Vypracovala:Eliška Hlínová 8.t ř ída Dne: 9.12.2009 Pokra č uj na další stránku Konec prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vernier LabQuestVernier LabQuest a barometr BAR-BTAbarometr BAR-BTA.
Advertisements

Ústecký kraj Lázeňská oblast Ústecký kraj Znak kraje
Vypracovaly: Eliška Protivová a Anička Srbková
Les ve škole – škola v lese
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
KRAJINA V OKOLÍ MÉHO DOMOVA
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Rozvoj cestovního ruchu a láze ň ství v Jeseníkách Martin Plachý.
Liberecký kraj.
Jaroslav Novotný 9.třída
Česká republika-1 poloha, rozloha…
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vypracoval: Kryštof Ko ň ák. Hlavní informace Nejvyšší bod: vrch Tele č ek (399 m.n. m.) Nejni ž ší bod: hladina Vltavy (177 m. n. m.) Historická zem.
IRSKO.
Obr. 1-Jiho č eský kraj.  Rozloha: km² (12,8 % rozlohy státu)  Po č et obyvatel:  Hustota zalidn ě ní: 63 obyvatel/km² (nejnižší v Č.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Martina Bradá č ová, Sázava. Základní informace Rozloha: km 2 (1. místo) Po č et obyvatel: obyvatel (4. místo) Hustota osídlení.
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VODSTVO ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Liberecký kraj Městská radnice.
LIBERECKÝ KRAJ.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Středočeský kraj.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Veronika Herzánová Zdroje: wikipedie.
KERAMICKÉ SUROVINY A MATERIÁLY.
ČR – Královehradecký kraj
 Po č et obyvatel:  Krajské m ě sto: Ústí n. Labem  Hejtman: Jana Va ň hová  Rozloha: 5335 km 2  Hustota zalidn ě ní: 156 obyv./km 2  Po.
Pardubický kraj.
LIBERECKÝ KRAJ.
JIHOVÝCHODNÍ EVROPA – státy bývalé Jugoslávie
Hospodářství České Republiky
Úvod: Liberecký kraj.. Liberecký kraj sousedí s : Ústeckým krajem, St ř edo č eským krajem a s Králové Hradeckým. Administrativn ě se kraj d ě lí na 4.
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
Karlovarský k kk kraj. Mapa,vlajka a znak Obecné informace krajské město: Karlovy Vary rozloha: 3314 km² počet obyvatel: hustota zalidnění: 92.
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_16_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: ČESKO - SEVEROVÝCHOD Základní škola Libina, příspěvková.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
VY_32_INOVACE_Fi_II_17 Název Itálie a Řecko II. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jan Staník NÁZEV: Královéhradecký kraj – obyvatelstvo a hospodářství.
LIBERECKÝ KRAJ. ZNAK A VLAJKA OBECNĚ  Krajské město: Liberec  Vznik: roku 2000  Okresy: čtyři  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Hejtman:
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název:VY_32_INOVACE_05_03A_Doprava v ČR Téma:Zeměpis České republiky.
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Středočeský kraj.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Obecná charakteristika kontinentu
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Přírodní podmínky V české kotlině.
Ústecký kraj Marková Vendula.
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Karlovarský kraj Zárubová Eliška.
Transkript prezentace:

Vypracovala:Eliška Hlínová 8.t ř ída Dne: Pokra č uj na další stránku Konec prezentace

Liberecký kraj Metropolí kraje a sou č asn ě p ř irozeným centrem regionu je tém ěř stotisícový Liberec. Liberecký kraj vznikl v roce 2000 z č ásti bývalých kraj ů Severo č eského a Východo č eského a je nejen nejsevern ě jším územním celkem Č eské republiky, ale po hlavním m ě st ě Praze také územn ě nejmenším celkem. Č eské republikyPraze

C elý kraj je p ř evážn ě hornatý. Jeho výšková č lenitost odpovídá charakteristikám pahorkatiny. Nejvyšším bodem kraje je m vysoký vrchol Kotel, nejnižší bod 208 m n.m. Nejznám ě jším vrcholem kraje je Ješt ě d, který je se svými m nejvyšším vrcholem Ješt ě dského h ř ebenu.

Vody jsou z území kraje odvád ě ny do t ř í ř ek. –Plou č nice -Labe -Odry (Nisy). Zásoby podzemních vod se nacházejí p ř evážn ě p ř i jižní hranici kraje, na severovýchod ě pak je chrán ě ná oblast p ř irozené akumulace povrchových vod. V kraji jsou rovn ě ž prameny minerálních vod a lé č ivé rašeliny. Klikni!

Pokračuj

Pr ů mysl skla a bižuterie Výroba a zpracování plast ů strojírenství (automobily) Textilní pr ů mysl

V zem ě d ě lství, které je pouze dopl ň kovým odv ě tvím, jsou hlavními plodinami obiloviny a pícniny v návaznosti na chov skotu.

Liberecký kraj je oblastí s velmi hustou železniční sítí a a č koli bylo n ě kolik tratí v období komunistické totality zrušeno, stále pat ř í mezi regiony s nejhustší železni č ní sítí v Evrop ě. Silni č ní doprava je zastoupena rychlostní komunikací R35. Zajímavostí je n ě kdejší vojenské letišt ě v Hrad č anech u Mimon ě.

Na území kraje se nachází n ě kolik významných hrani č ních p ř echod ů. Ty dopl ň uje ř ada hrani č ních p ř echod ů otev ř ených v rámci malého pohrani č ního styku. Tato skute č nost je d ů vodem toho, že Liberecký kraj je velmi významný z hlediska cestovního ruchu.

Google.com Beruska8.czAtlaska.czReferaty.cz Wikipedia.cz PO kliknutí budete p ř esm ě rováni na požadovanou www stránku