZÁVĚR - pokračování Studenti prokázali vysokou úroveň znalostí. Zcela samozřejmě dodržovali hygienické předpisy a návyky. Jeden žák si vyzkoušel bourání masa. Nakonec jim byla umožněna prohlídka i na úseku prodeje.

ZÁVĚR - pokračování V průběhu vyučování žáci zpracovávali získané poznatky, vzájemně je konzultovali a doplňovali. Tato metoda výuky přispěla k rozšíření a upevnění znalostí v oblasti tématiky masa a masných výrobků.

Použité zdroje Kolaříková, J.: Potraviny a výživa, Učebnice pro SŠ – 2. Díl, Probulov, Orlík, 1994 Kasíková, H.: Kooperativní učení, kooperativní škola, Praha, Portál 1997 Silberman. M.: 101 metod pro aktivní výcvik a vyučování, Praha, Portál, 1997 Petty, G.: Moderní vyučování, Praha, Portál 1996