MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Vojtěch Šolta student septimy
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
10 nej z královské Anglie den Londýn.
MISTROVSTV Í MAŽORETEK TEREZA SALIVAROVÁ 2003 – b udoucí studentka primy.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část čtvrtá.
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Josef Chrpa student sekundy
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Londýn a okolí 21. –
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
3.5. – Zájezd do Londýna. První den :  V osm hodin jsme se sešli ve škole. Jen co jsme zkontrolovali potřebné věci, vyrazili jsme o půl desáté.
Anglie 2007 Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
ANGLIE
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LONDON - the capital of Great Britain.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace London VY_22_INOVACE_06 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
I. ZŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU LONDÝN + HASTINGS A OKOLÍ 21. – 25. října 2015
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 129.ANJ.34 Sightseeing of London.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie Monika Trochtová.
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
VY_32_INOVACE_Spo_III_09 London – práce s textem
LONDON P L A F A C M E O S U S.
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Dana Šteflová Název : VY_32_INOVACE_6A02Aj5_London
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
Transkript prezentace:

MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie- 1999 / výlet

Únavná cesta V červnu, tedy čerstvě po mých dvanáctých narozeninách, jsem absolvovala svůj druhý výlet do Velké Británie. Jeli jsme s mamkou a její třídou gymnázia do Londýna na deset dní. Cesta autobusem byla únavná. Trvala, pokud se dobře pamatuji, dvě noci, protože jsme měli delší pauzu na prohlédnutí památek v Bruselu a ještě v jiných belgických městech. Na co jsem se hodně těšila, byl trajekt přes kanál La Manche. Trasa z francouzského Calais do Doveru trvala asi dvě hodiny a pak autobus pokračoval směrem na Londýn.

Strašidelná rodina Ještě ten den nás rozvezli do našich nových dočasných rodin. Bydlely jsme s mamkou u staršího manželského páru. Já jsem s nimi nemluvila, trochu jsem se jich bála. Jejich dům vypadal strašidelně. Byl třípatrový a celý obrostlý břečťanem, schody vrzaly a vždycky mě zamrazilo při pohledu na fotku jejich dcery Dejavu. O té dívce se mi v autobuse i zdálo.

Stonehenge Jeden z výletů vedl ke Stonehenge - tajemné místo, které neustále přitahuje návštěvníky z celého světa. Přilákalo i naši výpravu. Shluk známých kamenů je ve skutečnosti větší, než vypadá na obrázku. Na dotek historie se nedá zapomenout.

Windsor Na jeden den jsme se vydali do Windsoru, letního sídla královny Alžběty. U vchodu stály uniformované stráže s kamenným výrazem ve tváři. Vevnitř byly upravované zahrady s jezírky. V komnatách visely obrazy s představiteli královské rodiny.

Londýn Následovalo poznávání Londýna. Double-decker (dvouposchoďový autobus ) nás dovezl do historické části města. K vidění toho bylo opravdu hodně. Velkolepá katedrála St. Paul`s Cathedral, White Tower, zvedání Tower Bridge, 10 Downing Street - bydliště ministerských předsedů. Pokračovali jsme ke gotickému opatství - Westminster Abbey, k proslulým věžovým hodinám Big Ben a sídlu královské rodiny Buckingham Palace. Měli jsme štěstí. Zrovna začalo střídání stráží - velká podívaná pro turisty.

Londýn Prošli jsme se po Hyde parku a vyfotili si přítulné veverky. Ještě jsme také stačili nakrmit holuby na náměstí Trafalgar Square a vylézt si na sochu lva u Nelson`s Column stojícího uprostřed náměstí. Vystáli jsme si i předlouhou frontu do slavného muzea voskových figurín Madame Tussaud`s. Tam se mi obzvláště líbilo v hororové části.

Londýn Vyzkoušela jsem si, jaké je mít nohy na dvou polokoulích. To bylo v Greenwich. Prošli jsme si slavné náměstí Piccadilly Circus se sochou Erose a v místních obchůdcích nakoupili suvenýry domů. Určitě všem doporučuji Londýn navštívit. To město žije, je bohaté na památky a zážitků je taky hodně.