12.12.2002Tisková konference APVTS, ČTÚ1 Nové služby v pevných telekomunikačních sítích Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Referenční nabídka propojení (RIO)
Advertisements

Registr výškových objektů a národní databáze překážek
NP Bratislava STU1 Přenositelnost telefonního čísla nejen po česku Svatoslav Novák APVTS, CNPAC s.r.o.,
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Modely pro komutovaný přístup k Internetu AORTA Zájmová sekce alternativních operátorů APVTS 29.říjen 2002.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Facility management ČSN EN
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
>> 1 Ing. Zdeněk Vejvoda Technologická podpora liberalizace Bratislava
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Zpřístupnění účastnického vedení Local Loop Unbundling (LLU) Ing. Pavel Jiroušek.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
FONDY EU Programové období
Moderní personalistika I. BLOK
Zpřístupnění účastnického vedení Referenční nabídka zpřístupnění Local Loop Unbundling (LLU) Tisková konference,
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Spolupráce operátorů a spojování sítí Motivy spojování – potřeba komunikovat: na co možná největší vzdálenosti s co nejvyšším počtem účastníků (informačních.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Problematika zadávání vodohospodářských projektů v ČR Mgr. Hana Šachová.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

Tisková konference APVTS, ČTÚ1 Nové služby v pevných telekomunikačních sítích Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá volání (CS) Výběr provozovatele nastavením předvolby čísel (CPS) Přenositelnost čísla (NP) Národní referenční databáze pro přenositelnost čísla (RNPDB)

Tisková konference APVTS, ČTÚ2 Obsah Fakta – zákon č.151/2000 Sb. Základní seznámení se službami CS, CPS a NP Cenové modely služeb CS, CPS a NP Pozice RNPDB v oblasti NP služby Funkce a účast CNPAC s.r.o. Shrnutí

Tisková konference APVTS, ČTÚ3 Vymezení problematiky (1) oblast zákona, CS, CPS služeb základní vymezení zákon č. 151 / 2002 Sb. výběr provozovatele předvolbou (Carrier Selection, CS) výběr provozovatele přednastavením (Carrier PreSelection, CPS) přenositelnost čísla (Number Portability, NP) pro CS: funkce výběru CS provozovatele krátkou předvolbou povinnost pro SMP provozovatele v pevné síti hlasových služeb (ČTc) nejpozději do pro CPS: funkce výběru CPS provozovatele přednastavením povinnost pro SMP provozovatele v pevné síti hlasových služeb (ČTc) nejpozději do

Tisková konference APVTS, ČTÚ4 Vymezení problematiky (2) oblast NP služby pro NP: přenositelnost v pevných sítích pro všechny provozovatele s licencí na hlasovou službu realizace všech typů přenositelnosti nejpozději do přenositelnost čísla (Number Portability, NP) rozdělení: přenositelnost geografických (účastnických) čísel: –GNP, přenositelnost mezi sítěmi, bez změny umístění –LNP, přenositelnost v rámci vlastní sítě, se změnou umístění přenositelnost negeografických (dostup na služby), NGNP přenositelnost služby, SNP

Tisková konference APVTS, ČTÚ5 Vymezení problematiky (3) Velmi obecná formulace požadavků v zákoně Absence možnosti vydání upravujících Vyhlášek pro řešení CS, CPS resp. NP Zdroj problémů díky možnosti různého výkladu požadavků na straně jednotlivých provozovatelů Absence metodiky řešení obdobných situací v multioperátorském prostředí  Specifický přístup k řešení požadavků prostřednictvím spolupráce provozovatelů v rámci APVTS a mezi APVTS a ČTÚ  Vznik otevřeného Fóra pro CS/CPS a NP

Tisková konference APVTS, ČTÚ6 Struktura a funkce Fóra Projektový tým FÓRUM Společná platforma s ČTÚ + ost. APVTS Členové asociace Komise APVTS Řídící výbor Rozhodnutí o zásadách a principech ČTÚ Cenové rozhodnutí Zveřejnění ČTÚ/APVTS ČTÚ + APVTS + ostatní

Tisková konference APVTS, ČTÚ7 Základní seznámení se službou CS POI Zákazník volí kód pro výběr provozovatele + cílové číslo CS operátor směruje volání podle cílového čísla Síť poskytovatele přístupu Síť CS operátora Výchozí ústředna Bránová/ tranzitní ústředna Ústředna CS operátora

Tisková konference APVTS, ČTÚ8 Základní seznámení se službou CPS Účastník volí cílové číslo CPS provozovatel směřuje volání na základě cílového čísla Ústředna rozpozná, že má účastník CPS Síť poskytovatele přístupu Síť provozovatele CPS POI Odchozí ústředna Bránová/ tranzitní ústředna Ústředna CPS operátora

