Vážná hudba 2. polovina 20. století.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Krátká 676 v Klášterci nad Oh ř í ud ě luje DIPLOM Jan ě Zr ů stkové za 1. místo ve školním kole Olympiády z č eského jazyka Mgr. Jana Dimunová.
Advertisements

Vážná hudba druhé poloviny 20. století
HUDBA.
Jana Janoušková Gymnázium U Balvanu 16 3.ročník
Žánry elektronické hudby
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
Richard Liška Jan Bo č ek.  Tu čň ák je pokrytý pe ř ím, které mu ve studené vod ě slou ž í jako potap ěč ský neoprén  Kdy ž je tu č nák ů m zima tak.
Markéta Jelínková PC_ák 2013
Hardware a Software.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Žena (návod pro muže).
Hudba 20. století.
I.HUDBA ARTIFICIÁLNÍ A NONARTIFICIÁLNÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Obsah  Co to vlastně je ? Co to vlastně je ?  Vznik Vznik  Dělení hudby Dělení hudby  Žánry Žánry  Hudební nástroje Hudební nástroje  Nejprodávanější.
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
Hammondovy varhany, Syntetyzéry, Keyboardy
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
VY_32_INOVACE_2C7 HUDEBNÍ SMĚRY 2. POL. 20. STOLETÍ
Cimbál Václav Konvalinka.
Populární hudba ve světě v letech
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Píseň a její přeměna Od počátku k dnešku
Hudba je organizovaný systém zvuků. Anna Ptáčková
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Hudební renesance ( polovina 15. – 16. století).
Nela Chalupová.
Hudba.
Funk Denisa Zouharová.
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Hudba.
Elektroakustická hudba EAH v USA, počítačová hudba
Vysvobození zvuku č. 8 snad poslechovka
Vysvobození zvuku Elektronická hudba.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis pracovního postupu Název sady:Funkční styly pro 2.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/01 Název materiálu: Artificiální a nonartificiální hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Dějiny evropské hudby XX. STOLETÍ Sloh sonický Kompoziční systémy Expresionismus Skladadelé úkol: test.
Vážná (artificiální) hudba 20. století 2. část. Vážná (artificiální) hudba 20. století Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada Martinková.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_3C_20_ Vážná hudba 20.století.
Malí ř ská esence 20. století Č íslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_18 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
Název školy: Základní škola a Mate ř ská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.9.Vl.12_Zvuk_a_hudba_přenos_zvuku.
 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Vážná artificiální.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_HV_10_SVO_Soudobá.
Ve ř ejná ekonomika 2 Soustava ve ř ejných rozpočt ů Evropský rozpočet.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Romantismus.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČESKÁ HYMNA
Základní hudební pojmy
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_O9_JAZZ Dějiny hudby 8. ročník
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
Kvíz Test 1 2 poslech Pojmy
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
Heavy metal léta Ramones Heavy metal (zkráceně rovněž „metal“) je druh hudby, [1] který se jako vymezený hudební styl objevil na přelomu 60. let.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
INFORMACE Berenika Novotná. Informace Mnoho význam ů Není jednozna č ná definice “zpráva (sdělení) nesená médiem, které může být hmotné nebo energetické.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Vážná hudba 2. polovina 20. století

Po válce začali umělci hledat nové cesty, kudy se bude hudba ubírat. Vzniklo 6 hlavních nových hudebních proudů.

Seriální hudba Takřka „matematicky“ tvořená hudba. Pro běžného posluchače je těžko srozumitelná a poslouchatelná. Poslech – Pierre Boulez: Kladivo bez pána (CD 39)

Elektronická hudba Pokusy se zvuky tvořenými elektronickou cestou. Poslech – Karlheinz Stockhausen: Kontakty, elektronická kompozice (CD 40)

Aleatorní hudba Důležitou roli hraje náhoda. Pár vymyšlených motivů umělec dotváří až na pódiu. John Cage

Hudba grafická Hudba je zapsána graficky. Interpret převádí do hudby pocity, které v něm grafický záznam vyvolává. John Cage

Postmodernismus Odmítali experimenty a výboje účastníků Nové hudby. Dovolávali se návratu k jasné hudební formě a melodii, přehlednosti, citlivosti, jednoduchosti, hudebnímu folkloru.

Syntézy Spojení různých hudebních stylů, žánrů. Vzájemné prolínání artificiální a nonartificiální hudby. Spojení počítače s hudebními nástroji. Poslech – Witold Lutoslawski: Benátské hry (CD 41)