Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.16 Anotace: Prezentace je zaměřena na výpisky, jejich hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci mohou procvičit.
Advertisements

Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
PUNSKÉ VÁLKY.
ČÁST SLOVA PŘÍPONOVÁ ČÁST
PROCENTA Mgr. Alena Ščuková
Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,
ANTICKÝ ŘÍM. MODERÁTOR – ústřední postava; pomůže rozdělit role; řídit diskusi GEOGRAF = ODBORNÍK NA PRÁCI S MAPOU – vyhledává na mapě důležité informace;
T-exkurze podzim …  Moje nejoblíbenější předměty ve škole (navštěvuji gymnázium) jsou chemie, informatika a matematika.  Byla jsem nadšená, když.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:17. září 2012 Číslo.
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Historie databází, jejich význam a základní pojmy
Korekturní značky 1. - úvod
Chemická reakce a její rovnice
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
VODA.
Příklady v jazyku C – část 4
Marie Terezie Vláda
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 1 VY_42_INOVACE_27 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 2 VY_42_INOVACE_28 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Funkce a jejich vlastnosti
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
Židovské Velikonoce neboli Pesach
 Jak je mo ž né, ž e husité tak dlouho vyhrávali?
Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky.
Matematika a její aplikace
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.17 Anotace: Prezentace je zaměřena na výtah, jeho hlavní znaky a funkci. Slouží jako zápis pro žáky. Vzdělávací oblast: český.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Výpočet hustoty, práce s tabulkami
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Téma: Audience – V. Havel
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 3 VY_42_INOVACE_29 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
ČÍSELNÉ ŘADY, SEZNAMY Tabulkové procesory 2 VY_32_INOVACE_7C9.
Geometrická posloupnost (2.část)
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
Nevíš si rady ani s jedním? Přihlas se a dostaneš indicii.
START Ahoj děti! Chtěly byste se dozvědět něco víc o podstatných jménech? Pokud ano, tak klikněte na START.
Rudolf II. Habsburský Rudolfínská doba. Rudolf II. Sleduj video.video Jaký byl přístup Rudolfa II. k vladařským povinnostem? Jaké byly jeho vztahy s bratrem.
Práce s textem vikba30 Jaro 2013.
Matematika 7.ročník ZŠ P r o c e n t a % IV. Základ Creation IP&RK.
Lineární Přímá úměra Konstantní
P r o c e n t a % II. Procentová část Matematika 7.ročník ZŠ Creation IP&RK.
Velká francouzská revoluce. Jak se chovali panovníci v předrevoluční Francii? Jak byla rozdělená společnost ve Francii? Byli všichni spokojeni?
Značky prvkůZnačky prvků 5 Vezmi si sešit a postupně si zapisuj značky prvků. K nim dopisuj tebou vybraný název prvku. U správné odpovědi udělej fajfku.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová KDO JSEM? Mám rád přírodu a zvířata. Rád sportuji. Jsem veselý a kamarádský.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Skloňování obecných jmen přejatých I. Název sady: Český jazyk.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základy programu Excel
V VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA_2_SLOVNÍ ÚLOHY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Co se všechno naučíme??? Sčítání buněk SČÍTÁNÍ BUNĚK Funkce SUMA
Itemize Enumerate Description
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_03_02_párové souhlásky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
Výtah VY_12_INOVACE_Rů_I_33 Název projektu: OP VK
Úvodní workshop Bohatství země, Dagmar Linnertová dagmar
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU Přečtěte si text. Při čtení si na okraji textu dělejte poznámky. Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste věděli nebo si mysleli, že víte. + Udělejte plus, pakliže informace, kterou se dozvíte, je pro vás nová. ? Udělejte otazník, objeví-li se informace, které nerozumíte, jež vás mate nebo o níž byste se chtěli dozvědět víc

Po přečtení se otoč k sousedovi a diskutujte s ním o tom Po přečtení se otoč k sousedovi a diskutujte s ním o tom. Co se vám potvrdilo? Jaké nové informace jste se dozvěděli? Nač byste se chtěli zeptat?

Nyní si každý vytvořte svou přehlednou tabulku I. N. S. E. R. T Nyní si každý vytvořte svou přehlednou tabulku I. N. S. E. R. T., do které zaneste nejpodstatnější informace a zařaďte je pod jednotlivé značky .

Řím republikou V textu si se seznámil s novými pojmy. Vytvoř si vlastní definice těchto pojmů s pomocí textu. Vlastní definice si zapiš do pracovního listu. Definice = slovní objasnění obsahu, významu pojmu.