MLADÁ BOLESLAV 21.11.2009 ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

a jeho proměny ( I.díl ) Rozdíl 120 let. Týnem se označovala pevnost, ohrazené místo. Osada vznikla na poč.11. stol. v místech,
Statutární město Mladá Boleslav
Památky Unesco Česká republika.
Výstavba sportovního areálu 20
Rosice – Seslávky Historický vývoj od nejstarších dob Jan Musil
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Sídliště Dukla - Pardubice
Městská část Praha - Slivenec. Do Národní sítě zdravých měst jsme vstoupili v roce 2008  Zodpovědný politik: RNDr. Jana Plamínková  Koordinátor: Ing.
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
Situace ve světě po II.světové válce- Norimberské procesy
1)Zjistit, jestli se v Koněpruských jeskyních nacházela penězokazecká dílna 2)Lokalizovat polohu ohniště, ve kterém byly mince žíhány 3)Najít pro pana.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Prezentace Praha.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
 Obec Kozlov (okr.Jihlava) (cca 30diváků)  Lažánky, sál restaurace u Oratorů (cca 30 diváků)  Veverská Bítýška, festival amatérských.
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
Keltský archeopark Nasavrky
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
I T A L I E LECCE (Puglia).
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Závěrečný projekt Stránská skála Václav Janda a Václav Hrabovský.
Karlův most je původně gotická stavba spojující pravý břeh Vltavy s levým v centru Prahy. Konkrétně se jedná o spojení Starého města (dříve Staré Město.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
Putování po zdrojích, přenosu a efektivním užití energie v budovách Putování po zdrojích, přenosu a efektivním užití energie v budovách Lucie Kalová a.
GREŠLOVÉ MÝTO.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Historické prameny.
Funkční hodnota a argument funkce
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
Pražský hrad a archeologický výzkum
BEYRUT V BENÁTSKÉM PALÁCI JE UMÍSTĚNO MUZEUM VOSKOVÝCH FIGUR.
VY_32_Inovace_ICT2.4_3-51 Anotace
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Brno.
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Návštěva města v Rakousku
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Prvouka – historické město. Vyberou si obrazec, kliknou na něj levým tlačítkem myši a přidržením levého tlačítka s ním mohou manipulovat (posouvat, otáčet).
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY Starší doba kamenná Dějepis 6.roč. Mgr. Renata Šimková.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Jablonné nad Orlicí.
Česká republika - Kutná Hora
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Město a příměstské oblasti
Svitavské památky– dům U Mouřenína
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?

NA MÍSTĚ MĚSTSKÉHO DOMOVNÍHO BLOKU ZANIKLÉHO NA SKLONKU II. SVĚTOVÉ VÁLKY NA DNEŠNÍM STAROMĚSTSKÉM NÁMĚSTÍ V MLADÉ BOLESLAVI BYL V LÉTĚ 2009 V MÍSTECH, KDE MAGISTRÁT ZAMÝŠLÍ VYBUDOVAT PODZEMNÍ GARÁŽE ZAHÁJEN ARCHEOLOGICKÝ VÝZKUM. NA MÍSTĚ MĚSTSKÉHO DOMOVNÍHO BLOKU ZANIKLÉHO NA SKLONKU II. SVĚTOVÉ VÁLKY NA DNEŠNÍM STAROMĚSTSKÉM NÁMĚSTÍ V MLADÉ BOLESLAVI BYL V LÉTĚ ROKU 2009 V LOKALITĚ, KDE MAGISTRÁT ZAMÝŠLÍ VYBUDOVAT PODZEMNÍ PARKOVACÍ DŮM ZAHÁJEN ARCHEOLOGICKÝ VÝZKUM.

BYLY ZDE ODKRYTY POZŮSTATKY SEDMI STARÝCH KAMENNÝCH DOMŮ Z 11,12, 13 A 15 STOLETÍ. Z ODPADNÍCH JÍMEK A STUDNÍ BYL ZÍSKÁN UNIKÁTNÍ SOUBOR ZACHOVALÝCH DŘEVĚNÝCH PŘEDMĚTŮ.

A CO BUDE DÁL ? ZACHOVÁ MLADÁ BOLESLAV JEDINEČNÝ ARCHEOLOGICKÝ AREÁL JAKO TURISTICKOU SENZACI VE STŘEDU MĚSTA NEBO POSTAVÍ DALŠÍ PARKOVACÍ DŮM V HISTORICKÉM CENTRU … PŘEKVAPENÍM BYL NÁLEZ VELMI ROZSÁHLÉHO SKLEPNÍHO LABYRINTU. MEZI CENNÉ NÁLEZY NÁLEŽÍ STŘÍBRNÝ KORÁL / 11 STOL. /, KERAMICKÉ MADONKY / 15. STOL. /, ČETNÉ MINCE, RENESANČNÍ SKLO A UŽITNÉ PŘEDMĚTY. PROHLÍDKA VYKOPÁVEK SE SETKALA S VELIKÝM ZÁJMEM MLADOBOLESLAVSKÉ VEŘEJNOSTI.