Téma Předmět: Biologie Třída: 1L

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kruhoústí a paryby Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_303.
Advertisements

Bezobratlí živočichové
Člověk a vývojová stádia člověka
Hynek Moliš Králík domácí
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Jolana Fialová SOU Domažlice KOSMETIKA VY_32_INOVACE_01-11.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Mozek Aleš Jůn, Dominik Šíba.
NERVOVÁ SOUSTAVA.
Téma Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/14 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Robert Navrátil.
Složení lidského oka Bloudíčková Gabriela, Radová Jana, Spáčal Josef, Březinová Dagmar, Marek Hrůza, Ludvík Josef.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
Whale shark (žralok obrovský).
Obojživelníci Zástupci.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … OBRATLOVCI VY_32_INOVACE_4.
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Tučňáci Katka Krejsová.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Vypracoval: Marek Trefil Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování: 2.12.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Rekordy rejnoků Autorky: Simona Rýdlová, Aneta Vrzáčková 7. B.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Ostrorep - Hrotnatci Vypracoval: Antonín Kučera
Plazi-želvy a krokodýli
Vegetariánská piraňa Předmět : BiologieTřída : 1L Obor : Technické lyceumŠkolní rok : 2013/14 Vyučující : Mgr. Ludvík KašparJméno : Lukáš Kříž.
Nejjedovatější mořští živočichové
Třída PLAZI Obratlovci, kteří již nejsou vývojově vázaní na vodu. Jsou především vejcorodí, kdy bílek nahrazuje vodní prostředí. Vajíčka mají „kožovitou“
Lidské rasy.
MĚKKÝŠI Základní škola a mateřská škola, Tupesy, Hlavonožci
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_494_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
KOSTRA Prvouka 3.ročník. KOSTRA Prvouka 3.ročník.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
VY_52_INOVACE_Př Plazi(prezentace, test) Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda- Přírodopis.
Želvy.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Primáti Kristýna Semecká 8.B
… je malá, hezká a říkám jí Amálka
Obojživelníci Ocasatí Bezocasí.
Lidské tělo Prvouka 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.03 – Lidské tělo
Medúzy Vypracoval: Radovan Rečka Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace Jméno autora: RNDr. Rostislav Herrmann Datum: 26. března 2013 Ročník: druhý, čtyřleté studium.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2VY_32_INOVACE_266.
ZKAMENĚLINA KOMÁRA Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 /14 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Kaláb Michal.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
RYBY 2 Obojživelníci plazi.
Plejtvák obrovský Předmět: Biologie Třída: 1L
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Autorka: Zuzana Němečková
Sloni.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
KROKODÝLI.
Kmen: STRUNATCI podkmen: OBRATLOVCI nadtřída: bezčelistnatci
Třída: Paryby ● znaky: – tělo torpédovité nebo shora zploštělé – chrupavčitá kostra – žábry, nemají skřele – není plynový měchýř, náhrada olejovitá játra.
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Živočichové u vody 3. ročník.
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
PARYBY převážně mořští kostra
Zvířata v lese – zmije obecná
VY_32_INOVACE_PŘZOO.04 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

Téma Předmět: Biologie Třída: 1L Obor: Technické lyceum Školní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Martin Šiška

10 Nejošklivějších zvířat světa

10. Ksukol ocasatý Vzácná samotářská polo-opice, která žije na Madagaskaru. Je dokonalý noční tvor který nemá v oblibě světlo. Jedná se o prapodivnou „veverku“ o které se šíří pověra, že na toho koho ukáže svůj dlouhý, hubený prostředník, umře.

9. Žralok šotek Je považován za živou fosilii, protože se za milion let vývoje téměř nezměnil. Na hlavě má bodec, tělo má obvykle bílou nebo šedou barvu, ale část kůže je částečně průhledná a kvůli krevním cestám se část povrchu často zbarvuje do růžova.

8. Kožnatka čínská Čínská želva, které chybí krunýř. Často se nachází v zatopených rýžových polích a její hlava je torpédovitého tvaru. Nejčastěji tráví čas zahrabána na dně, přičemž vykukuje pouze hlava.

7. Panopea abrupta Je to největší škeble světa, která dosahuje velikosti až 20 cm. Ovšem také má výrazně velký chobot, který muže dosahovat délky až jednoho metru. Nejčastěji se chová na asijských farmách a je známá jako afrodiziakum.

6. Žába rosněnka Žába, která má průsvitnou a místy až průhlednou kůži. Jsou jim vidět orgány a žijí nejčastěji v Ekvádoru. Většinu života stráví na listech, protože jim průhlednost umožňuje být takřka neviditelní.

5. Rypoš lysý Má svraštělou kůži, je lysý a z tlamy mu vyčnívají velké zuby. Hrozí mu úplné vyhynutí, vyskytuje se na východu Afriky a dokonce necítí bolest.

4. Chřestivec protáhlý Říká se ji netopýří ryba s červeně namalovanými rty. Vyskytuje na pobřeží Kostariky a proto že neumí plavat tak chodí po dně

3. Blobfish Slizká ryba s obličejem připomínající lidskou tvář. Její tělo se skládá převážně z rosolovité hmoty, umožní jí to přežít v největších hloubkách. Nemá svaly, a proto žere to co kolem ní plave.

2. Paropucha krkovitá Má velmi slizkou kůži, odporný výraz, velmi tlusté tělo a krátké nohy. Žije v Austrálii a to jen pod zemí. je poloslepá a živí se jen termity.

1. Mořské prasátko Nedávno objevený sumýš, který žije v moři a má vodní plíce. Je-li ohrožen, vyvrhne na útočníka část svých vnitřních orgánů, které mu ovšem brzy dorostou nové.

Zdroje: http://www.livescience.com/28146-aye-aye-lemur-gallery.html http://dodoraptor.blog.cz/1310/zralok-sotek http://www.nase-voda.cz/vite-ze-existuji-zelvy-bez-krunyre/ http://ianimalru.livejournal.com/5071.html http://tn.nova.cz/magazin/hobby/zvirata/nejosklivejsi-zvirata-sveta-morske-prase-sliznata-ryba-a-rypos.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Rypo%C5%A1_lys%C3%BD http://www.ochranazvirat.estranky.cz/fotoalbum/chrestivec-protahly.html http://www.aquaportail.com/definition-13381-blobfish.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Ksukol_ocasat%C3%BD http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/clanky/r/detail/1233/koznatka-cinska-pelodiscus-sinensis/