Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „VELKÁ HORNÍ MÍSTNOST“ (Lk 22,12)
Práce s mládeží v Církvi československé husitské.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „Průběžná zpráva“. O ČEM BUDEME MLUVIT  Rekonstrukce Domku – proč?  Průběh projektu rekonstrukce – horní místnost  Klubovna.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
DM Lovosická a Dittrichova
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
LIGA LESNÍ MOUDROSTI THE WOODCRAFT LEAGUE
kic Koordinační a informační centrum
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Komunitní a otevřená škola
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině. Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Snídaně starostů , Jedlí
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Vazba na Operační programy
Aktuální dotační příležitosti IROP
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
SOŠ a SOU Jindřichův Hradec
Klášter Zlatá Koruna- MICE, balíčky Školní výlety, svatby a další
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice Pavel Lazárek – administrátor farnosti

Cíl projektu: zvýšení nabídky společenských, kulturních a vzdělávacích aktivit pro občany mikroregionu Olešnicka

Cílové skupiny: obyvatelé mikroregionu Olešnicka se zvláštním zaměřením na sociálně ohrožené skupiny (děti, matky s dětmi, mládež a seniory)

Výchozí stav: 1) velký počet aktivit uskutečňovaných farností a jejich nárůst

na začátku roku vychází farní kalendář společných aktivit

2) nevyhovující stav prostor fary pro uskutečňované aktivity (nízká kapacita, nedostatečné sociální zázemí, nedostatečné vybavení, chybějící bezbariérový přístup)

3) nevyužívané bývalé objekty hospodářských budov

4) nadšení, angažovanost a spolupráce farníků – svépomocí farníci zatím odstranili příčky, očistili fasádu, omítky interiéru, zpevnili základy, srovnali podlahy atd.

Součástí projektu je: a) výměna střešní konstrukce vč. krytiny b) zřízení hygienického zázemí c) osazení nových vnějších otvorů d) stavební úpravy interiéru farního klubu

Stavební úpravy dvorního traktu areálu římskokatolické fary se týkají západního křídla a části plochy dvora. Pro vybudování hygienického zázemí bude využito i nevyužívaného prostoru v přilehlé části hlavní budovy fary.

Součástí projektu je: a) výměna střešní konstrukce vč. krytiny b) zřízení hygienického zázemí c) osazení nových vnějších otvorů d) stavební úpravy interiéru farního klubu

Využití komunitního centra: Kulturní centrum předávání tradic a kulturního dědictví (přehlídky lidových řemesel, spojené s workshopy např. výroba perníkového betlémů, apod.)

2) ekumenická setkání obyvatel Olešnice i celého děkanátu (zejména s olešnickým Sborem Československé církve evangelické – partner projektu)

3) Společenská setkání s možností pohoštění (poutě, křty, svatby, první sv. příjímání apod.)

Setkávání dětí s etopedickými vadami ze sociálně patologických rodin, dětí minoritních skupin apod. (partnerské smlouvy s Výchovným ústavem, Střední školou, internátem a školní jídelnou Olešnice a také se Základní školou Olešnice)

5) Výchovné, vzdělávací a zábavné akce pro děti a matky s dětmi (Misijní klubko, Centrum pro rodinu – partner projektu, výtvarné kroužky, výuka náboženství apod.)

6) Galerie pro výstavu prácí jak dětí farnosti, výchovného ústavu a základní školy, tak i výtvarníků Olešnicka.

7) Vzdělávací a kulturní akce (přednášky, školení, promítání filmů, besídky, divadla, apod.)

8) Společná setkávání a akce zaměřené na seniory a mládež farnosti.

Rozpočet projektu: 999 648 Kč včetně DPH z toho 20% spoluúčast ŘKF Olešnice

Navazující aktivity: rekonstrukce prostoru dvora rekonstrukce ostatních nevyužívaných hospodářských objektů fary pro rozšíření nabízených volnočasových aktivit (sport, ubytování apod.)

Projekt vychází z potřeb farnosti a mikroregionu Projekt vychází z potřeb farnosti a mikroregionu. Zájem o jeho realizaci dokládají nejen slova ale i skutky.

Fotoalbum

Děkujeme za pozornost.