Nové metodické trendy udržitelnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Advertisements

ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Představení zajímavých projektů OPVK
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
České vysoké učení technické v Praze
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o 7. ministerské konferenci procesu Evropské.
ZNEČIŠTĚNÍ VOD DUSÍKEM V ZEMĚDĚLSKÝCH POVODÍCH ČR
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace koordinátorka MA21 Iva Hájková
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
vedoucí pracovní skupiny
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Účetnictví materiálových toků (ISO 14051)
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
MPH_FMAN Finanční management Jaro 2012
Prezentace projektu doktorského studia
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Environmentální účetnictví jako cesta k předcházení vzniku odpadů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. 2. ročník národní konference PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ,
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Dobrovolné nástroje v_působnosti MŽP Ing. Jan Kříž náměstek pro řízení sekce fondů EU, finančních a dobrovolných nástrojů.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Společenská odpovědnost a školy
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Obhajoba diplomové práce
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

Nové metodické trendy udržitelnosti czech bcsd Pracovní skupina Nové metodické trendy udržitelnosti doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D., Česká zemědělská univerzita v Praze Ing. Gabriela Rajdlová, Česká zemědělská univerzita v Praze doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D., Vysoká škola ekonomie a managementu RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D., Masarykova univerzita v Brně Ing. Jiří Palásek, Wunderman Praha Ing. Marie Kubáňková, Vysoká škola ekonomická v Praze Council Meeting Munich 2011

czech bcsd Cíl pracovní skupiny shromažďovat metodické podklady a informace umožňující realizaci aktivit u podniků v oblasti udržitelnosti na úrovni odpovídající nejnovějším poznatkům zapojit se do mezinárodních aktivit v prohlubování metodických postupů zapojit do aktivit pracovní skupiny univerzity (diplomové práce, disertační práce, výzkumná činnost) orientovat na prohloubení metodických postupů v podmínkách České republiky přispět k informovanosti členů (přednášky, semináře, elektronicky) Council Meeting Munich 2011

Věcné zaměření pracovní skupiny czech bcsd Věcné zaměření pracovní skupiny Co můžeme nabídnout zapojeným podnikům? implementovat environmentální manažerské účetnictví podle metodiky MŽP z roku 1992 a z roku 2008 implementovat manažerské účetnictví udržitelného rozvoje podle metodiky MŽP z roku 2008 využití výzkumných projektů, doktorského studia na ČZU najít možné úspory v produkci pomocí nákladové účetnictví materiálových toků podle normy ISO 14 051 zkušenost s účastí v mezinárodní pracovní skupině využití výzkumného projektu na ČZU zpracování software pro implementaci nákladového účetnictví nákladových toků zavést reporting udržitelného rozvoje podle metodiky Global Reporting Initiative Council Meeting Munich 2011

czech bcsd Aktuální informace (1) Řešené projekty(1) nová norma ISO - probíhá přípravná fáze nové normy ISO pro zavádění nákladového účetnictví materiálových toků u malých a středních podnicích a obchodních řetězcích přípravných prací se pracovní skupina přímo účastní skupina přátel paragrafu 47 – vládní iniciativa vznikla v návaznosti na dokument z konference OSN RIO+20, je zaměřena na praktické zkušenosti a další postup s podnikovým reportingem udržitelného rozvoje (vládní iniciativa) 3) návrh integrovaného reportingu (www.theiirc.org) – v současné době probíhá lhůta pro připomínky – předpokládáme účast pracovní skupiny na připomínkách

czech bcsd Aktuální informace (2) Řešené projekty(2) 4) strategie zeleného růstu – důležitá strategie koordinovaná ze strany OECD (http://www.oecd.org/greengrowth/oecdworkongreengrowth.htm). Souvislost s udržitelným rozvojem. Aktuality na web stránkách, např. indikátory zeleného růstu (duben 2013) 5) spolupráce na výzkumném projekt u na vývoji softwaru pro modelaci materiálových toků podle normy ISO 14 051 – ČZU 6) spolupráce na analýzách z oblasti oceňování vybraných výsledků VaV z hlediska dopadů na životní prostředí, kvantifikace úspor využití alternativního paliva

czech bcsd Děkuji za pozornost!