Spisová služba „light“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Aplikace ENA – programová podpora energetických auditů
Spisová služba u veřejnoprávních původců
Spisová služba Ivana Šmídová
Nakládání s písemnými dokumenty a datovými zprávami a skartační řízení
Zkušenosti s hostováním spisové služby
REÁLNÉ ZAČÁTKY ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE S VEŘEJNOU SPRÁVOU Vladislav Krásný PilsCom, s.r..o.
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Martina Košíková, Adéla Kaschnerová
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Přehled fondů a sbírek archivů ČR na Internetu
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Konference 80.let sociálního pojištění.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Problematika informatiky v obcích Libereckého kraje Hostovaná spisová služba MM Liberec Tomáš Weinzettl Alena Drábková.
Vytváření spisových řádů (Spisový řád – nástroj pro fungování úřadu)
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Registr přechodných pobytů
Evidence pošty Spisová služba Podatelna Renata Pavelková, Marek Urban Skalský Dvůr
Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Skartační řízení elektronicky
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
DRMS Forum září 2009 GORDIC řešení datových schránek organizace Bc. Pavel Prchal Ing. Vladislav Korecký.
Spisová služba GINIS Bc. Jan Podloučka.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Digitalizace a archivace dokumentů státní sociální podpory
Krajský úřad Libereckého kraje
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Jednotlivé projekty MSp
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
TVORBA SPISU PŘI SPRÁVNÍM ŘÍZENÍ
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Tzv. životní cyklus dokumentů u původce (Tematický blok č. 4)
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Elektronická Spisová Služba
Elektronická Spisová Služba
Transkript prezentace:

Spisová služba „light“ Miloš Vodička Projektový manager, Hewlett - Packard

Elektronická spisová služba

Obsah: GalateA – el. spisová služba Příjem příchozích písemností Zpracování příchozích písemností Zpracování odchozích písemností Odeslání písemností z úřadu Databáze kontaktů Tiskové sestavy Přehledy, filtrování, vyhledávání Skartační řízení, archiv

1) GalateA – el. spisová služba GalateA je elektronická spisová služba. Jde o tzv. hostovanou aplikaci (není třeba ji instalovat na server úřadu, jednotliví úředníci se připojí a pracují přes internet) GalateA je součástí systému Virtuos, je tedy zajištěno propojení s dalšími aplikacemi: Virtuos elektronická podatelna elektronická úřední deska

1) GalateA – el. spisová služba Úvodní stránka:

2) Příjem příchozích písemností PODATELNA: Zaevidování příchozích (externích) písemností do spisové služby probíhá na podatelně. Evidují se všechny externí písemnosti, např: došlé poštou zaslané e-mailem předané osobně zaslané na elektronickou podatelnu úřadu Písemnost je zaevidována na podatelně a předána ve fyzické i elektronické podobě zpracovateli. došlé poštou zaslané e-mailem předané osobně zaslané na elektronickou podatelnu úřadu

2) Příjem příchozích písemností Evidování příchozích písemností:

3) Zpracování příchozích písemností POZICE ZPRACOVATELE: Zpracování příchozích (externích) písemností probíhá na pozici úředníka, který vede řízení s občanem. Základní kroky zpracování: číslo jednací spisový znak (automaticky skartační znak) vložení písemnosti do spisu způsob vyřízení uzavření písemnosti

3) Zpracování příchozích písemností Košilka příchozí písemnosti:

4) Zpracování odchozích písemností POZICE ZPRACOVATELE: Zpracování odchozích (interních) písemností probíhá na pozici úředníka, který vede řízení s občanem. odchozí písemnost může být založena jako: odpověď na příchozí písemnost (např. vyjádření jako odpověď na žádost od občana) nová písemnost (např. oznámení občanům – potřeba vznikla na úřadě) Základní postup zpracování odchozí písemnosti je stejný, jako u písemnosti příchozí.

4) Zpracování odchozích písemností Založení písemnosti – odpověď:

4) Zpracování odchozích písemností vložení písemnosti do obálky: nová obálka do obálky již existující využití již zadaných kontaktů! výběr velikosti a typu obálky možnost tisknout obálky Pokud písemnost odesílána poštou, pak je ve fyzické i v elektronické podobě předána na podatelnu.

5) Odeslání písemností z úřadu PODATELNA: Odeslání odchozích písemností – příprava obálek pro předání na poště. možnost využití vestavěného ceníku České pošty v Galatee možnost tisku: Evidenční lístek Poštovní podací arch (standardizované formuláře ČP)

6) Databáze kontaktů kontakt se do Galatey zadá jen jednou rychlé vyhledání kontaktu využití při evidenci došlé pošty na úřad, i při odesílání písemnosti z úřadu všechny kontakty úřadu na jednom místě

7) Tiskové sestavy Podací deníky: pokud existuje více odborů, každý odbor může mít vlastní číselnou řadu standardizovaný formulář Rejstříky: věcný, uživatelský, osob Doručovací kniha (na podatelně)

8) Přehledy, filtrování, vyhledávání jsou k dispozici různé přehledy písemností, spisů, obálek filtrování přehledů podle různých kritérií: rychlé vyhledání písemnosti, spisu, obálky ve spisové službě i mnoho let zpátky vč. přiložených dokumentů (elektronických obrazů písemností)

9) Skartační řízení, archiv Umístění spisů s písemnostmi v Galatee přesně kopíruje jejich umístění ve skutečnosti: na pozici zpracovatele (tzv. „živé“) v příruční spisovně (uzavřené, ještě nepředané do spisovny úřadu) ve spisovně úřadu v archivu (spisy, které byly po skartačním řízení předány do archivu)

Nabízené služby Zaškolení Helpdesk, Hot Line v pracovní dny Pomoc při vytvoření metodiky (best practices) Možnost zřízení testovacího přístupu k elektronické  spisové službě Licence zdarma Připravenost na propojení s datovými schránkami Možnost provozu negarantovaného úložiště v hostingovém středisku dodavatele

Možná rozšíření El. podatelna El. úřední deska Kalendáře Formuláře Postupy a návody (životní situace) Integrace – SOAP

Případy užití IS Virtuos – občané, organizace

Děkuji za pozornost milos.vodicka@hp.com