Vzdělávání pracovníků VaV MU a VFU Brno v endoskopických

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čím věda přispívá společnosti Václav Pačes Akademie věd ČR.
Advertisements

Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Analýza zastoupení českých a slovenských časopisů z oblasti přírodních věd v databázi Web of Science (1998 – 2006) Věra Kroftová, Agrotest fyto, s.r.o.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Vyhledávání a orientace ve vědeckých informacích z pohledu citační analýzy Mgr. Jakub Szarzec Národní technická knihovna.
Scientometrické metriky ICUK – Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU Lukáš Plch
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
RVŠ a financování výzkumu, vývoje a inovací 17. září 2009 Karolinum RVŠ pokládá za neproduktivní další diskusi k tématu VaVaI bez navýšení finančních prostředků.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
bibliometrie a scientometrie
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
Evaluation of Performance Based on Information in Documents‘ Databases Hana Pessrová Tomáš Cahlík.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
patentový a známkový zástupce
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden 4 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
JAK SE MĚŘÍ KVALITA VĚDY ? Jaroslav Flegr: Pozor, Toxo. Box 28 Jak se měří kvalita vědy, str. 100.
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
1 Jak získat nejlepší důkaz: Multizdrojové vyhledávání a kritické hodnocení Merck Manual of Diagnosis and Therapy Scholar Google Medline (PubMed) Cochrane.
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Doc. Vladimír Rogalewicz, CSc. CzechHTA, České vysoké učení technické v Praze Fakulta biomedicínského inženýrství, Kladno Využití.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Základní pravidla pro hodnocení vědeckých výsledků 2015 Marek Skovajsa OVV, FHS UK.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
WEB OF SCIENCE Stručný průvodce Mgr. Jarmila Potomková, Ph.D.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Bibliometrie v praxi Lucie Vavříková
Bibliometrie v praxi Lucie Vavříková
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Web of Science – Journal Citation Reports
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
Transkript prezentace:

Vzdělávání pracovníků VaV MU a VFU Brno v endoskopických Metody pro evaluaci výsledků VaV - follow up Doc. MUDr. Ivan Pohl, CSc. Vzdělávání pracovníků VaV MU a VFU Brno v endoskopických vyšetřovacích technikách a endoskopicky asistované miniinvazivní chirurgii s využitím nových materiálů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Hodnocení vědy a výzkumu Výkon individuální nebo kolektivní Kvalitativní hodnocení nebo kvatitativní

RVVI Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) jako poradního orgánu vlády a Grantové agentury ČR Ministerstva jsou správní orgány oprávněné poskytovat podporu ze státního rozpočtu

Grantová agentura ČR vyhlašuje veřejné soutěže ve výzkumu a vývoji na podporu grantových projektů základního výzkumu Projekty: (1) standardní grantový projekt (2) postdoktorský grantový projekt (3) bilaterální grantový projekt.

Metody pro hodnocení vědy a výzkumu (Ráb P Metody pro hodnocení vědy a výzkumu (Ráb P., Kadlecová I Inforum 2008 ) 1. ranking 2. benchmarking 3. rating benchmarking

A Directory of Evaluation Methods Relevant to Technology Development Programs (USA) Peer Review/Expert Judgment Monitoring, Data Compilation, and Use of Indicators Bibliometrics – counts and citation analysis Bibliometrics – data mining Bibliometrics – hotspot patent analysis Network Analysis Case Study Method – Exploratory, Descriptive, and Explanatory Survey Method Benchmarking Method Technology Commercialization Tracking Method Benefit-Cost Case Study Econometric Methods Historical Tracing Spillover Analysis.

Zdroje dat pro bibliometrické metody Polytematické Science Citation Index Scopus Scholar Google Oborové databáze Medline astronomie, fyzika, NASA-ADS medicínský citační index Národní lékařské knihovny Specializované patentový citační rejstřík Derwent, STN Internat., Dialoq Web of Science Journal Citation Reports RIV ASEP

Informační systém výzkumu, vývoje a inovací (IS VaV) RIV - registr informací o výsledcích výzkumu a vývoje. ASEP – Automatizovaný Systém Evidence Publikací a dalších typů výsledků pracovišť AV ČR

Databáze Web of Science (WoS) SCOPUS - Scopus Citation Tracker review citations to a particular author. review the citations in a particular field. Use the refine box to view a summary of citing documents

Analýza časopisů Journal of Citation Reports Celkem je vyhodnocováno asi 9100 časopisů od 2200 nakladatelů ze 78 států, zahrnujících asi 230 vědních oborů. Journal Impact Factor poměr počtu citací v hodnoceném roce na všechny články publikované v daném časopise za předchozí dva roky, k celkovému počtu všech těchto článků

Analýza časopisů Immediacy Index Citační poločasy Opatrnost při interpretaci výsledků bibliometrické analýzy !

Problémy citačních indexů citační zvyklosti v jednotlivých oborech se liší, smysl má porovnávat stejné obory, mezioborové práce mají obvykle vyšší citovanost, vysokou citovanost mají práce z úzkého oboru, citační mafie (gangy), vysokou citovanost mají přehledové a metodické články, „nezasloužená“ citovanost („šéfové“, drobná spolupráce), negativní citace má stejnou váhu jako pozitivní, dobrá práce přejde do referátového článku, který je citován, autocitace (tvoří cca 1/3 všech citací), velmi dobré publikace mají desítky, výjimečné stovky citací, znevýhodnění popularizátorů vědy.

Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací Úvod Hodnocení výsledků výzkumných organizací Hodnocení výsledků programů výzkumu, expr. vývoje a inovací ukončených v r. 2009 a 2010 Pravidla ověřitelnosti vykazovaných výsledků Renormalizace bodového ohodnocení a pravidla rozdělování institucionálních prostředků výzkumných organizací a stanovení finanční hodnoty bodu, Závěr a Přílohy.

Hodnotící kritéria pro výběr projektů TAČR Binární kritéria ano – ne (ne znamená automaticky vyřazení projektu) Navrhovaný projekt je projektem aplikovaného výzkumu nebo experimentálního vývoje Návrh projektu je v souladu s cíli programu a podprogramu Podstata návrhu projektu nebo její části nebyla řešena v rámci jiného projektu, atd. Příjemce prokázal požadovanou spoluúčast při financování Příjemce prokázal, že projekt bude generovat alespoň 1 aplikovaný výsledek z množiny podporovaných výsledků, který bude realizován v praxi do 3 let od ukončení projektu

Hodnotící kritéria pro výběr projektů TAČR Bodovaná kritéria Kapacity výzkumného týmu (max. 10 bodů, prahová hodnota 5 bodů) – Prokázání odborné způsobilosti řešitelů, znalost řešení analogických problémů v zahraničí, porovnání řešení se stavem v ČR a ve světě Očekávané přínosy projektu z hlediska cílů programu (max. 20 bodů, prahová hodnota 10 bodů) Novost řešení, aplikační potenciál, výsledků projektu, celková úroveň a komplexnost řešení Existence významných tržních příležitostí a schopnost těchto příležitostí využít (max. 20 bodů, prahová hodnota 10 bodů) - Znalost relevantního trhu pro uplatnění výsledků. atd. atd. celkem 7 bodů a 18 podbodů Jde o mix kritérií ryze odborných, technických a ekonomických. Cíl je posílení české ekonomiky a minimalizovat rizika neúspěšného řešení.