Jitka Davidová ZŠ Nám. Bří Jandusů 7.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POČÍTAČ.
Advertisements

Mikroprocesory Intel Obr. 1.
Historie počítačů současnost.
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
Procesory Filip Skulník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_454.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
PROCESORY Základní přehled.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_04_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Hardwarové vybavení počítače
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Základy mikroprocesorové techniky
Procesor. Na trh byl uveden v 70.letech minulého století a znamenalo to průlomv konstrukci počítače. Je to jakýsi mozek počítače, vykonává všechny instrukce,které.
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
Tato prezentace byla vytvořena
Složení počítače Informatika 5. třída.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
= monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač
Procesory. Co je procesor?  Procesor je jedna ze základních součástí počítače (laicky nazýván mozkem počítače). Probíhají v něm všechny hlavní operace.
Procesory.
Přehled a vývoj mikroprocesorů
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
HARDWARE.
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Tato prezentace byla vytvořena
Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PROCESORY.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Procesor je ústřední výkonnou jednotkou.
Architektura počítače
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
SKLADBA PC 4 OP VK VYT 2.4 Procesor − CPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Mikroprocesor.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_191.
Procesory.
INFORMATIKA Historie pc.
Počítače-osmibitové a šestnáctibitové
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_04_PROCESOR.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
UVNITŘ POČÍTAČE VY_32_INOVACE_04 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ALU Aritmeticko-logická jednotka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Procesor Procesor (CPU – Central Processing Unit) je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Mikropočítač Soubor instrukcí
Operační systémy 1.
Centrální procesorová jednotka
Mgr. Miroslava Telingerová
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Transkript prezentace:

Jitka Davidová ZŠ Nám. Bří Jandusů 7.B. PROCESORY Jitka Davidová ZŠ Nám. Bří Jandusů 7.B.

K čemu slouží Procesor je mozek a srdce počítače řídí a ovládá části počítače spočítá všechny zadané úlohy převede film z DVD či CD do MP3 ve velké míře určuje výkon celého stroje. Procesor je srdcem i trh?

Mikroprocesor Mikroprocesor – procesor – čip tento vynález umožnil nevídaný pokrok Jednoduché počítačové čipy nalezneme takřka v každé elektronice.

Jak funguje jde o to, že procesor čte předem dané instrukce na základě kterých zpracovává data To se děje na celkem jednoduchém základě - elektronickém obvodu

Počet bitů Počet bitů znamená, jaké množství informací je schopen procesor zpracovat v jednom kroku Čím více bitů tím více je toho schopen procesor zpracovat.

První procesory byly 4bitové, v současnosti jsou používány 32bitové procesory a dnes jsou k dostání praktiky jen 64bit modely

Procesor Cell zaujímá plochu 221mm čtverečných

Děkuji za pozornost Jitka Davidová