VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

VY_32_INOVACE_M.8.20-Thaletova věta-prezentace
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
TEPELNÁ ELEKTRÁRNA.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo : Název výukového materiálu: Tematický okruh:
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Smíšené a listnaté lesy
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 03.
VY_32_INOVACE_M.3.16_Násobení a dělení č.7_prezentace
VY_32_INOVACE_M.3.17_Násobení a dělení č.8_prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_Př.5.05_Včela medonosná-prezentace
VY_32_INOVACE_Dj.6.01-Pravěk-prezentace
Atomové elektrárny.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vznětový a zážehový motor
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
ČESKÁ REPUBLIKA – ENERGETIKA
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:2. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Energetika.
Tepelné elektrárny.
Společenské a hospodářské prostředí
VY_32_INOVACE_Dj.9.18-Mínojská kultura-prezentace
Tepelné elektrárny Vypracoval: Lukáš Najvar Třída: 2L
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_352
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_251_Průmyslová odvětví AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Fyzika Elektrárny.
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
VY_32_INOVACE_01_Sluneční záření Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.
JADERNÁ FYZIKA Jaderná energie
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
VY_32_INOVACE_Př.5.06_Krtek obecný-prezentace
Geotermální elektrárna
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Porovnávání.
VY_V/2_INOVACE_05_Příklady elektráren
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_Př.5.07_Kapr obecný-prezentace
JADERNÁ ELEKTRÁRNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výroba elektrické energie
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Absolutní.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 13 _FYZIKA TÉMA: Elektrárny – typy elektráren ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Fyzika – Jaderná elektrárna
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Ing. Renata Kremlicová NÁZEV: Rozvodná el. síť TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické.
Druhy elektráren Výroba a přenos elektrické energie Název školy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Výroba elektrické energie
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 5. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Typy elektráren autor VM: Ing. Danišková Jitka období vytvoření VM: červen 2012 anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 5.ročníku vzdělávacího oboru Přírodověda, tematického okruhu - Energie. Formou prezentace zpracovává téma výroby elektrické energie v různých typech elektráren

Tepelná elektrárna Chemická energie uhlí se mění spalováním na tepelnou Tepelná energie mění vodu na páru, která pohání dynama V dynamech se přeměňuje na energii elektrickou

Znečišťují životní prostředí popílkem a kouřovými plyny

Jaderná elektrárna Štěpením atomových jader se jaderní energie mění na tepelnou Tepelná energie mění vodu na páru, která pohání dynama V dynamech se přeměňuje na energii elektrickou

Radioaktivní odpad se musí ukládat, aby nedošlo k ozáření lidí => nákladné

Vodní elektrárna Pohybová energie vody se mění na elektrickou energii

Nečerpají suroviny, ale zabírají půdu a narušují život ve vodním toku

Větrná elektrárna Pohybová energie větru se mění na elektrickou energii

Nečerpají suroviny, ale vytváří hluk a je závislá na počasí

Sluneční elektrárna Světelná energie se mění na elektrickou energii

Nečerpají suroviny, ale vzniká odpad

http://www. energyweb. cz/web/index. php http://www.energyweb.cz/web/index.php?display_page=2&subitem=1&ee_chapter=5.2.2 http://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_energie http://atominfo.cz/2011/09/temelin-dnes-odstavil-kvuli-opravam-na-generatoru-2-blok/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:V%C4%9Btrn%C3%A1_elektr%C3%A1rna.JPG http://www.cez.cz/edee/content/file/pro-media/mve_kninicky.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Photovoltaik_adlershof.jpg