WWW.UPV.CZWWW.UPV.CZ ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Advertisements

Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Seminář Inovační potenciál ČR a programy EUREKA a Eurostars Evropský patent – aktuální vývoj ochrany Mgr. Petr Novotný 11. září 2013.
CzechInvest Koncepce podpory investic
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ing. Dana Kreizlová patentový a známkový zástupce Od tvorby k využití Název projektu: Rozvoj CTT na UTB ve Zlíně Registrační číslo projektu: CZ.1.05./3.1.00/
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Význam průmyslově právní ochrany pro transfer technologií
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
patentový a známkový zástupce
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Patentové informace o nových technických řešeních Miroslav Paclík ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Mezinárodní ochrana duševního vlastnictví
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ochrana průmyslového vlastnictví
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Publikace versus patenty, úskalí licencování
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Espacenet Seminář Patentové databáze přístupné na internetu
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Transkript prezentace:

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti českých firem 5. června 2013

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Úřad průmyslového vlastnictví  získává, zpracovává a zpřístupňuje průmyslově právní informace  rozhoduje o poskytování ochrany na vynálezy, užitné vzory, ochranné známky a průmyslový design zákon č. 14/1993 Sb., o opatřeních na ochranu průmyslového vlastnictví Hlavní činnosti  podpora podnikání a konkurenceschopnosti  motivace k hledání inovací a nových technologií  podpora výzkumu, vývoje a využití jeho výsledků  ochrana spotřebitele a fungování tržního prostředí Hlavní cíle ochrany průmyslového vlastnictví

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Strategie konkurenceschopnosti Národní program reforem (NPR) ČR optimalizace podpory výzkumu, vývoje a inovací, posílení znalostního trojúhelníku (vzdělání – výzkum – inovace) a rozvoj potenciálu digitální ekonomiky; Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR 2012 – nastavit a prohloubit spolupráci s podnikatelskými inkubátory, inovačními centry, vědecko-technologickými parky, centry pro transfer technologií a dalšími obdobnými subjekty, zvýšit informovanost podnikatelů o podmínkách, přínosech a možnostech získávání ochrany duševního vlastnictví, usnadnit patentování v zahraničí a spolupracovat při stanovení koncepce pravidelného a cíleného školení na vysokých školách; Národní inovační strategie ČR navazuje na Strategii mezinárodní konkurenceschopnosti a vychází z analýzy inovačního prostředí ČR. Aktuální úkoly

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Aktivity Úřadu Pracovní setkání podnikatelských inkubátorů, vědeckotechnických parků, inovačních center, center transferu technologií, agentury CzechInvest, agentury CzechTrade a dalších subjektů, s cílem navázat kontakty a nalézt nejvhodnější směry spolupráce. Účast 80 osob z 52 institucí Memoranda o spolupráci – 41 subjektů Bilaterální dohody, tzv. Patent Prosecution Highway Agreements – uzavřeny se 7 partnerskými úřady, v jednání se 3 dalšími úřady Osobní jednání se vedením VŠ, VTP a dalších institucí - více než 20 Semináře pro veřejnost, semináře na „míru“, exkurze žáků SŠ a ZŠ Kampaň „Patentuj!“ a další aktivity 2012 – 90 akcí, 2013 – 45 akcí

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika 55 Espacenet  volně přístupný  obsahuje více než 70 mil. patentových dokumentům z 80 zemí světa  rešerše na stav techniky  patentové rodiny  informace o právním stavu  bibliografická data k nepatentové literatuře

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Evropský patent s jednotným účinkem Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1257/2012, kterým se provádí posílená spolupráce v oblasti vytvoření jednotné patentové ochrany; Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1260/2012, kterým se provádí posílená spolupráce v oblasti vytvoření jednotné patentové ochrany, pokud jde o příslušná ustanovení o překladu; Dohoda o Jednotném patentovém soudu, zveřejněná jako dokument Rady EU č /2012 (vyžaduje ratifikaci). Budovaný systém:  evropský patent s jednotným účinkem  jednotný patentový soud

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Jednotný patentový soud je společným soudem pro smluvní členské státy Dohody. Dohoda se vztahuje na:  evropské patenty s jednotným účinkem (jednotné patenty);  dodatková ochranná osvědčení vydaná pro určité výrobky chráněné evropským či jednotným patentem;  evropské patenty, které dosud nezanikly ke dni vstupu Dohody v platnost, nebo byly uděleny po tomto dni, aniž je dotčen článek 83;  evropské patentové přihlášky, které nebyly vyřízeny ke dni vstupu Dohody v platnost nebo byly podány po tomto dni, aniž je dotčen článek 83. Jednotný patentový soud Stručná charakteristika:

ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika 8 ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ Ant. Čermáka 2a, Praha 6 – Bubeneč Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký den.