„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Národní elektronický nástroj (NEN)
Elektronická tržiště veřejné správy dle Usnesení Vlády ČR 343/2010
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Efektivní obchodní portál
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
TENDERMARKET Elektronické tržiště jako součást komplexního řešení pro administraci veškerých veřejných zakázek. © Tender systems s.r.o
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
Registr dlužníků státu
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
TYPOLOGIE V OBLASTI E- BUSINESS. E-business – veškeré formy elektronické komunikace a obchodování, kdy jsou využívány internet, intranet, extranet E-comerce.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Statutárního města Liberec
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Interaktivní personální portál
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Sdružení E-TENDERS el. tržiště veřejné správy.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Elektronická fakturace - technické aspekty
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Konference Praha 2014.
Informační zdroje české veřejné správy
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné správy ČR Bratislava, Hotel Danube,

Akciová společnost založena v únoru 2000 s cílem podnikat v oblasti elektronického obchodování v podnikové sféře a státní správě, B2B Centrum spouští Intelligo - první B2B e-tržiště pro podnikovou sféru ve střední Evropě, 10-12/ pilotní projekt GeM – Úřad pro veřejné informační systémy, zahájen provoz GeM - první elektronické tržiště pro veřejnou správu v ČR, 12/2002 – celkový objem realizovaných obchodů na GeM více než 96 miliónů Kč, 12/2003 – celkový objem realizovaných obchodů na GeM za rok 2003 dosahuje 568 miliónů Kč, 1/2004 – B2B Centrum se stává partnerem firmy Ariba pro Česku Republiku a Slovensko. Historie B2B Centrum a.s.

Usnesení vlády č. 683/2002, které ukládá všem správcům rozpočtových kapitol používat pro nákup ICT do 2 mil. Kč elektronické tržiště. Od platí nový Zákon o veřejných zakázkách č. 40/2004. Zákon umožňuje podání nabídky na veřejnou zakázku elektronickou formou. Zákon zatím neřeší technické provedení elektronického podávání nabídek a možnost vypisování veřejných zakázek elektronickou formou. Zákon zavádí Informační systém veřejných zakázek, který slouží pro jejich evidenci a zveřejňování na Centrální adrese ( a v systému EU. Legislativa v ČR

Elektronické tržiště veřejné správy Funguje na základě Usnesení vlády č. 683/2002, které ukládá všem správcům rozpočtových kapitol používat pro nákup ICT do 2 mil. Kč elektronické tržiště. Provozovatel potřebuje koncesi, kterou vydává Ministerstvo informatiky ČR. To vydává metodické pokyny, které definují pravidla fungování e-tržišť. V současnosti drží koncesi 7 provozovatelů. Dle posledního metodického pokynu bude počet provozovatelů zredukován na 3. Povinnost používat e-tržiště pro nákup ICT do 2 mil. Kč se týká všech ministerstev a jejich organizačních složek, centrálních úřadů (ČÚZK, ČSÚ, ÚOOÚ, ÚHOS, SSHR, ÚZSVM,...). Ostatní organizace veřejné správy mohou vyžívat e-tržiště na bázi dobrovolnosti.

GeM – Government electronic Marketplace GeM byl jako první spuštěn Je založen na vlastním software použitém pro podnikové B2B e-tržiště Intelligo. Internetová aplikace dostupná přes standardní webový prohlížeč. Poskytuje několik dílčích služeb pro různé modely nákupních procesů: Nákup z katalogu, Poptávky, Poptávková a Výběrová řízení, Nákupní aukce. Aplikace má veřejnou část a neveřejnou část, která je přístupná na základě registrace a přístupových kódů.

Základní schéma GeM Úřad Dodavatel Dodávka, fakturace Úřad Ministerstvo Elektronické tržiště GeM Platba

Role v systému GeM Dodavatel Schvalovatel Elektronické tržiště GeM Kontrolor, auditor Zadavatel Operátor, administrátor Veřejnost

Nástroje GeM Poptávka Poptávkové (výběrové) řízení Aukce 1. Vyjednávací nástroje pro snížení ceny 2. E-procurement nástroje 3. Katalogy Přímá objednávka Mimořádný nákup Dodavatelů Zboží (produktů a služeb) Možnost volného popisu zboží

Statistika e-tržiště GeM Objem zakázek: 748 miliónů Kč Celkový počet zakázek: Celkový počet transakcí: 3,2 milionu Celkový počet uživatelů: 7712 Celkový počet zapojených odběratelů (úřadů): 915 Celkový počet zapojených dodavatelů: 2080 Data k

Celkový přehled provozovatelů v roce

Obchodní model B2B Centrum plní roli zprostředkovatele, který poskytuje informace o poptávce a nabídce dodavatelům a odběratelům. Dodavatelé i odběratelé (úřady) mají přístup do systému zdarma. Podmínkou je registrace do systému a u dodavatele podepsání zprostředkovatelské smlouvy. Po uzavření obchodu na e-tržišti GeM účtuje B2B Centrum dodavateli, který byl vybrán odběratelem provizi ve výši 1-3% z objemu obchodu. B2B Centrum nabízí za určitých podmínek odběratelům možnost využití GeM s nižší provizí. Jsme schopni nabídnout řešení uzpůsobené na míru potřebám jednotlivých ministerstev – privátní e-tržiště.

Děkuji za pozornost.

Kontakt Government electronic Marketplace B2B Centrum a.s. Ing. Dalibor Wijas, MBA, výkonný ředitel Třebohostická 14, Praha 10 Tel.: , WWW: