Regionální informační systémy RIS. Úvodní informace V červenci roku 2000 Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) předložilo vládě ČR k projednání materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
CIS Cizinecký informační systém
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Lucie Dvořáková, Markéta Foglová, Tomáš Gargulák
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Realizační tým ICZ duben 2005
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Geoaplikace roku Pátý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je aktuálně zaměřen na uplatnění GI(T) jako.
Seminární práce z předmětu SIPOL
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Regionální politika RP ČR.
Infrastruktura a GIS aplikace krajského úřadu kraje Vysočina Odbor informatiky Oddělení správy GIS GIS Ostrava 2005,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Jakub Alexa Zita Dostálová
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
CRR ČR – základní informace
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Regionální informační systémy RIS

Úvodní informace V červenci roku 2000 Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) předložilo vládě ČR k projednání materiál o Strategii regionálního rozvoje České republiky. Realizace tohoto základního dokumentu regionální politiky ČR je plánována do roku Vláda ČR přijatým usnesením č. 682/2000 ze dne 12. července 2000 v této oblasti uložila Ministerstvu pro místní rozvoj metodicky řídit a usměrňovat vznik a rozvoj Regionálních informačních systémů (RIS). Centrum pro regionální rozvoj ČR, příspěvková organizace MMR, bylo pověřeno tuto úlohou zrealizovat.

Typový projekt RIS vznikl za spolupráce CRR ČR, regionálních rozvojových agentur a Euroregionů a finančního přispění programu EU CBC Phare v letech Na internetové adrese byl zprovozněn Portál RIS, který umožňuje přímý vstup do jednotlivých regionálních informačních systémů. Posláním RIS bylo a je soustředit a poskytovat informace o daném regionu, a to nejen se zaměřením na ekonomický rozvoj regionu, ale i na další aspekty regionálního rozvoje včetně orientace na spolupráci a propagaci regionů v evropském kontextu. I z tohoto důvodu byl projekt koncipován jako vícejazyčný.

Tento cíl a zaměření bylo sledováno již od počátků koncepce projektu, kdy byl tento prvek reálně vnášen účastí příhraničních oblastí s EU, oficiálně zastupovaných jednotlivými Euroregiony, které mají přeshraniční dopad. Za vlastní obsah RIS zodpovídají jednotlivé Regionální rozvojové agentury, které jeho prostřednictvím poskytují informace o regionu, případně jsou propojeny s dalšími tematicky zaměřenými servery, na které odkazují.

V roce 2003 byla završena další etapa výstavby RIS, a to v podobě centralizace správy jednotlivých RIS, nasazením moderních technologií s podstatným podílem využití služeb dynamického mapového serveru. RIS jsou geoaplikací nejen z pohledu jejich široké územní působnosti, ale i z pohledu technologií GIS jimi užívaných.

Portál RIS „rozcestník“ k dílčím RIS souhrnné informace odkaz na www stránky CRR odkaz na IRIS

RIS – veřejný přístup Euroregion členské obce mikroregiony organizace informace Statistika populace zaměstnanost finance ekonomika vzdělání kultura zdravotnictví živ. prostředí kriminalita O kraji historie rozvojové dokumenty struktura ekonomika kultura vzdělávací systém živ. prostředí

RIS – veřejný přístup Regionální projekty připravované probíhající ukončené Turistika a doprava informační centra lyžařské tratě cyklistické trasy hrady a zámky ubytování Mapy administrativní členění chráněná území lesy, vodstvo doprava individuální mapy Rozvojové programy státní rozpočet Evropská unie bilaterální spolupráce nadace

RIS – mapy využití centrálního mapového serveru bohaté mapové podklady pro ČR i zahraničí ArcČR 500 mapy SHOCart 1: , 1: plány měst data SABE speciální funkčnost dynamické mapové přílohy geoodkazy volba velikosti mapy tématické subprojekty vyhledávání ulic výhled:vyhledávání adres v celé ČR sdílení map a funkčnosti s IRIS speciální html klient …

RIS – administrační nástroje přehledné nástroje publikačního systému objektová architektura systému správa jednotlivých objektů a jejich vlastností nástroje pro individuální úpravu obsahu RIS bohaté možnosti integrace s mapovým serverem jazykové mutace

Technologie MAPOVÝ SERVER T-MapServer 1.2 PHP, OS Linux, www server Apache Specifické vlastnosti nástroje pro práci s mapou (libovolný výřez, posun, identifikace prvků, vyhledávání, legenda, měřítko, volba velikosti mapy, …) komunikace s publikačním systémem (geoodkazy, dynamické mapové přílohy) odkazy z mapy na externí dokumenty - hotlink (odkazy na www stránky měst, informace o regionálních projektech, …) bohaté mapové podklady, specializované subprojekty (mapa ČR 1: , 1: , 1:50 000, plány měst, SABE, …) PUBLIKAČNÍ SYSTÉM PHP OS Linux DB Oracle 9i Specifické vlastnosti objektová architektura jazykové mutace

Kooperace Centrum pro regionální rozvoj České republiky Vinohradská 46, Praha 2 ICZ a.s. V Olšinách 75/2300, Praha 10 T-MAPY spol. s r.o. Nezvalova 850, Hradec Králové S&T Services Česká republika s.r.o. Bucharova 2/1281, Praha 5 Tesco SW a.s. Jeremenkova 42, Olomouc