Tisková konference APVTS, ČTÚ9 Základní seznámení se službou NP část pro GNP Ústředna přejímacího provozovatel e Ústředna opouštěného provozovatel e NTU přejímacího provozovatele NTU opouštěného provozovatel e (pozn. stávající vedení může zůstat zachováno)

Tisková konference APVTS, ČTÚ10 Cenový model pro CS službu (1)

Tisková konference APVTS, ČTÚ11 Cenový model pro CS službu (2)

Tisková konference APVTS, ČTÚ12 Cenový model pro CPS službu (1)

Tisková konference APVTS, ČTÚ13 Cenový model pro CS službu (2)

Tisková konference APVTS, ČTÚ14 Cenový model pro NP službu a RNPDB

Tisková konference APVTS, ČTÚ15 Pozice RNPDB v oblasti NP služby Operator 1 RNPDB Numbering Management Objednávkový systém Národní referenční databáze pro NP Správa očíslovacího plánu ProvozovateléČTÚ Operator 2 Operator N

Tisková konference APVTS, ČTÚ16 Funkce a účast CNPAC s.r.o. Rozhodnutí Fóra pro NPCS pověřit správou a řízením RNDB Asociaci provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí. APVTS CNPAC s.r.o. C zech N umber P ortability A dministrative C entre Vlastník a správce RNPDB

Tisková konference APVTS, ČTÚ17 Model vzájemných vazeb RNPDB část APVTS Projektový tým: zpracování specifikací a nabídek Projektový tým: zpracování specifikací a nabídek RNPDB ČTÚ: dozor Správce RNPDB (CNPAC s.r.o.) Správce RNPDB (CNPAC s.r.o.) Dodavatel RNPDB (HP) Dodavatel RNPDB (HP) Platby Operátor N Operátor 2 Operátor 1

Tisková konference APVTS, ČTÚ18 Předpokládaná etapizace řešení RNPDB část Fáze 0 Počáteční nejjednodušší řešení GNP, NGNP Fáze 1 Stejné funkce, vyšší výkon Fáze 2 Zahrnutí i LNP Fáze 3 Stejné funkce, vyšší výkon Fáze 4 Mobilní portabilita výkon

Tisková konference APVTS, ČTÚ19 Shrnutí Specifikační činnost pro CS, CPS, NP je v APVTS a ČTÚ ukončena Testy mezi operátory pro realizaci CPS a NP započaly CS služba splněna v termínu a kvalitě Specifikační dokumenty pro CS, CPS a NP včetně cenových modelů služeb jsou schváleny CNPAC s.r.o. zřízen RNPDB v instalační fázi => Včasné splnění požadavků zákona v oblasti CPS a NP je reálné

Tisková konference APVTS, ČTÚ20 Otázky a odpovědi

Tisková konference APVTS, ČTÚ21 Dodatky

Tisková konference APVTS, ČTÚ22 Liberalizační proces CS NP ULL CPS Nový telekomunikační zákon Vytvoření legislativy pro vstup konkurence pro SMP Prodej státního podílu v SMP operátorovi & požadavky na kupce Licence na vymezeném území, soukromé spol. Monopolní operátor, 100% vlastník je stát

Tisková konference APVTS, ČTÚ23 Oblast činnosti a pozice APVTS (1) APVTS je zdrojem informací a reálných připomínek pro tvorbu telekomunikační politiky a legislativy APVTS je místem pro odbornou diskusi a vyjednávání APVTS má odborný potenciál pro projednávání a vypracování dobrovolně přijímaných dokumentů APVTS je partnerem MDS, ČTÚ a Ministerstva pro informatiku APVTS s ČTÚ tvoří Fóra pro definici nových proliberalizačních služeb, které nejsou plně podpořeny zákonem o telekomunikacích

Tisková konference APVTS, ČTÚ24 Oblast činnosti a pozice APVTS (2) Transgasnet GTS Aliatel Contactel České radiokomunikace ČESKÝ TELECOM ČTÚ Testcom APVTS (pro CS,CPS,NP,RNPDB)

Tisková konference APVTS, ČTÚ25 Oblast činnosti a pozice APVTS (3) Projektový tým NPCS Legislativní a regulační komise Technická komise Představenstvo sítě Záležitosti účastník ů zákona Záležitosti Modely účtování Náklady a ceny Projektový tým NPCS Definice služby procesů Záležitosti IT Záležitosti

Tisková konference APVTS, ČTÚ26 Děkujeme za pozornost