AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Možnosti studia v Asii, Střední a Jižní Americe 4
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Studium v usa Fulbrightova stipendia pro studium a výzkum v USA Eusebio Perdiguero, NY 6 Flickr.com Proč právě USA Co je Fulbright Stipendia pro studenty.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
AIA Akademická informační agentura Zahraniční stipendia na základě mezinárodních smluv.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v Číně pro zájemce z VŠE Zpracovala: Eva Jermanová.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Informační centrum DAAD v Praze c/o Goethe Institut Masarykovo nábř Praha 1 Tel.: Fax: Dr.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová

Nabídky stipendií  Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol  Stipendia nabízená nadacemi, školami, ústavy aj.  Stipendia pro středoškoláky  Pedagogické a hospitační stáže pro učitele ZŠ a SŠ

Rozpis kvót a výběrová řízení  Stipendijní pobyty v zahraničí nabízené na základě mezinárodních (bilaterálních) smluv  V nabídce je na 40 zemí světa  Nabídka je závislá na uzavření bilaterální smlouvy mezi ČR a danou zemí

Podmínky pro uchazeče o stipendium  Nabídka je určena pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol v ČR  Je nutné aktivně si vyhledat zahraniční VŠ v souvislosti se svým studijním oborem  Podmínky, délka pobytu, počet míst apod. vyplývají z příslušné bilaterální smlouvy

Druhy pobytů Příklady:  studijní pobyty pro studenty BSP/MSP/DSP  letní jazykové kursy  výzkumné/přednáškové pobyty pro VŠ učitele  Nabídka závisí na konkrétní bilaterální smlouvě  Výjimečně může být druh pobytu zaměřen i na určitý obor (např. sinologie, agroforestrie)

Náklady  Výše stipendia je různá pro jednotlivé země  Obecně platí, že stipendium by mělo pokrýt životní náklady i školné  Úhrada cestovného je ve většině případů zajištěna prostřednictvím domovské VŠ

Rozpis kvót  Určité počty stipendijních míst do konkrétních zemí  MŠMT přiděluje místa pro daný akademický rok jednotlivým vysokým školám  Uchazeči z těchto škol se hlásí prostřednictvím svých rektorátů  O nominacích svých uchazečů rozhoduje škola

Výběrová řízení  Stipendijní místa nejsou přidělena konkrétním školám  Uchazeči ze všech veřejných vysokých škol v ČR se hlásí prostřednictvím AIA (s výjimkou některých zemí)  Nominace provádí výběrová komise (zástupci zahraničního partnera a pracovníci MŠMT, případně i odborníci z dalších institucí)

Jak se přihlásit  Přihlášky se podávají v akademickém roce, který předchází roku případné realizace stipendijního pobytu  Termíny odevzdání přihlášek do jednotlivých zemí jsou zveřejňovány na začátku akademického roku  Přihláškou se rozumí formulář Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia doplněný o další materiály dle požadavků jednotlivých zemí

Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia  Formulář platí pro výběrová řízení i rozpis kvót  Vyplňuje se elektronicky  Musí být doručen vytištěný, potvrzený domovskou školou a s patřičnými přílohami  FORMULÁŘ:

 Francie - tříleté studium v českých sekcích lyceí v Dijonu a v Nîmes (od 2. ročníku SŠ)  Německo - šestileté studium na bilingvním gymnáziu v Pirně (od 7. ročníku ZŠ) Stipendia pro studenty středních škol

 Studium je zakončeno maturitní zkouškou uznanou oběma státy  Stipendium pokrývá náklady na výuku, na ubytování a stravování na internátech  Výběrové řízení probíhá ve školním roce předcházejícím nástupu ke studiu Stipendia pro studenty středních škol

 Nabídka určena hlavně pro učitele ZŠ a SŠ  Pobyty zejména ve Francii a v Německu  Workshopy programu Pestalozzi ve členských státech Rady Evropy (zaměřené na prioritní témata RE )  Různé nabídky navázání spolupráce škol Pedagogické a hospitační stáže

 Plná nebo částečná stipendia nabízená nadacemi, školami, ústavy aj.  AIA zveřejňuje nabídky těchto subjektů  Uchazeči se informují na uvedených kontaktech Jiná stipendia

Další nabídky ke studiu v zahraničí  AIA zveřejňuje informace o možnostech studia na různých zahraničních vzdělávacích institucích  Tyto nabídky nejsou kryty stipendiem  Uchazeči se informují na uvedených kontaktech

Dotazy a konzultace  Ke konkrétním studijním nabídkám poskytujeme poradenský servis  Neváhejte nás kontaktovat a zeptat se

Najdete nás na Vaše