Program Leonardo da Vinci – projekt mobility

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SICILIE-ITÁLIE.
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Státy Jižní Ameriky.
Program Leonardo da Vinci-projekt mobility
Program Leonardo da Vinci- projekt mobility
Španělsko oficiálně : Španělské království
Španělsko Referát 5.B.
Itálie.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Automatická zvuková Slide Show.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
VATIKÁN.
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
Francie 9.A.
Španělsko Vpřed Kummer Tomáš.
(Španělské království)
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Španělské království Geografie Mgr. Zdeněk Kříž
Lucemburk.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Španělsko a Portugalsko Z_118_Evropa_Španělsko a Portugalsko
Španělsko. Španělsko na mapě O Španělsku Hl.m- Madrid Měna : Euro Úřední jazyk : Španělština Rozloha : 500 tis. km 2.
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Španělsko a Portugalsko
vypracoval :Adam Lašák a Kuba Holuša
Portugalsko Info a obrázky.
Itálie 30. září 2005.
Jižní Evropa.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Španělsko. Oropesa del Mar  město v oblasti Valencie  Kaple Panny Marie Boží Trpělivosti  Castillo de Oropesa  Torre del Rey (Královská věž)  Staré.
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
ŠPANĚLSKO.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Španělské království.
Praha Andy Poláková.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Španělsko.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Španělsko hymna.
STÁTY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA
Nejmocnější státy Evropy
Evropa – Jižní Evropa Španělsko Andorra. Španělsko – obecně Rozloha: km 2  velká evropská země Obyvatelstvo: 41,2 mil. (2002)  lidnatá země.
Brazilská hudba Eva Michalisková, Tercie. Základní údaje  Hlavní město Brasilia  Počet obyvatel cca 199 miliónů  Rozloha státu km ²  Socha.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_11_Irsko Téma: Zeměpis.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_10.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_261 _Španělsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Španělské království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Co jsme si odnesli z Evropy
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Španělsko 2008.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Španělsko “Co jsme si odnesli z Evropy“
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Co jsme si odnesli z Evropy ?
Bolívie
Vypracovala: Veronika Zedníčková, CR3
Transkript prezentace:

Program Leonardo da Vinci – projekt mobility „Služby v Evropě“ 8.3. – 29.3. 2012 Španělsko Adriana Eliášová, CR2

Španělsko Hl. město: Madrid Rozloha: 504 782 km² Počet obyvatel: 46 063 511 Jazyk: španělština Zřízení:království Měna: euro

Španělská kultura známý je španělský tanec Flamengo oblíbené jsou býčí zápasy (korida) známý je i běh býků v ulicích - Pamplóny

Andalusie oficiálně Autonomní společenství Andalusie nachází se na jihu Španělska při pobřeží Středozemního moře a Atlantského oceánu metropolí regionu je Sevilla

Svátky v Andalusii Ferie Velikonoční svátky každá provincie a každé městečko jednou ročně pořádá tzv. ferii z těch nejznámějších je dubnová Feria de Sevilla, květnová Feria de Jerez de la Frontera je věnovaná nádherným španělským koňům a doprovázená řadou představení Velikonoční svátky největší událostí Španělska jsou Velikonoce (šp. Semana Santa) nejznámější Svatý týden lze vidět v Seville město je na celý týden ochromeno průvody jednotlivých bratrstev, která nesou tzv. paso (podstavec se soškou Panny Marie)

Španělská kuchyně

Málaga Základní údaje: Autonomní společenství: Andalusie Provincie:Málaga Obyvatelstvo: 568 507 Rozloha: 398 km2 Nadmořská výška:8 m.n.m.

Málaga je přístavním městem v Andalusii na jihu Španělska leží na pobřeží středozemního moře na Costa del Sol (Pobřeží slunce)

Alcazaba a Castillo Gibralfaro Památky Alcazaba a Castillo Gibralfaro starobylá římská pevnost sloužila jako palácová pevnost arabských panovníků je dominantou města Málaga hrad Gibralfaro je připojen k Alcazabě a stojí v její těsné blízkosti

Římský amfiteáter je jednou z nejstarších památek v Málaze nachází se na úpatí pevnosti Alcazaba. pochází z 2. století po Kristovi, z doby vlády císaře Augusta. odehrávají se zde býčí zápasy

Katedrála v Málaze její stavba trvala více jak 2 a půl století místní obyvatelé svou katedrálu nazývají La Manquita, tzv. jednoruká Uvnitř katedrály najdeme kapli ze 17. století s desítkami dřevěných soch

Picassovo muzeum je to muzeum malažského rodáka malíře Pabla Ruize Picassa má sídlo v Palacio Buenavista, renesanční budově z 16. století

Praxe v CK Viajes Triunfo

CK Viajes Triunfo – fotografie s šéfem Rafaelem

Návštěva hradu Gibralfaro Výlety Návštěva hradu Gibralfaro

Pevnost Gibralfaro Pláž Malagueta

Výlet na Gibraltar (britská kolonie)

Návštěva římského amfiteátru v historickém srdci Málagy

Ochutnávka čajů v místní čajovně

Výlet do Benalmadeny

Děkuji za pozornost  Zdroje: wikipedia.cz google.cz spanelsko.orbion.cz spain.info.cz